Marias & Marshmallows dagbok

Tårtkalas i stallet

Publicerad 2012-02-29 22:17:16 i Malle och Maria ♥,

Bakade en tårta här hemma idag för att ta med till hoppträningen idag. Den uppskattades verkligen positivt och jag tyckte också att den var god, haha. Det brukar ju i vanliga fall bjudas på tårta när någon har ramlat av så dom flesta undrade varför jag hade bakat.

Brukar ni ha fika i stallet, när någon har ramlat av eller annars också?

Maya - 28 Februari 2012

Publicerad 2012-02-28 21:00:00 i Andra hästar,

Idag hade jag även hand om Maya, Nicoles finfina häst! Skrittade ut även på henne tillsammans med Julia. Hon prövade mig dock litegrann och stannade och ville inte gå, därför blev inte skrittturen så lång som tänkt men väldigt mysig den tiden som vi skrittade utan stopp! Maya var väldigt mysig och jag skulle inte tacka nej till att rida henne flera gånger, när vi kom hem myste vi i gången också - väldigt gosig! :)

Malle - 28 Februari 2012

Publicerad 2012-02-28 20:35:26 i

Idag skrittade jag ut tillsammans med Sarah och Julia en sväng i området. Var ute i kanske 40 minuter om jag får gissa.

Malle var otroligt, otroligt pigg hela skritturen, efter ungefär halva turen blev han väldigt vild och började slänga med huvudet och göra små skutt, haha! Sen små travade han nästan hela vägen hem och var lite smårädd och hoppade till för det mesta, haha - undra vad han hade ätit?

Hur som helst gick det i alla fall bra och det var härligt att se Mallen så himla glad!

Malle - 27 Februari 2012

Publicerad 2012-02-27 21:33:51 i

Dressyrlektionen idag för Nicole gick lite blandat, ibland väldigt bra och ibland väldigt dåligt, haha..

Framridningen gick väldigt bra, Malle var väldigt stadig i formen och mjuk i munnen. Dock lite seg för skänkeln men annars väldigt fin! När jag började lektionen tog jag ganska snabbt ett spö för att kunna peta på honom lite i ena varvet, han tar inte riktigt vänsterskänkeln ordentligt vilket gjorde att jag blev lite frustrerad så tog ett spö och lugnade ner mig lite mer och då gick det mycket bättre. Jag fick även prova ett par sporrar av Julia som red samtidigt och då lyssnade han också en aning bättre för vänster skänkeln.

Galoppen var också väldigt blandat idag.. I vänstervarvet (som är det svåra varvet) gick det okej bra, han vart lite "guppig" med huvudet, alltså jag fick ingen bra känsla i munnen utan huvudet var mycket upp och ner även fast han inte spände sig utan han arbete inte ordentligt skulle jag tro. Höger varvet gick riktigt bra en stund, fick verkligen en bra känsla och då var han jätte härlig!

Vi jobbade också lite skänkelvikning, gick bra det med. Han var lite stretig vissa gånger när jag spände mig och inte riktigt red ordentligt, men vissa gånger gick det mycket bättre. Sen travade vi lite på volt med övergångar och att fokuset låg mycket på att få honom stadig och mjuk i formen och längde lite mer på steget, han var väldigt fin i det bra varvet och okej fin i vänster. I avtravningen var han väldigt fin, han var avslappnad, låg i formen och stadig. Duktig ponny hela passet! :)

Tycker ni om när jag berättar lite mer ingående om passen eller blir det jobbigt så att ingen orkar läsa?


Världens bästa sötis! ♥

Stallet nästa

Publicerad 2012-02-27 13:16:37 i Malle och Maria ♥,

Nu ska jag strax gå till bussen och åka till stallet. Dock blir jag tvungen att gå lite längre sträcka idag då bussarna ut till stallet går så sällan, jag får gå av vid en annat hållplats som går förbi infarten och gå ungefär 40 minuter istället, men det är så fint väder att det bara gör gott! Jag hade tänkt att hjälpa till med insläppet av hästarna och om jag hinner fota Malle lite i hagen, ifall jag inte hinner det innan han ska gå in kanske jag tar ut honom i solen och fotar litegrann bara..

Jag ska också rida dressyrlektion ikväll, är jättetaggad eftersom att det gick så bra sist jag red! :) Vi hörs när jag kommer hem, tipsa mig gärna om vad jag kan skriva om då.Malle - 25 Februari 2012

Publicerad 2012-02-26 21:03:37 i

Red dressyr i ridhuset på morgonen. Började med att skritta fram en sväng i skogen vilket Malle verkade uppskatta mycket, bästa! När jag kom in i ridhuset började jag jobba honom ganska direkt i skritt, han var lite stretig och jag fick ställa igenom honom lite och vara på honom lite i början innan han gav mer eftergift.

När jag började trava var han inte alls lika spänd som han brukar vara, han var väldigt låg och avslappnad vilket gjorde det mycket enklare att ta upp honom och jobba mer, han var väldigt fin den mesta av tiden och jobbade på väldigt bra! Jag var väldigt nöjd över att jag kunde göra skänkelvikning från A-B (tror jag att det är?) och att han stannade kvar i formen, väldigt duktig!

I galoppen kunde jag också jobba lite med den förvända galoppen, några gånger när jag vände halvt igenom och sen några gånger i serpentiner. I serpentinerna blev vägarna inte så jättebra, fick jobba väldigt mycket med innerskänkeln men tillslut gick det ganska bra ändå! Jag är väldigt nöjd över gårdagens pass på Malle, han jobbade på jättebra och jag kunde ha honom väldigt låg när jag travade av utan att han fick fokus på annat. Han var väldigt fokuserad på vad jag gjorde och var jätteduktig! :)

Next shopping

Publicerad 2012-02-26 20:43:21 i Utrustning och shopping,Idag gick mina älskade favoritridbyxor sönder.. Från Hööks kommer dom och är dom som är bruna på bilden, mina var dock svarta.

Jag känner att det börjar bli dags för lite sparning av pengar och sedan göra några behövliga inköp! Tränset och hackamoret har jag tänkt på länge, jag ska köpa ett ponnyträns till Malle att ha till hackamoret - det jag har nu är i cob och alldeles för stort eftersom att hackamoret tar så mycket mer plats. Ett hackamore med läderrem under är också något jag ska köpa, jag har med kedja under men det känns lite skarpt för Malles smak, tror att läder blir lite mindre skarpt.

Sen skulle jag vilja och behöva köpa in ett par nya likadana ridbyxor som jag hade förut och som gick sönder idag, fast i brunt denna gången. Dom röda ridbyxorna är ett par jag hemskt gärna skulle vilja ha, röda ridbyxor är görsnygga!

Förkylning..

Publicerad 2012-02-26 14:11:14 i Vardag,

Ååh, att jag alltid lyckas bli sjuk under helt fel perioder, när man inte vill annat än att vara frisk - under lov! Jag har ju precis fått sportlov och har planerat massor med roliga saker, och så går jag och blir förkyld..

Men, men.. Det finns inte mycket att göra åt nu utan jag ska bädda ner mig under täcket med en varm kopp te och titta på Twilight, så får vi hoppas att det kurerar mig!

Vi hörs senare! :)

Dagen "have-to-do"

Publicerad 2012-02-25 08:32:00 i Malle och Maria ♥,

Idag kommer hela förmiddagen tillbringas i stallet, jag ska nämligen ha en riktig fixar och städar dag i stallet! Detta är det jag ska hinna med att göra och pyssla med.

• Rida ett dressyrpass i ridhuset innan Ludde-träningarna börjar.

• Mocka, göra höpåsar och kvällshink.

• Lägga in en ny torvbal.

• Putsa allt läder, båda sadlarna och alla tränsen. (Som används!)

• Städa alla skåp, det i stallet och dom på vinden.

• Göra en klinisk rengöring av vattenkoppen och krubban.

• Titta lite på dressyrträningarna.


Jag hade även tänkt att ta med kameran och klicka lite bilder på Mallis och även kanske filma när jag rider!
Som ni säkert förstår är detta ett tidsinställt inlägg, inte har jag tid för datorn när jag har allt detta att ta itu med. :)

Vi hörs senare idag!

