Marias & Marshmallows dagbok

Astrid, 6 år

Publicerad 2012-01-31 21:53:16 i Vardag,

Idag fyller min bästa vovve 6 år, en stor hund nu, hihi! :) Hon har fått tjurmusklar vilket hon älskar att ligga och tugga på. Hoppas nu att ni skickar iväg en liten kommentar med ett grattis till min bästa vovvis! :D ♥



Grattis älskade Astrid!

Smakprov från fotografering

Publicerad 2012-01-31 21:25:19 i

Jag fotade ju lite bilder i hagen på Malle precis när snön hade kommit. Jag hade nu tänkt att visa er dom men börjar med ett smakprov innan jag hunnit redigera och fixa till alla. Malle var en riktig fotomodell denna dagen, stod på berget och poserade riktigt snyggt! Min snygging

Förresten ska ni bara veta vilket fotosug jag fick här om dagen, närmare bestämt igår.. Vi gick en promenad på idrotten och det var alldeles underbart fint, skogen glittrade typ och solen sken, det hade omöjligen kunnat bli en perfektare dag att fota på! Buhu, så behövde man sitta i skolan, utan kamera..!

Här kommer iallafall smakprovet på världens snyggaste och bästa ponny! :)







31/1 - Busshållplatsen

Publicerad 2012-01-31 21:06:24 i

Idag skrittade jag och Malle ut en sväng, barbacka och med en massa reflexer! Vi skrittade bara på hårt underlag idag och det blev en runda till busshållplatsen och eken och tillbaka vilket blev en runda på ungefär 35-40 minuter vilket var alldeles lagom för Mallemannen! :) När vi var påväg tillbaka och precis svängt in på vägen hem vart det en jättefart på Malle, började trava iväg och då fick han trava några meter också, innan jag saktade av igen, haha!

Imorgon ska vi hoppa, roligt!

Btw, idag fick jag jobba riktigt hårt i stallet, jag började med att flytta in två stycken tunga torvbalar helt på egen hand, sedan även tömma Malles box och fylla på med alldeles ny och fräsch torv. Hoppa fick jag också göra på balarna när dom var inne i boxen för att dom skulle gå sönder i mindre bitar. Efter det fick jag även ta in en till torvbal att ställa in (tills imorgon) så att den hinner tina ordentligt!



Malle idag! ♥



Frågor och svar

Publicerad 2012-01-31 16:32:00 i

Även fast jag inte har någon frågestund eller liknande så får ni i alla fall jättegärna ställa massor med frågor lite utspritt när ni undrar något!
Jag tycker bara att det är roligt och svarar mer än gärna på lite frågor då och då. Frågar ni något svarar jag bara antingen i ett inlägg, i mejl eller på "frågarens" egna blogg, ifall ni lämnar adresser.

Hiss och diss

Publicerad 2012-01-31 12:06:00 i

HISS:

Hööks nya vårkollektion.
Snygga produkter i härliga vårfärger!

Ridningen på Malle.
Malle är så mycket härligare nu än för några månader sen, sådan skillnad! Han är jättemysig hela tiden, bästa!

Att snön äntligen har kommit.
Jag älskar att rida i snön och busa med Malle vilket går att göra nu när lite snö har landat på backen! :D




DISS:

Sjukdomstiden..
Vintertiden då alla blir sjuka, allt som ont i halsen, huvet, snuvig.. Jaa, allt!


Att jag inte kommer på något att dissa! ;)
Det är fel på min fantasi..

Kylan.
Jag tycker jättemysigt att det är kallt och snöigt när man är inne i värmen men utomhus fryser man till en liten istapp, inte skönt alls!




Gårdagens träning

Publicerad 2012-01-31 08:21:11 i

Tänkte berätta lite om gårdagens träningpass för Nicole.

Eftersom att jag inte ridit dressyr på honom när jag var sjuk så prövade han mig lite i början igen, spände till och vart allmänt stel och tjaffsig i munnen! Efter en stunds kämpande vart han mycket finare, fortfarande inte lika bra som han brukar vara - men absolut fin! :)
Vi började med lite självständig framridning, då fick jag jobba mycket med att bara få honom rund och avslappnad vilket han blev efter ett tag.

Vi jobbade också lite med galoppserpentiner idag vilket både Malle och Laddie klarade galant, riktigt roligt var det och Malle var jättefin där! När jag bröt av efter serpentinerna fick jag fortsätta jobba honom i nedsittning vilket är hur svårt som helst när han är så pass pigg som han var, men det gick - och han var jättefin! :)

Jättenöjd med dagens pass, Malle var jätteduktig! ♥



Bloglovin!