Broddar

Publicerad 2012-02-24 21:29:00 i Utrustning och shopping,Idag när jag var ute och red tappade Malle en av sina broddar, på en baksko i tån. Jag måste ha varit dålig på att kolla det när jag kratsade hovarna innan passet för jag märkte att den var borta efter - när jag kollade hovarna.

Imorgon blir det alltså att åka till Hööks eller granngården och köpa på sig lite extra broddar.. Åå, jag som är så dålig på att skruva dit dom, det känns så läskigt att skruva för löst eller hårt. Men jag kan ju alltid ta hjälp av någon i stallet! Tur att det bara var en brodd iallafall och att den satt just i tån, det känns inte lika halt då som om det skulle varit i andra änden..Malle - 24 Februari 2012

Publicerad 2012-02-24 21:10:40 i

Idag blev det klättring i skogen med en väldigt, väldigt pigg Malle! Tyvärr var det inte så bra väder, inte alls faktiskt.. Regnade mest hela tiden men inte gjorde det något när jag hade en mycket glad Malle som sällskap. :)

Började med att skritta en runda runt udden, travade lite på dom sträckor där det gick att trava också, inte så långa men lite blev det. När jag kom ut på travbanan galopperade jag en kort sträcka, det tyckte Malle var himla roligt och var nog nära att koka över av pigghet, haha! Jag travade lite också på en sträcka, sen gick jag in i skogen igen och gick tillbaka ungefär samma väg fast en lite kortare och inte så långt in i skogen (var nära att gå vilse en gång, haha. Det finns så mycket stigar att välja mellan..).

När vi kom tillbaka till stallet började det att regna mycket mer och som tur var kunde jag då ställa in en lite smått blöt Malle i varma stallet med ett gosigt innetäcke. ♥
Dagens ridtur var ett mycket lyckat ridpass även fast vi vart oense om hur fort det skulle gå ner för backarna ett par gånger, men till slut kom jag fram till att vi bara får öva mer på att gå ner för backar i lagom tempo. Har tyvärr varit lite dålig med att vara ute i skogen och klättra men nu har jag satt som mål att göra det minst en gång i veckan, så kommer det säkert bli mycket bättre och han kommer sätta mer och bättre muskler!Tävling

Publicerad 2012-02-24 19:41:09 i
Tävlar om en snygg jacka hos Fotopaulina! Klicka här för att komma till tävlingen.

Malle - 23 Februari 2012

Publicerad 2012-02-24 11:00:00 i

Igår joggade jag Malle lite i ridhuset, på hackamoret. Tog det lugnt och red i ungefär 35 minuter med fram&avskrittning!

Jag tycker det är väldigt svårt att rida på hackamore, Malle blir väldigt känslig för handen så i början fick jag mest rida med skänklarna och bara vara mjuk i handen. Efter en liten stund så kunde jag även få ett bra stöd i handen utan att han ryckte upp huvudet. Det kan också varit så att hackamoret var lite spänt runt mulen, det var första gången jag använde just detta hackamore så jag trodde att det skulle vara lite stort, men icke.. Hur som helst gick det ju bättre efter ett tag och jag kunde rida på lite mer som vanligt. Jobbade med basic grejer så som övergångar, ställning och böjning och även lite halter i slutet. Tog också något varv galopp i varje varv vilket också gick bra. På hackamore brukar Malle gå lite med handbromsen i och inte vilja fatta galopp men första fattningen kändes väldigt, väldigt bra!

Detta var ett väldigt bra ridpass för att vara ett lätt joggingpass med lite små basic övningar, mycket nöjd! :)Fina prins! ♥

Vårtecken

Publicerad 2012-02-23 21:37:49 i

Ååh, vilken underbar dag! Underbart väder, bra ridpass, underbar stalldag och okej skoldag med väl genomförda prov, kan inte bli mycket bättre!

Det börjar komma en hel del vårtecken till Värmdö nu. Börjar ni också få vår hos er?

☀ Bäckarna porlar.

☀ Jättestora sjöar av vatten.

☀ En massa snö har smält bort och man kan börja se gräs i sommarhagarna.

☀ Ljust när man går från bussen.

☀ Täckena blir mindre fodrade.

Under dagen har jag hört massor med vatten som porlat i dickena, sett väldigt mycket vatten i hästarnas sommarhagar, riktiga sjöar.. Sett väldigt mycket när jag gått från bussen eftersom att det fortfarande var väldigt ljust ute och jag har även suttit på mycket mindre täcken med mindre foder på Mallemannen.


Bild taget idag på vägen till stallet, ljust, massa vatten i hagen och gräs som tittar fram!

Som pricker över i:et på denna underbara dag har jag även sovmorgon i morgon och kan sova en halvtimme längre än vad jag brukar, heaven!

Hoppas ni haft en lika underbar dag som jag haft! Vi hörs mer imorgon, vilket också är sista dagen i skolan innan SPORTLOV! :D Ha det bäst!

Inställd lektion..

Publicerad 2012-02-23 13:02:11 i Vardag,

Åååh, vad irriterande! Ni förstår inte mitt läge just nu..! Gaaaaash!

Jag hade inställd engelska och för det första hade jag förberett min redovisning som skulle vara klar, och så har vi ingen redovisning.. Men sen har jag även hemkunskap kvar som lektion om 1 timme vilket betyder att jag måste sitta forever alone i en timme innan den börjar, när jag hade kunnat sluta nuuuu! Skjut mig.

Malle - 22 Februari 2012

Publicerad 2012-02-23 09:33:19 i

Hoppningen igår gick bra. Vi hoppade studs vilket alltid är nyttigt!

Malle blir lite nonchalant när det är lite längre och lägre studsar så någon gång ska vi göra någon lite högre och kortare studs till Malle så att han får hoppa upp sig lite mer, nu orkar han inte riktigt anstränga sig, bara när han måste, haha.

Alltid gick bra, i början var han lite lång och bara älgade över serien men då kortare jag upp honom mer och satte honom lite mer på baken så att han fick lite mer tryck i galoppen men var lite mer samlad, då gick det mycket bättre!
I helhet gick passet väldigt bra, han svarade lite dåligt fär skänklarna ibland men när jag säger åt honom lite mer med benen så lyssnar han ju, vi får öva lite mer på att han ska reagera kvickt för hjälperna så kommer det säkert bli mycket bättre.

Kvällens "have-to-do"

Publicerad 2012-02-22 20:29:48 i

Ikväll har jag en hel del plugg jag måste hinna med, och också lite andra grejer, här är saker jag både måste göra och några grejer jag har gjort också!

Hoppträna. ✔
Läst ny stallinfo. ✔
Göra klart och lära mig engelska redovisningen helt. /
Plugga t. idrotts prov. ✗
Plugga på hemkunskap. ✗
Duscha.


Engelskan håller jag på med just nu men tog en liten paus för att skriva här, nu måste jag köra igång igen! Vi hörs. :)

Next; Stallet

Publicerad 2012-02-22 15:28:27 i

Nu har jag precis slutat skolan och ska iväg till stallet. Som ni säkert redan vet är det hoppträning ikväll och jag kommer antagligen inte kunna uppdatera er så mycket under kvällen då jag har en redovisning som ska vara klar till imorgon och också ett prov, ni förstår ju själva, jag har en massa plugg vilket jag tyvärr måste sätta framför bloggandet.. Men har gjort ett tidsinställt till lite senare men annars hörs vi imorgon. :) Kram!

Dagens fråga

Publicerad 2012-02-22 15:03:00 i


Brunt vs svart läder! Vad tycker du?

Jag har faktiskt bara brunt läder på mina sadlar och träns, dock finns det ingen anledning till det.. Det har bara blivit så. Båda skulle jag faktiskt helst ha i svart, det går lite fram och tillbaka mina åsikter där, av någon anledning. Jag tycker nog ändå att svart läder är det snyggaste, sen beror det ju också på vad man har för färg på sin häst, vissa färger tycker jag faktiskt inte passar alls bra med brunt eller svart!


Släktingar

Publicerad 2012-02-22 07:25:00 i Malle och Maria ♥,

Tycker ni också att det är väldigt roligt att släktforska kring sina hästar? För ett tag sedan kontaktade jag Malles uppfödare och både smsade och mejlade lite med henne. Jag fick reda på en del om Malle, bland annat lite bilder och info om just Malles släkt så som mamma, pappa, syskon och även avkommor!

Malles pappa heter Milkshake och hans mamma Biatka. Sedan hade han också några bröder som jag inte riktigt minns var dom stog och så men han hade iallafall två bröder och en syster om jag inte minns helt fel.

Jag visste sedan innan att han också har 4 avkommor, fick iallafall veta att en av hans fina avkommor står kvar hos uppfödaren och heter Bounty, ursöt! Jag fick som sagt också lite bilder på familjen.


Bounty, son.


Biatka, mor.


Milkshake, far.

Tycker ni dom liknar Malle, jag måste nog tycka att Malles son är riktigt lik Malle! Vad tycker ni?

Malle - 21 Februari 2012

Publicerad 2012-02-21 20:17:45 i

Idag red vi ut en liten sväng, en väldigt bra runda och inte så lång vilket passade precis lagom för dagen.

Red först bort mot södra Evlinge, svängde sen av runt grindstugehagen och red bort mot båtisvägen där jag travade en sträcka lite försiktigt, det var väldigt isigt där men det gick otroligt bra tycker jag! Efter det klättrade vi tillbaka genom skogen bakom stallet vilket också gick väldigt bra, Malle är riktigt duktig på att klättra uppåt, det är lite svårare neråt men det går bra och klättringen är ju väldigt bra för herr Malle! ;)

En mysig runda helt enkelt och den kanske tog 30 minuter om jag får gissa, tog nämligen inte klockan. Imorgon ska vi hoppa för Carina. Är jättetaggad efter förra veckans otroliga hoppträning där vi fick en massa positiv och härlig respons, jättekul!

Pictures

Publicerad 2012-02-21 17:00:00 i

Vad ute på en liten fotorunda i Söndag, eller jaa.. Gick en promenad med Astrid och kameran hängde med så det blev som en liten fotopromenad. Här kommer några smakprov från rundan, kommentera gärna vad ni tycker!

Hemmagjort hästgodis

Publicerad 2012-02-21 13:24:00 i Malle och Maria ♥,Tänkte skriva en liten snabb utvärdering om vad Malle tyckte om det godiset jag gjorde förra veckan hemma, på egna - bra råvaror! I ett senare inlägg skriver jag också upp receptet om det är någon som vill göra likadant godis.. Jag kan starkt rekommendera det!

Malles utvärdering: Jag fick en uppfattning om att Malle först inte tyckte speciellt mycket om konsistensen på godisen men jag tror ändå han tyckte om smaken för han stoppade glatt i sig dom även om han tuggade lite med öppen mun så att säga, haha. Nu verkar han dock tycka att godiset smakar mycket bättre och tuggar lite mer normalt!

Min utvärdering: Godiset var väldigt lätt att göra, det tog ingen tid, plats eller mycket disk så det var en bra grej att göra på så sätt! Det var också enkla varor i så det var liksom sånt man kunde köpa i närmsta affär. Om jag ska vara ärlig smakade jag också på en godis och den var riktigt god, haha!


Planterat hö

Publicerad 2012-02-21 11:00:00 i Vardag,Jag: Titta! Jag har planterat hö i höbalen. :D
Julia: Haha......Tycker du det där skämtet var billigt, då ska du se våra priser! x)

HAHA, höhumor!

Hiss/Diss - Hööks

Publicerad 2012-02-21 08:12:00 i

Tänkte ta och hissa och dissa lite nu, känns som att det var ett tag sen jag gjorde lite fler än bara att hissa/dissa en viss produkt eller sak. Vi kör med Hööks tema!

HISS:

+ Snygga vårfärger på nya produkter!
Tycker att deras nya produkter och just färger på produkterna är väldigt snygga, färgglada och aningen annorlunda.

+
Vissa märkessaker.
Tycker verkligen om att dom har börjat med lite mer märkessaker, det är ju alltid bra att ha en blandning av dom, super med t.ex. Hv polo som jag bara älskar!

+ Hanskarna!
Måste verkligen hissa Hööks handskar. Dom har alla olika typer av handskar och jag har ett par tunna handskar som är super, man får ett riktigt bra grepp och dom har någon slags "lufthål", haha så dom blir inte alls varma på sommaren.-
Passformen på täcken.
Riktigt usel om jag får säga det själv, jag har inte så många täcken från just Hööks men dom jag har ligger inte alls bra på Malle.. Ett utetäcke glider åt sidan väldigt mycket och ett innetäcke åker bakåt och ger tryck på bringan/bogen, jättedåligt då dom flesta täcken är riktigt snygga enligt mig! Kanske bara har fått dåliga modeller?

- Vissa träns
Säger absolut inte alla träns men jag skulle väldigt gärna ha lite mer dressyrträns med lagom bred nosgrimma, eller med lite mer "utåt-buktning". T.ex. lacknosgrimman var väldigt snygg men den var lite för "platt" för min smak.

-
Hårspännen
Alltså hårnäten med rosett. Helt obegripliga enligt mig och sämst kvalité! Min tävlingsrosett/hårnät gick sönder när jag inte ens hade fått på den.. Behandlades den dåligt, tro?

Vad tycker ni om Hööks och deras produkter? Jag hissar dom i helhet!

Malle - 20 Februari 2012

Publicerad 2012-02-20 20:37:14 i

Idag var det dressyrlektion för Nicole. Blev en hel del prat idag i början och sen mot slutet red vi lite mer intensivt..

Malle hade sina åsikter idag, men det är bra så att jag inte sitter och slörider vilket jag lätt gör annars! Vi jobbade mycket idag med att få honom avslappnad och rund med hjälp av övergångar och ställning och böjning. Malle sitter lite fast i sidorna vilket gör att det är ganska svårt att ställa honom ordentligt, han blir för rak väldigt ofta, så det är något jag absolut måste fortsätta jobba med själv!

I början var han ju som sagt lite stretig, ville inte riktigt jobba ordentligt och vi försökte få honom lite taggad på bakbenen, så att han jobbar lite mer med dom, och att han skulle få upp lilla köttbullemagen han fått på lite fel ställe.. Skulle vara bättre om det lite överblivna fettet blir muskler istället.

Mot slutet är jag mer nöjd, då fick jag igenom ställningen mer och vissa stunder gick han väldigt bra, det är så svårt att sitta ner på skumpedump bara.. Men vi får jobba på! Jag är i helhet ganska nöjd ändå över passet, jag lärde mig mycket nya knep och jag fick igenom det jag ville i slutet.Bild från några helger sen! ♥ (Tog några bilder efter ridningen i stallgången och boxen men nu kan jag inte ladda över dom till datorn.. Får se om jag kan lösa det imorgon, hope so!)

Monday morning

Publicerad 2012-02-20 07:30:16 i

Godmorgon på er!

Då var det Måndag igen då.. Men man får se det positivt, det är bara en vecka kvar till sportlovet vilket är hur skönt som helst!

Idag är det en vanlig Måndag, ska först gå i skolan. Efter skolan åker jag ut till stallet och rider lektion, idag ska vi eventuellt få låna en annan dressyrsadel för att se om det blir någon skillnad på Malles betéende med sadeln.

Ska försöka göra några inlägg under dagen och så hörs vi ju ikväll som vanligt, en helt vanlig måndag alltså! ;) Ha det bäst!

Malle - 19 Februari 2012

Publicerad 2012-02-19 15:48:08 i

Idag fick Malle skrittas ut med min lillebror. Det hade tydligen gått bra, Malle är så duktig han! Dom var ute och skrittade i ungefär 30 minuter skulle jag tro.. Jag mockade och la in ny torv medans så det borde ha gått på ungefär en halvtimme. (+gjorde kvällsmaten men det går på 1 minut.)

Imorgon ska vi rida dressyr för Nicole!Förresten får ni jättegärna kommentera vad ni vill läsa om, har lite av bloggtorka så just nu känns det som att det blir mest "status" - uppdateringar och inlägg om dagens ridpass..

Malle - 18 Februari 2012

Publicerad 2012-02-19 08:28:10 i

Ridpasset igår gick som sagt både bra och dåligt.. Lite mer än halva ridpasset gick väldigt dåligt, antar att det berodde mycket på mig men som pricken över i:et misstänker jag att Malles dressyrsadel inte ligger helt hundra, så efter ett tag (ungefär 35 min.) så tog jag av den och la den i ridhushörnet istället, då gick det så mycket bättre! Fick först vara lite bestämd men sen lossnade han jättefint och var fin och stadig i formen samtidigt som jag kunde öka och minska tempot och allt var det är, haha. Jättefin var han då!