Publicerad 2012-01-31 08:06:23 i Bloggen,

Fick en fråga för ett tag sedan om jag kunde länka till bloggens bloglovin sida.. Självklart kan jag det, hoppas att så många som möjligt börjar följa den - det blir mycket lättare för er att hitta alla inlägg så att ni inte missar något! :D

Klicka här för att följa bloggen via bloglovin! Tack på förhand :)


Fleecetäcken

Publicerad 2012-01-30 14:58:00 i Utrustning och shopping,

Igår när jag skulle rida gick jag upp på vinden för att ta fram ett fleecetäcke. Jag har alltid trott att jag haft jättemycket av just fleecetäcken men till min stora förvåning hade jag bara tre stycken... Ett går dessutom inte att använda då det rent ut sagt suger!

Jag kollade runt lite på olika hästaffärer och hittade dessa fleecetäcken som gärna skulle få flytta in i min garderob!



- bildkälla -

Morgon

Publicerad 2012-01-30 07:13:41 i Vardag,

Godmorgon på er! :)

Idag är det måndag igen, tillbaka till vardagen igen efter att både ha varit sjuk och haft helg. Ganska skönt ändå!
Denna dag går jag i skolan till klockan halv 3 och sen åker jag direkt upp till stallet med bussen.
Idag ska jag, som ni vet, rida lektion för Nicole, hoppas att det går bra. Men med tanke på omständigheterna har jag inte jättehöga krav!

Nu sitter jag ganska klar för skolan, ska tvätta håret och sätta upp i fläta och sedan gå till skolan. Några tidsinställda dyker upp under dagen så håll utkik. :)



Tips

Publicerad 2012-01-29 22:22:56 i Tips och råd,

Ett tips jag hade tänkt att ge er är en hemsida denna gången. Den heter http://payandride.se och är en sida där man kan hitta pay and rider över hela landet, jättebra!

Det enda stället jag kände om innan jag hittade denna sidan var Runstens Pay n Jumper men nu vet jag så många fler och tanken är ju ändå att man ska kunna åka runt lite och träna på pay and jumper och inte på samma hela tiden, eller hur? ;)

Sidan visar heller inte bara träningstävlingar i hoppning utan även Pay and rider i dressyr, eller programridningar, något jag länge letat efter och velat åka på! Det enda man behöver göra på hemsidan är att skriva in det distrikt man tillhör och sedan kommer alla ridklubbar upp med både pay and rider och "jumper", haha.

Ett hett tips för er som inte visste om denna grymma sida! :D




29/1 - Mysponny

Publicerad 2012-01-29 21:58:45 i

Ååh, vad mysigt det var att vara tillbaka i stallet idag! Malle var en stjärna, som alltid, och allt är bara så extra mysigt när man varit borta från stallet några dagar!

Idag gjorde jag faktiskt alltid i stallet lite i bakvänd ordning, haha.. Började med att göra kvällshinken och höpåsar vilket är det jag brukar göra sist, haha. Sedan red jag och sist mockade jag, det brukar jag före det mesta göra först, haha!

Hur som helst, ridningen gick galant! Började med att skritta en bit i skogen som framskrittning och sedan gå in i paddocken. Kände mest på Mallen i början, han var lite stel och prövande i början men efter en stund vart han sitt gamla jag och var mjuk och fin. I mitten ungefär började jag använda mig lite av hinderstöden som stod i paddocken, red lite olika vägar mellan dom, snett igenom, rakt fram och lite böjda linjer. Mot slutet gjorde jag också halter mellan dom och Malle var duktig hela tiden. :)
Jag galopperade också ungefär ett varv i varje varv och Malle var jättefin, tog det ganska lugnt också, ville ju inte riskera att han halkade. Jobbade lite av sig själv och sökte sig nedåt även fast jag inte krävde så mycket av honom, duktig älskling! ♥
I helhet är jag nöjd med passet, Malle var jätteduktig!



Finaste bästa ♥

Dagens fråga

Publicerad 2012-01-29 21:37:22 i


Tänkte börja med något nytt här i bloggen, nämligen "dagens fråga". Jag ställer en fråga (har ni någon fråga som ni skulle vilja dela med er utav kan ni såklart tipsa mig så får den plats i denna katergori!) som ni läsare sedan besvarar genom att kommentera, gärna med en motivation också. Vi börjar på en gång, eller vad säger ni? :)

Fråga: Äga en ponny eller äga flera ponnyer?

Kommentera på nu, det tar inte lång tid och jag blir jätteglad! :)

Söthästen

Publicerad 2012-01-29 13:49:21 i Malle och Maria ♥,

Nu ska jag alldeles strax sticka ut till stallet, hade tänkt att rida direkt så jag hinner det medans det är så fint väder och också ljust! Ååh, längtar ihjäl mig, saknar bästa hästen så! ♥

Sen ska jag ta hand om allt med honom och allt sånt också, myspys! Men nu måste jag åka så att jag hinner. :) Hörs senare!



Dag 11

Publicerad 2012-01-28 17:04:47 i

En bild på stallet.