Vi ska försöka låna en annan dressyrsadel i stallet för att se om det blir någon skillnad, och också se om sadelgjorden kanske kan vara för kort. Får iallafall hoppas att det löser sig för jag kan ju inte t.ex. tävla barbacka. ;)

Höleverans

Publicerad 2012-02-18 15:58:32 i

Hej på er!

Har nyligen kommit hem från stallet. Varit där sen lite innan 11, som ni säkert vet vid det här laget! Höleveransen gick bra, det fanns ingen risk att frysa när vi var klara med den, det var mycket hö som skulle upp på loftet, minst sagt!

När vi var klara med höet tittade jag en liten stund på hoppträningen, innan jag gick och mockade åt Malle. Gjorde också hans kvällsmat så jag var klar på den fronten..

Red sen en stund i ridhuset (berättar lite mer om just ridpasset i ett annat inlägg.), hälften gick jättedåligt och andra halvan av ridpasset gick jättebra, haha konstiga ponny! ;)

Nu ska jag se nått avsnitt av Vänner och sen blogga lite mer, vi hörs!Dock har jag kommit till slutet av säsong två nu. Haha, inte alls beroendeframkallande eller så..?

Fullt upp!

Publicerad 2012-02-18 09:55:11 i Malle och Maria ♥,

God morgon på er!

Nu på förmiddagen har jag lite fullt upp, tidig eftermiddag också för den delen! Nu klockan 11 ska jag hjälpa till i stallet med en höleverans och även kika lite på hoppträningen som är idag också. Efter att vi att klara med höet ska jag fixa och pyssla åt Malle, göra det vanliga och putsa utrustningen lite extra, hinner inte göra det på vardagarna så jag brukar ta allt och putsa på helgen.

Jag har förberett ett tidsinställt som kommer upp under dagen, ni får helt enkelt hålla utkik! :)Nu; Stallet

Publicerad 2012-02-16 14:56:27 i Vardag,

Åker till stallet nu, ska bara plugga lite först. Idag väntar uteritt (får verkligen hoppas att jag hinner rida innan det blir mörkt) och såklart fix av det i stallet. När jag kommer hem ska jag plugga men jag hinner nog slänga in ett litet inlägg också, vi hörs!

Dagens fråga!

Publicerad 2012-02-16 13:51:49 i

Vilken vecka har du sportlov under?

Själv har jag sportlov under vecka 9, alltså 1 vecka kvar ungefär.

Hemmagjort hästgodis

Publicerad 2012-02-16 11:38:18 i Vardag,

Hej på er!

Är hemma idag med då jag ser ut som jag vet inte vad i ansiktet.. Imorgon kommer jag däremot gå till skolan, vi har So-prov så jag måste helt enkelt vara där! Idag har jag varit lite onyttig och ätit sockerkaka som jag bakade igår, hehe. Jag har också tittat på några avsnitt av Vänner, grymt!

Alldeles strax ska jag faktiskt försöka mig på att göra hemmagjord hästgodis som jag tänkte ta med mig till stallet senare idag. Såg ett recept på Ponnysanning som jag tänkte prova. Tar lite bilder medans som jag tänkte att ni kunde få se senare! Önska mig lycka till! :D15/2 - G R Y M hoppträning!

Publicerad 2012-02-15 21:22:20 i

Idag var det hoppträning för mig och Malle, vi hoppade huset och satte ihop lite olika vägar också!

Framridningen gick inte så jättebra, jag var lite för spänd vilket resulterade att Malle också blev en aning spänd och också lite samma när vi hoppade fram. Han hoppade allt men vi fick inte riktigt till det med galoppen efter hindrena, det blev lite fel och jag var lite efter med att ge hjälperna..

När vi hoppade banan gick det superdupermega bra! Vi kunde ha ett bra tempo som varken var för långsamt eller för snabbt och han var helt avslappnad och hoppade igenom allt med ett jättebra flyt och gud, det kändes så bra! Mot slutet hoppade vi en bana på 80-90 cm och även den gick jättebra. Jag är så himla nöjd med dagens träning, jag och Malle hade verkligen ett superbra flyt och alla hopp blev mjuka och avslappnade, såå kul!

Människan eller hästen som fryser?

Publicerad 2012-02-15 10:30:00 i Tankar och åsikter,

Något jag gått och funderat på ett bra tag nu är hästarnas känsla för kyla.. Jag måste bara få förklara hur jag tänker för er, det är faktiskt lite komiskt och roligt.

Jag tror faktiskt att det i själva verket är människan som fryser åt hästen, om ni förstår hur jag menar?
Självklart tror jag att hästen också fryser när det faktiskt är kallt på riktigt, som denna "vinter" (som kom något för sent), när det är -10° är det självklart att jag också tror att hästen fryser, annars hade den ju inte fått sin vinterpäls.

Men det jag menar med att vi människor fryser åt hästen är något som jag själv känner igen mig hos och också gör, nämligen att jag själv fryser i stallet och att jag då också lägger på hästen ett extra täcke, även fast det kanske inte är så kallt. Håller ni med mig?
Det är iallafall något jag skulle kunna göra. Jag har nog aldrig gjord det själv men jag känner ofta att när jag fryser skulle jag gärna lägga på hästen ett tjockare täcke, just för att jag själv fryser!

Har läst på några ställen nu också på senare tid att hästen också kan stå emot enorm kyla utan att frysa, en oklippt häst utan täcke hade jag för mig frös först vid -7° så ibland skulle jag säga att vi människor fryser åt hästarna, eller vad säger ni?

Dag 15

Publicerad 2012-02-15 10:12:00 i

Något du och din häst är stolta över att ni gjort.

Det finns ju mycket saker som jag är stolt över, bl.a hoppat vårat höjdrekord på 115-120 och liknande men något som jag faktiskt måste välja först här är att vi bytte stall och flyttade till Norra. Jag och Malle har utvecklats mer där på det halvåret vi stått där än vi gjorde hela dom 1 1/2 år som vi stod på andra stallet så det är jag grymt nöjd och stolt över!

Det som hände var ju att vi bytte tränare, Nicole passar mig super och jag kunde inte hittat bättre. Fick även ny tränare i hoppningen och där har jag också lärt mig massor!Malle på Norra.

Rubrik?

Publicerad 2012-02-15 09:30:43 i

Godmorgon på er!

Idag blir jag hemma från skolan.. Har utslag/exsem i hela ansiktet som kliar, så snart ska vi åka och kolla upp det på vårdcentralen.
Idag ska jag alltså bara vara hemma, ta det lugnt och såklart blogga! :)

Ikväll blir det också hoppträning för mig och Malle. Dock ska vi ta det ganska lugnt eftersom att Malle fick nya skor i måndags och innan dess bara skrittade, det är även en omskolad travare som är med och hoppar som inte heller ska hoppa så mycket eller högt vilket passar bra för mig och Malle då.

Ni får gärna önska saker ni vill att jag bloggar, huvudet går inte riktigt på högvarv på den fronten.. ;)

Longering

Publicerad 2012-02-14 21:11:00 i

Idag longerade jag Malle en stund i ridhuset. Jag började med att jogga fram honom fri och utan inspänningar i både trav och galopp och sen satte jag på inspänningstyglarna en stund också. I början var han lite spänd med inspänningstyglarna.. Han jobbade liksom men han såg inte riktigt till freds ut med det men i slutet var han jätte, jättefin! Då hittade han sin egna form jättebra och jobbade rund och sökte sig mer nedåt, då såg han mycket mer nöjd ut! Var ute sammanlagt 30 minuter ungefär med fram och avskrittning så det vart inget långt pass.
När vi skrittade av såg han jättenöjd ut och var väldigt glad, härligt! Ett riktigt bra pass. :)Min fina! ♥

Anledningen till att jag inte bloggat

Publicerad 2012-02-14 15:45:22 i
Har nämligen hittat en serie att följa, som jag velat se ganska länge men så hittade jag den i helgen och har sedan dess tittat i princip oavbrutet, hehe.. Nu har jag dock inte kommit på hur man hittar dom andra avsnitten så nu kanske uppdateringen blir bättre, vad tror ni? ;)

Lista - "Just nu"

Publicerad 2012-02-14 14:45:10 i

Hur är du klädd: Värmdö Ridklubb-mjukisar och en rosa/vit randig tröja

Vad tänker du på: Att jag borde gå och hämta min kamerasladd så att ni kan få veta anledningen till varför jag inte bloggat på fleeera dagar.

Vart vill du resa: Stallet, om det räknas? Haha.

Vad gjorde du innan du började skriva testet: Läste bloggar och kikade runt lite på internet.

Vad lyssnar du på: Musik och skrammel från byggarbete utanför huset..

Vilket humör är du på: Ganska neutralt

Vilken ätbar sak är du sugen på: Ååh, ingen! Mår typ illa då jag precis åt en övergod kladdkaka!

Hur mår du: Helt okej, det kliar i ansiktet men annars mår jag bra.

Vad gör du nu: Skriver detta.

Vilka hemsidor är du inne på: Facebook, bloggen, Tdb.

Vilka är hemma hos dig: Jag.


Självporträtt

Publicerad 2012-02-10 23:09:15 i
Lite snabb självporträttsfotografering såhär på kvällen. Väldigt naturligt utséende, inte alls fixad eller något så bjuder på dessa bilder! :)

Jag är otroligt trött denna Fredagkväll så nu ska jag alldeles strax sova, bara göra iordning mig förs. Vi hörs imorgon, gonatt! ♥

10/2 - Myspys med bästa!

Publicerad 2012-02-10 20:35:20 i Malle och Maria ♥,

Ååh, vad underbart mysig Malle var idag, och jätteglad också!

Tog först en liten promenad med honom, han var pigg och glad men har nog börjat få lite överskottsenergi.. Hoppade runt lite då och då, haha! Han var också jättesöt då han såg ut som en spårhund när han gick, han gick och luktade på marken och stannade och luktade i diket och på marken några gånger, jättesöt! :D
Under promenaden fick jag packa in honom i dubbla fodrade täcken så att han inte skulle frysa, bebisen! ♥

När vi kom tillbaka borstade och myste jag massor med honom, han var så himla mysig! Vi stod och pussades och myste jättemycket, han la huvudet i mina armar och han lät mig luta mig lite lätt mot hans huvud och stod så om ni förstår hur jag menar, pussade honom på öronen utan att han reagerade, mysponnyn bara stod och myste, awww!Nu ska jag ta ett bad och göra mig lite fräsch, hörs om en stund!

Suck..

Publicerad 2012-02-10 14:22:06 i Malle och Maria ♥,

Ååh, nu blev jag genast nedstämd och på sämre humör när jag nyligen fick reda på att Malle inte fått några nya skor idag som han skulle fått.. Odd's bil hade nämligen gått sönder så han hade inte kunnat komma ut och sko någon av hästarna. Nu får vi vänta tills på Måndag innan han får skor, vi får väl se hur mycket jag kan rida, om det blir något över huvud taget eller om det blir promenader på det bättre underlaget på vägen, trist men säkrast så för min bebisponny! ♥

Har för övrigt slutat skolan nu vilket är väldigt, väldigt skönt! Fredagar är ju alltid lika skönt, det känner nog alla till. ;)
Ikväll hade jag tänkt komma hem i lagom tid, men ändå göra allt lite extra noga i stallet och sen blir det lite Fredagsmys hemma. Vi hörs snart! :)Honey!

Dag 14

Publicerad 2012-02-10 11:00:00 i

Varför ridning får dig att må bra.

Hm, finns många anledningar.. Egentligen tror jag inte att det mest är ridningen som får mig att må bra, utan själva sakerna i stallet så som mysa med Malle, borsta honom, fixa alla grejerna och stallsysslorna. Det tycker jag faktiskt, om jag ska vara ärlig, är allra mysigt, roligast och som får mig att må bäst!

Inom ridningen är det nog bara att sitta på Malles rygg som gör saken bra. När det går bra är det ju såklart underbart, t.ex om det går bra och man rider ett riktigt underbart dressyrpass eller hoppar en grym bana. Men att rida ut på en mysig uteritt slår nog allt! ♥

9/2 - Frisering

Publicerad 2012-02-09 20:36:35 i Malle och Maria ♥,

Idag fick Malle vila igen, tog lite extra hand om honom och friserade honom massor! Dels luggen och också manen, tog inte så mycket av det utan trimmade mest lite i topparna, så att det växer lite bättre igen. Något sne blev manen så jag kanske får fixa till den imorgon igen men bättre än vad den brukar bli, haha! ;)

Har inte så mycket mer att berätta just nu.. Ska plugga en stund nu, har svenska och spanska läxa till imorgon och ska rita en serie och läsa, kul.. Kul är dock att man kan ha One direction i lurarna samtidigt vilket är tummen upp! :DDag 13

Publicerad 2012-02-09 15:00:00 i

En nytagen bild och 5 punkter som beskriver den.♥ Nästan alltid glad!

♥ Han behöver en mycket bestämd men lugn ryttare i ridningen.

♥ Han är mycket rädd för stora lastbilar och traktorer med presseningar.

♥ Han har börjat smaka lite på mina kläder och fingar då och då, haha. Han stoppar in dom i munnen och biter tag lite försiktigt och sen släpper. Awwww!

♥ När det är lerigt ute vill han helst inte gå ut i hagen, han stannar på berget framför hagen och vill helst inte gå, haha.

Bästaste hästen! :)

Roligt!

Publicerad 2012-02-09 11:00:00 i Vardag,

Måste bara påminna, eller säga till er läsare att det är jätteroligt att det börjar rulla in lite kommentarer nu. En tid har det varit väldigt dåligt på både läsare och kommentarer men nu börjar både kommentarerna och läsarna rulla in, jätteroligt! :D

Ni ska bara veta hur glad jag blir över nya läsare och att ni kommenterar så bra, hoppas ni förstår och vet det!

Ni är grymma!

Tävlar hos Emilia

Publicerad 2012-02-09 09:50:38 i

Är med och tävlar om en blå-rutig grimma hos Emilia Larsson. Som ni kanske vet älskar jag grimmor så att vinna denna tävlingen hade inte varit helt dumt! ;)

För att komma till Emilia's blogg klickar du HÄR!

Nu håller jag alla tummar jag har! :D

8/2 - Skrittjobb

Publicerad 2012-02-08 21:48:39 i

Idag red jag Malle i ridhuset en liten stund. Blev ett pass på ungefär 30 minuter i bara skritt och fokuset låg mycket på att få honom stadig i formen och också lösgöra honom med lite sidvärds och ställning och böjning!

Malle var fin, jag kände dock mot slutet att jag inte riktigt fick något stöd på yttertygeln i vänstervarvet.. Tog då tag lite mer i tyglarna (fick dock vara lite hårdare än vad jag velat i handen) men då jobbade han med ryggen jättefint, kände verkligen hur ryggen lyftes upp, haha! :)

Gjorde lite sidvärdsrörelser och ställde och böjde, lite minska volterna och liknande övningar.
Malle skötte sig jättebra hela passet, jag fick kanske inte den där "jättebra-känslan" men antar att det är ganska svårt när man bara skrittar? Jag är i alla fall nöjd och Malle skötte sig prima!Bästa Malle! Förresten var han så himla, otroligt gullig efter passet när jag stod och pratade med Sara, han kollade hela tiden på mig och var jätteglad hela tiden, så otroligt himla söt, jag typ dog i hans ögon! ♥

Turkos eller grön?

Publicerad 2012-02-08 12:42:56 i Utrustning och shopping,

Något jag varit sugen på att köpa redan från första stund jag såg de är dessa schabrak. Älskar dom flashiga färgerna och passformen ser bra ut när man ser produktbilderna!

Hade tänkt att spara till ett sånt här schabrak men kan inte bestämma mig vilken färg jag tycker Malle passar bäst i.. Antingen det turkosa, eller det gröna har jag iaf kommit fram till då jag tror dom andra smälter in lite för mycket i Malles färg, han är ganska ljust brun och jag tror helt enkelt att det bara kommer se konstigt ut!