Jag har tyvärr ingen bild på stallet än så länge.. Har tänkt många gånger att jag ska ta lite bilder och ha rundvisningar i stallet men har aldrig kommit något bra läge.. Det kommer väl en vacker dag då jag kommer visa er en liten rundvandring i stallet, vi får vänta och se! ;)

Outfit - Rosa/Svart

Publicerad 2012-01-28 15:14:18 i Outfits,

Har suttit en stund nu och pysslat lite med denna outfit. Temat blev rosa och svart denna gången och jag är rätt nöjd faktiskt! Ganska bra blandning av lite exklusivare saker och lite billigare alternativ.
Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Boots: Catago
Ridbyxor: CRW
Tröja: Kingsland
Schabrak: Gold Medal
Stigbyglar: Soft up
Benskydd: Equi-Guard

25/1 - Travhoppning

Publicerad 2012-01-25 21:39:45 i

Idag var det ju hoppning, eller mer markarbete idag. Eftersom att alla hästar och ponnyer hoppade kurs i helgen tog vi det lugnt idag. Travhoppade en långsida, se bild nedan. Den var ganska svår då jag är väldigt dålig på just travhoppning men det gick ändå bra! Malle hoppade allt och var duktig, som vanligt. ♥

Travhopp in och landa i galopp, trav mellan konerna och sedan travhoppa andra hindret också. Hoppas ni förstod min grymma bild.. ;)

Hade inte en jättebra känsla, men det var ändå inte dålig.. Det kändes liksom helt okej! :) Malle var duktig iallafall och jag är nöjd väldigt nöjd över honom!



Bjuder på en sommarbild mitt i kalla vintern såhär för att få lite varmare stämning här på bloggen, haha! Börjar sakna sommaren lite, även fast jag också älskar snö!

Movietime #1

Publicerad 2012-01-25 08:49:00 i




Här kommer dom första två filmerna från hoppkursen, från uppvärmningen och första gången vi hoppar banan på låg höjd, därav något förvirrad Maria.. ;) Enjoy!



24/1 - Skrittrunda

Publicerad 2012-01-24 21:00:52 i

Idag skrittade jag en sväng på Malle, med Sarah och Wicke som sällskap, mysigt! :)

Vi skrittade bara en kort runda på kanske 20 minuter i skogen. Det "spösnöade", haha, när vi red så det vart kallt och blött men sällskapet var trevligt och Malle var jätteduktig, så det gick toppen även fast vädret inte var det bästa! :)

Imorgon blir det markarbete för Malle och mig, kul!


Bästa finaste! ♥

Filmtajm, eller?

Publicerad 2012-01-24 20:26:55 i

Ska försöka ge mig på att inviga min youtube-sida idag, nu ikväll! :) Skapade den för några dagar sen och tänkte nu visa er filmerna från helgens träning för Micke. Mamma var med och filmade på söndagen så klippen är därifrån.

Dock har jag precis insett att det kommer ta typ hundra åt att ladda upp (skämt åsido), men det kommer ta rätt lång tid känns det som.. ;) Men vi gör så att jag bloggar med lite fler inlägg nu under tiden och sen visar jag er filmerna när dom är klara, låter det bra? :D



In school

Publicerad 2012-01-24 14:09:46 i

Hej på er!

Sitter i skolan just nu, har resurstid vilket betyder att vi kan plugga på läxor eller prov så slipper vi ha så mycket hemma, jag pluggar just nu engelska som jag inte riktigt är klar med! Snart är denna lektionen slut och då har jag bara matte kvar, sen bär det av ut till stallet. Ska skritta ut en kort sväng på Mallen! :)

När jag kommer hem har jag massor med uppdatering på lager, ska visa er lite filmer från helgens hoppning hade jag tänkt och lite porträttbilder på Malle som jag tog för ett litet tag sen, han stod och posade så fint så! :D

Nu måste jag fortsätta mitt pluggande, ha det bra!



Islandshästar

Publicerad 2012-01-24 08:56:00 i

Tänkte visa er lite bilder från i höstas, när jag var i Dalarna och hälsade på min mammas moster som bor där. Dom bor precis bredvid en gård och en hage och där gick några islandhästar som var väldigt kelsugna, och söta! :)









Har fler bilder om ni vill se? Isåfall får ni gärna kommentera så jag vet! ;)

Malles vecka

Publicerad 2012-01-23 21:52:00 i

Vecka 4:

Måndag: Lugn dressyrlektion
Tisdag: Kort skritt ute
Onsdag: Hopp/markarbetsträning
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: ?
Söndag: Skritt ute

På Lördag har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra.. Jag tror jag ska rida utomhus, på travbaneängen men ha lite inslag av dressyr. Det blir nog bra! :)



Ignorera min breda hand bara, hehe.. ;)

23/1 - Underbart!