Nu skulle jag bli jätteglad om jag kunde få hjälp genom att fråga er, så nu.. Vilken färg tror ni skulle passa Malle bäst? Antingen turkos eller grön!


Dagens planer

Publicerad 2012-02-08 12:34:18 i

Hejsan på er!

Nu är jag tillbaka efter någon dags uppehåll.. Jag har ju som ni vet haft matteprov idag, som verkligen gick helt åt skogen, kunde typ ingenting men det var verkligen svåra uppgifter, det verkade alla tycka!

Idag slutar jag halv 4 och då åker jag direkt ut till stallet och Malle. Ska rida honom ca 20-30 minuter i ridhuset och hade tänkt försökt jobba över lite bommar i skritt, det är nog bra för Malle. Ska rida lite tempoväxlingar i skritten och mycket lösgörande övningar. Sen ska jag ju mocka, göra hö hans kvällsmat och mysa en massor med honom. Som en vanlig dag i stallet alltså! :)

Ska försöka göra lite tidsinställda under skoldagen, innan jag åker till stallet. Vi får se om jag hinner, annars hörs vi som vanligt ikväll! Ha det bra!Saknar sommaren såhär i vinterkylan!

Paus från plugget

Publicerad 2012-02-07 18:38:09 i Vardag,

Sitter och pluggar, eller jag höll på.. Just nu tog jag en paus och uppdaterar lite! Har matteprov imorgon så alldeles strax behöver jag fortsätta.

Om en stund åker jag och mamma ut till stallet och tar hand om Malle, han vilar ju som sagt idag så sen ska vi kvällsfodra.

Ikväll blir det förmodligen inte speciellt mycket uppdatering.. Jag ska plugga och den korta stund jag inte behöver plugga är då jag ska åka till stallet! Men vi får höras mer imorgon då provet är avklarat, önska mig lycka till! :D

Btw, kom ihåg att svara på "dagens fråga" inlägget under!Suddig, härlig bild!

Dagens fråga

Publicerad 2012-02-07 11:35:00 i

Har du egen häst/ponny, är du fodervärd, är medryttare, rider på ridskola eller håller du ens på med hästar?

Svara alltså på eran status i ridningen, ni kanske både är medryttare och går på ridskola osv. Svara hur just du har det och hur du rider! Alla som kommenterar får en länk.

6/2 - Promenad med lite lydnad

Publicerad 2012-02-06 20:46:40 i

Idag skrev jag ju på schemat att det skulle bli lite följa John på utebanan idag. Dock fick det bli en promenad istället. Underlaget på vägen var hårdare och det kändes som att det skulle vara bättre för Malles hovar just nu! Så vi gick en bit på vägen med lite inslag av lydnad, Malle har dock kommit av sig lite när det gäller lydnaden.. Har nog tränat lite för lite på den biten. Men med lite hjälp av grimskaftet gick det bättre och han var duktig och stannade utan det dom flesta gånger! (Förutom dom gånger han såg något väldigt spännande i diket, haha!)

Var inte ute speciellt länge och stod och borste ordentligt på honom sen. Smorde även in hans bakben med en Skillingaryd hästsalva. Den brukar vara bra mot lite skorvliga ställen på huden och han har nämligen något konstigt på bakbenen som veterinären tydligen trodde var en reaktion på benlindor, jag vet inte riktigt? Det skadar ju inte att prova med salvan iallafall, den brukar funka bra till det mesta!


Favoritbilden från igår. ♥

Imorgon ska Malle få vila, jag och mamma har kvällsfodringen så det blir bra om vi åker ut lite senare och tar hand om Malle. Borstar, myser och fixar allt i stallet och sen fodrar direkt! :)

Malles vecka

Publicerad 2012-02-06 14:00:00 i

Denna vecka är lite oklar för Malle just för tillfället.. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp schemat då alla Malles skor sitter väldigt löst, sömmarna är för slitna då han har snösulor nu. Fick lära mig igår att det är bra att byta ut just sömmarna ungefär vid halva skoningstiden då dom blir utslitna annars eller någon i den stilen.

Idag hade jag tänkt avboka lektionen, det blir värre av att bara rida så jag tänkte ta det lugnt tills han får helt nya skor och blir verkad runt om. Så det blir ingen hårdare ridning denna vecka (tills hovslagaren kommer) och bara skritt. Tänkte ändå skriva upp lite områden som vi ska öva lite på i skritt.

Måndag: Utebanan - följa John
Tisdag: Skritt ut
Onsdag: Ridhus - Bommar i skritt
Torsdag: Ridhus - Halter
Fredag: Utomhus
Lördag: Ev. påbörja trav
Söndag: Skritt ut + ev. trav

Denna veckan blir passen också max 30 minuter så denna veckan blir det en liten "mini-vila" för Malle, eller en sen vintervila såhär innan tävlings- och träningsterminen kommer igång ordentligt. Skönt för honom! :)


HV polo

Publicerad 2012-02-06 11:08:47 i Utrustning och shopping,
Mina favoritschabrak är helt klart HV polo's schabrak. Dom gör alltid lika snygga produkter med snygga färger, både stilrena och med lite färgklickar, också mycket snygga detaljer!

Jag har tyvärr inget schabrak av just HV POLO än men nästa gång jag köper ett schabrak ska det absolut vara ett av HV polo märket!

Jag tycker även att deras pikéer är dösnygga så det skulle jag inte heller tacka nej till, dock är nästan allt i deras kollektioner lite smärtsammare för plånboken, tyvärr..


5/2 - Barbackaridning

Publicerad 2012-02-05 20:41:31 i
Bilder fotade idag av Sofia!

Idag hade jag verkligen svårt att bestämma mig vad jag skulle göra, hade tänkt att longera och hade förberett för det men när jag precis var klar att gå ut i ridhuset så kunde jag inte hitta min longerlina, den var verkligen ingenstans.. Så därför vart det enklast att bara ta av longergjorden och rida barbacka istället, så så fick det bli! :)

Red inte så värst länge idag och ganska basic, men Malle var jättefin! Försökte bara hitta en rund form och få den stadig vilket fungerade rätt bra, Malle var mysig och lullade mest på där snällt. ♥

I galoppen hade han först en ganska hög och fri form men efter ett tag vart han jättefin och jobbade på bra med ryggen där, jättenöjd!

Passet i helhet var ett jättebra "lulla runt barbacka i ridhuset"-pass och jag är väldigt nöjd över lillskrutt. Bästa!

Fotografering

Publicerad 2012-02-05 11:18:57 i Vardag,

Godmorgon! (Om man ens kan kalla det morgon fortfarande, haha!)

Idag är det riktigt kallt ute, -21° stod termometern på imorse..

Idag ska jag fota Sofia när hon rider Adde. Sen kommer hon också till Norra och fotar mig och Malle lite, trevlans! :)
Kameran är fulladdad och rensad så nu är det bara att fota!
Gör lite tidsinställda åt er under dagen så att ni har lite att läsa. Vi hörs!Vinterland

Publicerad 2012-02-05 00:01:14 i


Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 18-105 mm

Några vinterbilder som jag fotade idag på förmiddagen, mycket snö har det kommit nu på bara några dagar till Värmdö. Jag tycker det är riktigt mysigt att kunna rida i snön och att det blir ljusare ute. Dessutom blir det tokhärliga bilder! :) (Dom små bilder är klickbara.)

4/1 - Frostig häst

Publicerad 2012-02-04 22:05:04 i

Idag blev ridpasset inte speciellt långt, hade planerat att rida lite längre och lite intensivare men då termometern visade 19 minusgrader och både jag och Malle höll på att bi istappar passade inte det så bra.

Skrittade barbacka med Sara och Ariel till travbanan, där skrittade jag bara runt en kort stund, på ängen medans Sara travade och galopperade. Travade också pyttelite, men det var verkligen lite, ville inte att Malle skulle riskera att dra av någon mer sko!

När Sara hade ridit klart på ängen red vi tillbaka och jag hade tänkt att rida lite i ridhuset istället. Dock var det precis lika kallt där och jag eller Malle hade någon lust att rida när det var så pass kallt, det hade nog bara varit jobbigt för oss båda. Malle var verkligen frusen i hela ansiktet, vit om mulen och känselhåren där och även runt ögonen och i PANNLUGGEN, det har jag då aldrig sett, haha! Så vi gick in i stallet och värmde oss istället!


Världens bästa! ♥

Minishopping

Publicerad 2012-02-04 21:52:52 i Utrustning och shopping,- Shoppingen idag. -

Idag var jag och mamma iväg en sväng in mot Sickla och Mölnvik. Köpte några faktiskt viktiga saker denna gången!

Stallvinterstövlar, köpte vi på Granngården för 499 kr. Ett riktigt, riktigt bra köp då dom var ordentligt bra och man frös verkligen inte även fast det var upp till -19° idag, ett riktigt bra köp helt enkelt! Dom har även reflexer vilket är ett plus i kanten.

Fleecehandskar, köpte vi på The horse för 69 kr. Har tänkt mycket på senaste tiden att jag alltid fryser om händerna, fick speciellt det klart för mig när jag red här om dagen och hade så ont att jag trodde mina fingrar typ hade gått av.. Även när jag hjälper till att ta in hästarna då och då fryser jag ihjäl om händerna då mina tjocka och varma trefingersvantar är lite för klumpiga för just det.. Detta var ett par riktigt mysiga fleecevantar som endast kostade knappt 70 kronor, jättebra!


Snöskottning

Publicerad 2012-02-04 09:55:59 i

Godmorgon!

Har nyss ätit en god frukost och ska alldeles strax bege mig ut och skotta snö på tomten, sedan fota i den underbara snön! :)

Vi hörs om en liten stund när jag kommer tillbaka från min skottur och fotorunda!

Musik ✌

Publicerad 2012-02-03 23:10:02 i

För jag vet att ni älskar mina små specialtecken i rubrikerna!

Tänkte dela med mig av några låtar jag lyssnar på just nu.
Som ni säkert märker har jag noll sammanhängande musiksmak, jag lyssnar ett litet tag (och väldigt mycket under den perioden!) på några låtar, sedan tröttnar jag på dom, hittar nya och gör om samma procedur igen, haha! Ni förstår.. Dom flesta här har dock hängt med ett tag, undantag på den första, hittade den för några dagar sedan bara.

Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego


Moa Lignell - When I held Ya (Favorit!)


Breathe Carolina - Blackout


One Direction - Stole my heart ♥


Skrillex - Scary Monsters and Nice Sprites


James Morrison - I won't let you go


Sean Paul - She Doesn't Mind


Sen finns det såklart många, många fler låtar som jag tycker mycket om! Jag orkar såklart inte lägga ut precis alla här, jag älskar mycket musik så det blir på tok för mycket, haha! ;)

Dagen

Publicerad 2012-02-03 22:28:33 i Malle och Maria ♥,

Tänkte berätta lite om dagen. Gick i skolan som vanligt på Fredagar, slutade skönt nog redan 12.50 då sista lektionen var inställd, skönt! Efter skolan gick jag hem en stund, förberedde lite inlägg, dock blev dom inte klara och publicerade förrän nu, men men..
Fick sen skjuts ut till stallet av mamma, Malle kom in ungefär när jag kom så jag hjälpte till att släppa in någon häst och sen fixade jag i ordning Malle! :)

Idag blev det en uteritt, i snön. Malle tyckte det var otroligt rolig och var tokpigg hela tiden, haha! Jag skrittade till travbanan och travade några delar av ett varv på själva banan, sen gick jag in på ängen och travade lite. Sen galopperade jag också några små varv där, Malle tyckte det var jätteroligt och frustade som bara den! Han tyckte nog allt att det var lite jobbigt att pulsa i snön, hihi!

Efter ridpasset märkte jag att Malles snösula hade åkt av på hälften.. Dum som jag var försökte jag förjäves dra bort den vilket jag märkte var väldigt dumt då skon plötsligt blev otroligt, otroligt lös! Har nog aldrig känt en sko så lös.. Den gick dock inte att dra bort när jag frågade stallchefen men den var ju säkert lös innan jag började dra i sulan också.
Hur som helst får han stå så under natten (får hoppas att det inte händer något, men Malle brukar inte direkt vara vild i boxen.) och sen får han hoven fixad imorgon utav en tjej i stallet som är duktig på att fixa till tappskor och liknande, jätteskönt! :)

Nu ikväll har jag ätit en god middag, hemmagjord pizza! Även ätit naturgodis med familjen och kikat runt lite på bloggar och liknande, en bra fredagkväll helt enkelt! Nu ska jag snart sova, är hur trött som helst! Vi hörs imorgon.
Fota.

Publicerad 2012-02-03 21:40:16 i

Imorgon ska jag ta mig en riktig fotodag! Ska först och främst fota en hel del här hemma utomhus, får hoppas att det är riktigt fint väder också! :)

Jag ska även fota lite i stallet, kameran hänger med på allt förstår ni! Jag kommer även antagligen att bli fotad av Saga men antagligen rider jag inne då Malle har en väldigt lös sko som fixar imorgon bitti. Det är säkert ingen fara med hälta och så men jag vill ju inte att det slits upp igen, kanske skrittas ut en sväng i början så får Malle komma ut om det är fint väder! :)Tyckte bilden hörde lite till ämnet, haha!

5 sanningar

Publicerad 2012-02-03 21:25:43 i Malle och Maria ♥,

1. Jag älskar snö, tycker att det är det bästa som finns på jorden, typ! Haha..
Nej, men jag totaly älskar snö och att rida i snö, leka i snö och fota snö, bäst! :D

2. Det var jätte längesen jag ramlade av, kommer inte ens ihåg sist, det måste varit något år sen, hehe.
Malle är ju världens snällaste så jag åker inte av så ofta helt enkelt, dock åkte jag av för det mesta förut i hans galna bockningar men nu har jag även lärt mig att sitta fast i dom med!

3. Malle älskar människo-godisar! Han fick smaka en gång när jag fick ett påskägg och han är jätteglad och har alltid spetsade öron när han fick det, han har dock inte fått några sen dess men kan tänka mig att han fortfarande är lika förtjust i dom, haha!

4. Malle är tävlad upp till MSVB med sina förra ryttare och på träning har han hoppat 130 bana med Elvira, sin förra ryttare. Min hoppetoss ♥

5. Jag är helt galen i att titta runt på internet efter massa grejer att köpa till Malle, det är något utav mina intressen faktiskt, haha! Men när jag väl kommer till hästaffärer blir jag inte lika shoppingsugen längre, speciellt inte när det är mina egna pengar, vet inte varför då jag älskar att shoppa, haha!Kan inte klaga!

Publicerad 2012-02-03 13:52:00 i

Sitter hemma nu, har slutat skolan för dagen och det är sååå skönt! Äntligen helg, kan knappt förklara vilken lycka jag besitter! :D

Ska om en stund åka ut till Malle och rida ut, just nu sitter jag och äter några skorpor och ska precis sätta igång min favoritserie för tillfället - äkta människor! Rekommenderas starkt. Hörs senare! :)

Godmorgon

Publicerad 2012-02-03 08:41:45 i

Godmorgon på er! :)

Planerna för dagen är att först gå i skolan, vilket jag gör nu. Haha!
Efter skolan ska jag åka ut till stallet, idag blir det uteritt för Mallen och jag hoppas att det har slutat snöa så mycket så att vi kan ut och galoppera lite, hihi!

Sedan ska jag såklart också fixa allting i stallet som mocka, göra höpåsar och kvällsmaten till Malle, och mysa en massor med gulleponnyn! ♥
Under dagen förbereder jag lite tidsinställda åt er som ni får under tiden jag är i stallet och sen får ni mer uppdatering när jag kommer hem.

Ha det bäst, flodhäst! ;)Gammal, pigg bild, haha!

Sova

Publicerad 2012-02-02 21:59:40 i

Blir en hel del sånna här inlägg just för tillfället.. Kommer inte på jättemycket att skriva om, tipsa mig gärna! Så slipper ni tråkiga "uppdaterings-inlägg", haha! :)

Har pluggat som en tok hela kvällen, spanskan fick jag ett litet damp/ångest anfall på men tog en kort kvällspromenad eller powerwalk med Astrid och avreagerade mig medans, svor lite fina ord och sådant, hehe.. Hur som helst funkar det nu iallafall och nu ska jag bara läsa igenom texten och också läsa so:n, sen är jag klar!