Publicerad 2012-01-23 21:14:40 i

Idag gick det så grymt bra att träna! Jag blev helt paff själv och satt bara och sa "gud så bra han går" med ett stort smile i ansiktet.. ;)

Vi jobbade hästarna ganska lätt, gjorde lite lösgörande arbete på volt, flytta in bakdelen både ställd inåt och utåt, riktigt bra gick det. Vi fortsatte även att jobba med halterna som gick riktigt bra idag, fortfarande inte helt still i halterna och lite tjaffsig men så mycket bättre!

Han var mycket piggare än jag hade trott eftersom att han har gått hoppning helgen igenom men icke.. Han var lika pigg ändå, om inte piggare! Han var en riktig kanonkula och inte ens i slutet ville han stå still i halterna utan viftade med frambenen och trampade runt, haha!

Malle var riktigt stadig och fin i formen sammanfattningsvis. Galoppen var som en dröm, härlig och luftig, mycket power men jobbade ändå jättefint! Hela ridpasset var bara som en dröm, helt underbart! :D



Bästa kung, jag älskar dig mest av allt! ♥

Nytt!

Publicerad 2012-01-23 21:00:45 i Bloggen,

Har ni lagt märke till den ursnygga nya headern som jag fått hjälp med av Sofia. Tack så jätte, jättemycket! :D

Jag tycker verkligen den blev grymt bra, vad tycker ni? :)

Hoppkurs för Micke

Publicerad 2012-01-23 09:38:00 i

I helgen har det ju som sagt varit hoppkurs för Micke, superroligt!
Tänkte berätta om båda passen nu på en gång.

Lördag:
Jobbade mer markarbete/småhoppning för att komma igång lite. Känslan för dagen var kanske inte riktigt optimal och jag och Malle var på lite olika håll en del stunder, hm.. Haha! ;) Vi fick ett stopp i slutet för att det var en kombination där jag var tvungen att trycka på en del eller ta tillbaka mycket för att få plats ordentligt, hade inte riktigt bestämt mig den gången för vilket jag skulle satsa på så då blev det lite missförstånd hit och dit.
Var ganska mycket svåra övningar tyckte jag, men roliga såklart och väldigt lärorika! Jag var nöjd men det hade kunnat gå bättre om man säger så.

Söndag:
Detta pass gick otroligt bra faktiskt! Vi hoppade bana så det var mera hoppning. Värmde upp över en upphöjd cavaletti där vi fick till riktigt bra avsprångspunkter många gånger!
Hoppade lite olika linjer vilket funkade bra även det.
Sedan hoppade vi en banan där det gällde att ha koll på hästen, Malle var helt sjukt pigg så jag fick lite snäva svängar här och var men det löste sig iallafall! Malle hoppade allt som en klocka. ♥ Hoppade först igenom banan en gång på en lägre höjd, sedan en gång lite högre och så avslutade vi med att hoppa en serie bara med två hinder på ungefär 95 cm skulle jag tro, Malle var hur duktig som helst och jag är supernöjd! Måste också berätta att han var otroligt taggad efter att vi hoppat banan varje gång, haha! Stack iväg i galoppen och det gick knappt att få stopp på honom, söte, han tyckte det var superkul! :D


Bild från söndagen, precis efter träningen och utsläppt i hagen, prins ♥

Wonderful day

Publicerad 2012-01-20 20:44:46 i

Ååh, hade en sån underbar dag i stallet igår! Jag vet inte riktigt vad det var, det var bara så underbart att bara vara där, ensam med Malle och ha en riktig mysdag! ♥
Började med att gå ut en sväng med Malle så att jag hann göra det innan det blev alldeles för mörkt. Jag gick en kort promenad på ungefär 20 minuter i skogen, Malle vart lite rädd av något ett par gånger men annars var han duttig, som vanligt! ^^
Gjorde sen höpåsar och mockade också, mockningen var helt hemsk! Var nästan tvungen att ta bort hela bädden men det blir mysigt och gosigt för Malle sen att sussa i.
Myste och borstade honom sen också, såklart! Bästa ponnyn!
Btw, av någon anledning hamnar all text utan mellanrum i mellan, även fast jag skriver med det.. Vet inte varför men vi hoppas att det försvinner snart..

19/1 - Barbackadressyr

Publicerad 2012-01-19 20:56:11 i

Igår red jag ett väldigt lätt dressyrpass på Mallen i ridhuset. Jobbade lite med halter, ganska mycket skritt och lite trav också. Malle var superduper fin!
I början var han, som han brukar vara, lite stretig och ostadig.. Men efter en stunds jobbande så lossnade det rejält! Släppte på eftergiften några varv på volten och plockade sedan upp honom sakta men säkert när han redan var låg i formen, då blev han superfin!
Halterna, som vi fick i uppgift att jobba lite med på egen hand från måndagslektionen i dressyr gick super! I början var det lite samma som i måndags men jag väntade ut honom, lirkade lite på handen och han stod jättefint, still och i form i halterna, världens bästa ponny!
I traven mot slutet hade jag bestämt mig att han skulle stanna kvar i samma form som i skritten, höll en stadig hand och med skänklarna om och han var superfin! ^^
Så jag är väldigt nöjd över ridpasset igår! Red i ungefär 30 minuter med fram/avskrittning.

Dag 10

Publicerad 2012-01-19 09:35:19 i

Mina drömmar.

Mina drömmar, hm..
I framtiden, när jag blir äldre och har gått ut gymnasiet. Då vill jag först och främst jobba som något utom hästar, alltså något som inte har med hästar att göra ett tag. Sedan, när jag gjort det ett tag så vill jag såklart skaffa egen hästgård där det ska stå runt 10 hästar. Jag ska ha familj och alla ska må bra. Barnen skulle få en underbar uppväxt och allt, jaa.. Ni vet det där perfekta livet drömmer jag om.
Innan jag blir vuxen vill jag ge Malle ett underbart, friskt och långt liv. När han blir pensionär ska han få gå med en liten ryttare som bara vill mysa med honom, fast han ska såklart stå kvar med mig som ägare! Han ska få gå ute massor men även få lära den lilla ryttaren rida, nån dag i veckan. Resten ska han gå utomhus och ha buskul! ^^
Det skulle även vara coolt att ha en lite större blogg. Alltså inte stor utan fler än jag har nu, en lagom stor helt enkelt! :)
Hoppas att ni förstod mina drömmar, vart kanske lite luddig text?

Jag tävlar!

Publicerad 2012-01-19 08:47:46 i


Jag är med och tävlar om detta snygga schabrak hos Sara.
Klicka här för att komma till tävlingen.
Och klicka här för att komma till Chevals hemsida.

Hopptränar

Publicerad 2012-01-18 18:20:00 i Vardag,

Just nu hopptränar jag med hela hoppgänget! Riktigt roligt är det nog och förhoppningsvis går det toppen! Som ni förstår är detta ett tidsinställt och jag uppdaterar mera när jag kommer hem.

Hoppas ni har en bra kväll! :)



Första hopptävlingen

Publicerad 2012-01-18 14:02:10 i Vardag,

Har precis planerat in årets premiär-hopptävling. En LD, CR och eventuellt (om jag och Malle känner oss trygga) en LC också! Det får vi se helt enkelt..
Tävlingsplatsen är Gustavsbergs ridklubb så inte alls långt härifrån, skönt!

Bloggar jag läser

Publicerad 2012-01-18 11:11:00 i

Tänkte visa er några bloggar jag läser, ni får veta vilka bloggar jag läser och ni får även lite nya bloggtips kanske?
Bloggarna är inte i någon speciell ordning och dom jag läser dagligen! Jag klickar in på väldigt många då och då men dessa läser jag mest regelbundet och varje dag!

www.newforestponnyer.blogg.se
www.teamrf.blogg.se
www.fantasias.blogg.se
www.dressyrmupparna.se
www.linnolsson.se
www.emilialarssonnn.blogg.se
www.ungadressyrryttare.blogg.se
www.freewalk.blogg.se
www.darios.se
www.carlssonpataket.se
www.ungdressyr.blogg.se
www.dressageworld.blogg.se
www.ponnysanning.se
www.ponnystyle.blogg.se
www.nashrise.blogg.se

Kom gärna med bloggtips om det är något jag missat! ^^









17/1 - Barbackaskritt

Publicerad 2012-01-17 20:49:29 i

Idag skrittade jag ut på Malle med Julia och Movie som sällskap. Red inte så länge, kanske 30 minuter max och barbacka. Malle var duktig men väldigt pigg och lite sur på Movie på hemvägen, men han skötte sig bra!

Imorgon är det äntligen hoppning! Som jag längtar, har inte hoppat på evigheter känns det som.. Så detta ska bli kul! ^^


Saknar sommaren, man blir så omotiverad av vinter! :(

Dag 9

Publicerad 2012-01-17 20:38:19 i

Mitt bästa hästminne.

Ååh, det är jag helt hundra på vad det är! Det är självklart när jag provred Malle och blev ägare till honom! Men jag har ett speciellt minne från provridningen som slår allt! Det var när jag hade provridit nästan klart och skulle rida ut en liten bit med hans förra ägare, Elvira. När vi hade ridit en bit fick jag prova att galoppera på honom utomhus, det inte Elvira hade berättat var att den sträckan vi skulle galoppera på var Malles galoppbacke och han fick alltid galoppera snabbt där, så jag fattade galopp och fick bara hänga på Malles fina, stora galopp helt enkelt, jag blev helt paff och det är något jag inte glömmer! ^^ Det var roligt samtidigt som jag blev helskraj eftersom att jag aldrig suttit på en häst som galopperat så fort, haha, bästa Malle! ♥

Outfit - Marin

Publicerad 2012-01-17 14:11:11 i Outfits,



Slängde ihop en outfit nyss, hade inte så mycket att göra så älskar att sitta och matcha ihop lite outfits för skoj skull att sukta efter! Idag fick det bli en budgetvariant, allting kommer från Hööks förutom ridbyxorna. Dom kommer från Pikeur.. så priset där är lite saftigare! Men för övrigt en enkel och snygg outfit enligt mig!
Vad tycker ni? Hot or not?

16/1 - Dressyrträning

Publicerad 2012-01-17 11:41:33 i

Träningen igår gick lite halvbra.. Tänkte berätta litegrann.

I början, när vi värmde upp, gick det super! Malle var verkligen med på noterna, fin i formen och riktigt härlig, speciellt galoppen som brukar vara ganska flängig var helt underbar, han var verkligen fin, stadig av sig själv och jag kunde rida och inverka på rätt sätt istället för att bara koncentrera mig på att få honom ordentligt lösgjord!

Sen när vi hade tagit paus och börjat jobba med övningarna, nämligen halter, så gick det mycket sämre.. Malle ville inte alls stå still och visste nog inte riktigt vad han skulle göra, han ryggade, gapade och allt möjligt.. Så då var jag inte lika nöjd längre, men han var iallafall lite finare i avtravningen, inte som han brukar men ändå helt okej.

I helhet är jag helt okej nöjd med passet och Malle, såklart kunde det gått mycket bättre men i början var han jättefin så det lyffte upp passet en aning! :)


Fina ponnyn! ♥

Dag 8

Publicerad 2012-01-17 10:09:00 i

Min hästs vardagsoutfit.

Stallet: Marinblått Amigotäcke 150 g.
Limegrön grimma med ludd. (Såklart inte i boxen, men i gången)

I hagen: Innetäcket + Ljusblått utetäcke och grimman in och ut, ej i hagen

Ridning - Hoppning:
Pessoa hoppsadel
Just nu ett svart schabrak från Hööks men varierar såklart!
Benskydd av olika slag
Achenträns från Lyckås

Dressyr:
Pfiff Amaretto dressyrsadel
Olika schabrak, just nu ett vinrött också det från Hööks.
Lindor el. benskydd
Remontträns från Hööks

Spara, spara

Publicerad 2012-01-16 12:08:08 i Utrustning och shopping,




Hur snyggt är inte detta? Skulle göra vad som helst för att äga ett matchande sett av dessa produkter!
Vilken färg tror ni hade passat bäst på Malle? Jag tror att orange hade passat honom utmärkt men han är en sån häst som passar i det mesta! Vad tycker ni?

Dag 7

Publicerad 2012-01-16 10:11:00 i

Min favoritgrej i stallet
(Om man bortser från Malle då, han är ju såklart favoriten i allt!)

Då måste jag nog säga Malles box, där sitter jag ofta på kvällarna när jag väntar på att bli hämtad, myser med Malle och gosar! Det är det bästa! ♥

Dag 7

Publicerad 2012-01-16 10:11:00 i

Min favoritgrej i stallet
(Om man bortser från Malle då, han är ju såklart favoriten i allt!)

Då måste jag nog säga Malles box, där sitter jag ofta på kvällarna när jag väntar på att bli hämtad, myser med Malle och gosar! Det är det bästa! ♥

15/1 - Kort promenad och ompyssling

Publicerad 2012-01-15 20:50:26 i

Idag fick Malle vila. Gick en kort promenad med honom istället och pysslade om honom riktigt ordentligt. Stod och redde ut svansen riktigt länge och tillslut vart den helt trasselfri! Klippte även av den en bit så att den inte är så sliten men får nog klippa till den imorgon igen då den vart lite sne..

På promenaden gick jag runt lite på gården bara, alltså inge långt. Gick först några varv i paddocken, sedan runt ridhuset och avslutade sen med att gå en liten slinga vid hagarna. Gick kanske högst 15 minuter, så inge långt alls! :)
Malle verkade iallafall uppskatta sin vilodag mycket, stod och myste och var glad hela tiden! Bästa! ♥

Imorgon ska ni få se bilder jag tog i hagen på Malle, han poserade så fint så, visste absolut att han blev fotograferad, gulle! Ska ladda över dom ikväll och publicera i ett tidsinställt imorgon.

Veckoplanering för Malle

Publicerad 2012-01-15 20:07:17 i



Såhär ser denna vecka ut för Malle, på Torsdag när det står dressyr kan det hända att det blir lite lättare dressyr och inte så länge då jag har prov på fredag..
Därför behöver jag plugga nu så uppdateringen är tyvärr inte den bästa ikväll heller, hoppas på bättre imorgon! :)

Dag 6

Publicerad 2012-01-15 09:39:00 i

Det här äter min häst varje dag

Morgon:
2 kg hösilage
1/2 kg havre

Lunch:
2 kg hösilage
1 näve havre
1/2 skopa betfor + mineraler

Middag:
2 kg hösilage

Kväll:
4 kg hösilage
Kvällshink - 1/2 kg havre, biotin och morötter




Sadeltvång

Publicerad 2012-01-15 00:20:48 i Malle och Maria ♥,

Jag börjar misstänka en liten aning sadeltvång hos Malle.. När Nicole spände sadelgjorden igår drog han upp ryggen jättemycket, ryggade och blåste upp sig. Han har även börjat vifta på svansen och se lite grinig ut när jag spänner gjorden i stallet.

En till anledning till varför jag anar sadeltvång är för att när jag sitter upp och går iväg i skritt skjuter väldigt ofta Malle ryggen uppåt och går och steppar fram typ. Nästa gång veterinären kommer ut till stallet tänkte jag skriva upp Malle på listan för koll och be veterinären titta om Malle har lite sadeltvång eller om han kanske till och med har ont i ryggen?

Just nu hade jag iallafall tänkt spänna väldigt lite på gjorden när jag först sätter på den och sedan, precis innan jag går ut spänna den lite, lite till. Gå med honom och cirka 15 minuter och sen sitta upp. Så får vi hoppas att det blir bättre!



Videoblogg om min dag

Publicerad 2012-01-15 00:04:34 i



Bjuder på denna, jättetrött och sliten så detta är verkligen något jag gör bara för att jag inte orkar skriva, haha! ;)

Videoblogg?

Publicerad 2012-01-14 18:54:32 i

Vad säger ni om en videoblogg? Där jag berättar lite om vad jag har gjort idag och om dagens ridpass etc.
Skulle det vara roligt? :)

Dag 5

Publicerad 2012-01-14 11:20:00 i

Min största rädsla

Min största rädlsa inom ridningen är väl att jag skulle ramla av, bryta något eller göra mig så illa att jag aldrig kan rida seriöst igen, det skrämmer mig när jag tänker på det..

Om man tänker i stallet och med hästsporten i helhet så är det självklart att Malle skulle göra sig riktigt, riktigt illa.. Att han aldrig kan ridas mer eller kanske till och med det värsta, det är ju min absoluta mardrömsbild! Även att det skulle hända någon i familjen, släkten eller vännerna är ju också en mardröm (människor alltså).


Hjärtat ♥

14/1 - Tömkörning

Publicerad 2012-01-14 00:47:20 i

Idag tömkörde Nicole som sagt Malle.

Vi började med att pröva med svanskappa för att inte gjorden skulle åka fram, dock tyckte inte Malle alls om den utan sparkade och visade att han verkligen inte tyckte om den, så vi tog av den. Då vart det bättre men Malle var fortfarande väldigt spänd och ovillig till arbete..

Han är väldigt skarp i huvudet i sånna här situationer där man kräver lite mer av honom och han inte vill och spänner till, när man sedan försöker få honom i arbete därefter är det väldigt svårt.. Han hoppade runt ganska mycket och tyckte att höger varv var väldigt jobbigt, han gjorde någonslags vändning där och försökte smita undan men mot slutet gav han med sig och blev jätte, jättefin! Detta var ju första gången Nicole tömkörde honom och han brukar vara lite stretig första gången hon gör något nytt med honom, inte så konstigt såklart! Men nästa gång är han säkert inte lika skarp.
Jätteduktig mot slutet och släppte verkligen efter fint! :)

Filmade en liten snutt ungefär i mitten, mot slutet. Här var han fortfarande lite stretig, ville inte riktigt söka stöd på bettet och tjaffsade lite med huvudet, jag skulle filmat i slutet, hans steg var bara för snyggt där!



Nattbloggning - Min dag

Publicerad 2012-01-14 00:18:53 i Vardag,

Hej på er!

Har varit rätt dålig på att uppdatera idag.. Tänkte berätta lite om min dag.

På förmiddagen var jag bara hemma, slappade lite och gjorde även iordning min hälsoblogg, fixade lite presentationer m.m så då stod bloggen ganska tom. Sen åkte jag ut till stallet efter lunch (som jag gjorde själv också) och där hjälpte jag till med insläppet av hästarna och sedan tömkörde Nicole Malle, tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg senare!
När jag kom hem ifrån stallet hjälpte jag till lite i köket, fixade middagen och så då vi hade ganska bråttom iväg sen och även bakade en kakbotten till en efterrätt jag ska bjuda på imorgon. Sedan åt vi och efter det åkte jag och mamma iväg till stallet igen, vi hade kvällsfodringen och det sista pysslet med stallet, släcka osv. så det kom vi hem från för någon timme sedan.

Sedan dess har jag och mamma suttit och kollat lite hästsajter, mycket mysigt! Vi kollade bland annat på en arabuppfödning med jättefina araber och även lite webbshopar som jag visade mamma. Sedan kollade vi även på ett klipp från youtube som jag verkligen inte kan sluta skratta åt! Det är verkligen så kul om man har en lika rolig humor som jag har! ;)




Det är dock såå synd om pojken, han är verkligen panikslagen, haha! Sedan är det grov misshandel av struts på slutet vilket inte är lika roligt.. Men resten är kul, haha!

Dag 4

Publicerad 2012-01-13 13:13:00 i

Hur började mitt hästintresse

Jag har alltid tyckt om hästar, ridit ponnyridning osv. på djurparker och sedan när jag var tillräckligt gammal för att börja rida på ridskola fick jag det, sen har det bara flytit på. Först skötponny, sen medryttarponny - egen häst! ♥





Nystartad blogg - Hälsofreeak

Publicerad 2012-01-13 11:46:33 i

Jag har nu startat en ny blogg, som jag driver själv. Där kommer jag att blogga om hälsa, matlagning och träning.

Jag kommer såklart fortsätta blogga här med samma aktivitet och lika många inlägg m.m

Hoppas ni följer den bloggen också och att det är något som intresserar er lika mycket som jag! :)

--->  Hälsofreeak <---

Frågestund

Publicerad 2012-01-13 08:03:00 i Bloggen,



Tänkte dra igång en frågestund nu, avslutar den när jag fått in tillräckligt med mycket frågor så att det är någon idé att svara på den. Om ni förstår? :)

Så fråga allt ni kan komma på! Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!



Dag 3

Publicerad 2012-01-12 23:18:49 i

Det här finns i min ryktlåda



Det som det brukar finnas i en ryktlåda antar jag, haha. Men jag rabblar väl upp det som finns där just nu! ^^
• Vinröd hård borste till benen och hårt lera.
• Mjukare turkos rotborste till kroppen.
• Ryktborste + skrapa.
• Mjuk borste till damm på kroppen.
• Rosa piggborste.
• Arnika.
• 4 rosa benreflexer & 2 gula benreflexer.
• Sax
• Gummisnoddar i silicon
• Helosan + solkräm
• Ansiktsborste
• Hovkrats
• Mina ridhandskar
• Skillingaryd hästsalva

Det kan finnas mer men det är detta jag kan komma på just nu faktiskt.
Mycket behändig ryktväska det där! Inte så stor och klumpig men det ryms otroligt mycket i den!

Tänkte visa er..

Publicerad 2012-01-12 22:40:00 i

..något jag verkligen smälter för, detta gör mig alltid på gott humör! Så himla gulligt! ^^





12/1 - Jogging i ridhuset

Publicerad 2012-01-12 22:24:01 i

Idag fick Malle gå ett lätt ridpass i ridhuset, kändes jättebra till en början, han var verkligen mjuk och fin i steget och sökte sig bra neråt på en gång! När det kom in en till häst som tränade vart det väldigt mycket smackningar och andra röster än bara min så då vart det lite kaos för både mig och Malle. Då gick det inte riktigt lika bra längre eftersom att det var mycket som störde.. Men helt okej nöjd ändå, han är så duktig min prins! ^^ ♥

Förresten så passade benskydden som jag köpte idag! Satt faktiskt bättre än båda dom som jag har sedan tidigare, superbra!



Finingen idag innan ridpasset! ♥

Svar på kommentar

Publicerad 2012-01-12 21:15:08 i Bloggen,

Fick en fråga av Emma men antar att det är många andra som också undrar detta, så jag drar upp det i ett inlägg.

Emma:
När kommer det en design & header till bloggen? :D Nyfiiken, hihi!

Svar: Såhär är det, jag har skickat in en beställning till en tjej som gör gratis bloggdesigner men hon verkar ha tagit en liten paus eller så, jag är nog heller inte först i beställning så det lär väl ta ett litet tag till iallafall.. Men det är påväg, det vet ni ju och nu vet ni ungefär också hur det ligger till. Jag är också nyfiken och jättesugen då blogglusten lite försvunnit utan header och design, ser så trist ut!

Men snart så! ^^

Snygga ridbyxor!

Publicerad 2012-01-12 16:55:00 i Tankar och åsikter,

Måste hissa Hööks ridbyxor! Dom flesta av dom är sjukt snygga, prisvärda och bra!

Ett speciellt par som jag har - som för övrigt är mina favoriter - kommer från Hööks, har bra passform, hållbara som bara den och är otroligt sköna! Priset ligger även på en riktigt bra summa och man får absolut vad man betalar för!

Dagens hiss går alltså till Hööks ridbyxor.
Vad tycker ni? Håller ni med mig eller tycker ni att jag är ute och cyklar?





5 saker ni inte visste om mig

Publicerad 2012-01-12 15:13:00 i

• Jag är inte ett dugg kräsen när det gäller mat! Kan i stort sätt äta vad som helst som alltså är vanlig mat, typ inte larver och sånt men ni förstår nog! Haha, äter det mesta i matväg.

• Jag skulle vilja bo i norr efter att vi inte har haft något vidare med snö denna vinter, är alltså