Ska ta och lägga mig i sängen och läsa igenom det sista, sen sova! Imorgon är det äntligen Fredag, gud så härligt! :DSov gott så hörs vi imorgon, kram! ♥

2/2 - "Dressyr" i ridhuset

Publicerad 2012-02-02 20:47:32 i

Idag blev det inte något hårt dressyrpass i ridhuset, dels var det ju lektioner idag där som jag hade glömt.. Sen frös jag som en idiot så det vart bara ett big no!

Jag red istället ganska lugn dressyr i ridhuset, ganska basic grejer och mest jogging idag! Malle var iallafall fin, rund och avslappnad mesta delen av tiden och fokuserade riktigt bra på mig! :)
Galopperade lite och där var han underbar, han börjar bära upp sig där också riktigt, riktigt bra så allt flyter på riktigt bra just nu! Försökte dock länga honom lite i slutet utan att han slutade jobba men det gick inte riktigt lika bra, då vart han bara lång mest, jobbade lite ibland.

I helhet är jag riktigt nöjd med Mallen idag, han var duktig och jobbade riktigt bra nästan hela tiden, haha! Han var duktig polle idag och han är så fin! ♥

Klädtips

Publicerad 2012-02-02 19:06:00 i Tips och råd,

Tänkte rekommendera en riktigt smart idé, enligt mig!

Är du trött på smutsiga vardagskläder för att dom hängt med för mycket i stallet? Jag brukar alltid tänka att det inte gör så mycket när jag bara ska till stallet en kort stund och då behöver jag inte byta om.. Men såklart blir kläderna smutsiga även på den lilla stunden (speciellt när Malle gnuggar huvudet mot mig, haha!)

Hur som helst kan man ju slippa detta genom att köpa en riktigt smart overall från Hööks, det är bara som ett överdragsskydd som man bara kan dra på väldigt snabbt! Detta är säkert också en jättesmart lösning om man har eget stall eller stalltjänst och endast kanske ska fodra och släppa ut hästar, bara att dra på över vardagskläderna för effektivast tid! :) Kanske också vid tävling, om du vill slippa bära tusen lager av klumpiga kläder! Jättesmart tycker jag!- Bildkälla och köpställe -Dagens planer

Publicerad 2012-02-02 13:05:37 i

Sitter just nu i skolan och ska alldeles strax ha sista lektionen men tänkte slänga in ett snabbt inlägg!

Efter skolan går jag hem och pluggar en stund, hinner nog också slänga in lite inlägg åt er när jag ändå är hemma och har dator! :) Sen ungefär vid 5 åker jag ut till stallet och rider ett dressyrpass på Malle i ridhuset, det har kommit jättemycket snö så imorgon blir det uteritt för hela slanten! Sen när jag kommer hem så är det förmodligen samma igen, lite plugg och datan och såklart äta och duscha!

Vi hörs när jag är hemma! Until then, ha det gött! :D


Åååh, roligt! (Svar på kommentar!)

Publicerad 2012-02-02 10:29:17 i

Fick in en kommentar från en tjej som heter Michaela som vet vem Malle är, ungefär iallafall! Det hon säger stämmer precis in på honom! :DSvar: Hej på dig! :) Joo, han är uppfödd i Skara och är riden av en kille, dock var detta innan jag köpte honom. Jag köpte honom från ett stall i Jönköping från en tjej som red honom, hon köpte honom dock innan av en kille som red honom som unghäst. Men då måste jag bara fråga, vilka klasser tävlade han då? Hade varit roligt att veta då jag inte riktigt vet hur mycket han är tävlad, men en del antar jag eftersom att du verkar känna igen honom bra!

Jätteroligt tycker jag iallafall, det är så roligt! Jag har även fått kontakt med hans uppfödare för ett tag sedan och hon har skickat bilder på hans mamma och pappa, kan visa er. :)


Malles pappa -98 året då Malle föddes, awii! ♥


Godnatt

Publicerad 2012-02-01 22:00:47 i

Nu ska jag verkligen gå och lägga mig! Och det är jag väl förkänt av kan jag tala om, har suttit med en kämpig läxa under tiden jag varit hemma och först nu sitter den - om ens det.. Det visar väl sig imorgon när hjärnan kommit ur komaläge, haha! Juste.. ENDAST halva läxan är gjord så resten blir att plugga in imorgon då det är till på fredag!
Just nu var det iallafall omöjligt att försöka plugga, men det gick ju också tillslut! ;)

Jag uppdaterar mera under dagen imorgon och på kvällen, för nu är det bums i säng! :DBjuder på en typisk Malle bild när han fjäskar för att få godis, har en aning om att han slänger lite med huvudet för att göra en puss av något slag, haha söten! ♥

Sov gott och ha en underbar natt med god sömn! :)

1/2 - Hoppträning

Publicerad 2012-02-01 21:25:57 i

Idag var det ju, som ni vet, hoppträning. Själva övningen var rolig, det var lite olika hinderserier med olika galoppsprång i mellan, övningen gick väl helt okej. Det gick bra med sprången, varken mer eller mindre någon gång även fast han kom ganska kort på dom flesta, men det är så att Malle prövar mig fortfarande, han är en liten lat gosse och vill inte göra mer än vad han behöver även ifall han tycker att det är jätteroligt, vilket han tycker hoppning är. Han stannade ett par gånger men inte mer än så, var lite tveksam på vissa hinder men vissa jättebra!

Träningen var alltså en blandad kompott, jag fick mycket fina och bra lovord från Carina efter lektionen som fick mig mera peppad, detta ska jag klara! :) Jag gav inte upp idag iallafall, jag fortsatte att kämpa, jag är ändå nöjd!

Schemfilosofi

Publicerad 2012-02-01 18:20:00 i

Sitter i skolan just nu också funderar på hur bra det hade varit för Malles schema om hoppningen istället låg på Torsdagar.. Inte för att detta någonsin kommer ske, men om man får filosofera lite för sig själv!

Just nu är det ju hoppning på Onsdagar, helst hade jag velat skritta ut på Torsdagar då som det är nu, men då blir det istället för lite dressyrdagar för Malle. Perfekt hade det varit på Torsdagar, då hade jag kunnat lägga upp mitt schema precis som jag ville!

Hm.......Hooligan

Publicerad 2012-02-01 16:46:00 i Utrustning och shopping,

Ååh, denna grimma ska definitivt bli mitt nästa köp! :D På den står det Hooligan och skulle passa Malle utmärkt!

Ni ska bara veta vilket liten vilding han är i stallet, vill sno höpåsar, buffas och ser söt ut, aaaaawii! Hur som helst, han skulle vara jättesöt i den! :) 79 kr på Hööks, den ska han fåååå!Stallet nästa

Publicerad 2012-02-01 15:19:46 i

Nu sticker jag alldeles strax till stallet, vi fick sluta lite tidigare så jag hinner slänga in ett litet inlägg nu innan. :)

Idag är det hoppträning så jag kommer väl hem och kan uppdatera er mer ungefär vid 8, då berättar jag om träningen och lite andra skojiga saker! ;) Kram sålänge!Bilder på fina hästen!

Publicerad 2012-02-01 13:14:00 i

Här kommer ett gäng porträttbilder på Malle, fotade för några helger sedan. Han stod jättefint och poserade mot mig så några riktigt bra bilder hann jag få! :) Enjoy!

Fina pollen! ♥

Dag 12

Publicerad 2012-02-01 07:06:00 i

Något du saknar.

Hm, en klurig fråga då man inte vet riktigt hur mycket man vill gå ut med över internet, såhär på en blogg om ni förstår?
Men något som jag vet att jag kan, och vill säga är hur mycket jag saknar mina vänner på förra stallet, södra! Vi brukade alltid fika, mocka, göra höet, putsa, rida och jaa.. ALLT tillsammans! Jag kan ju inte klandra någon för detta, jag ville flytta och ångrar inte en sekund att jag gör det, trivs bättre än bäst på norra! Men också så har jag varit lite dålig på att vara på södra med mina vänner, kommer liksom inte riktigt tid över.. Jag är ju alltid på norra och pysslar med Malle, eller så är jag hemma.

Nu hade jag i alla fall tänkt ta tag i saken och träffa mina älskade, saknade vänner på södra igen! Mer än vad jag gjort hittils! :)
Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela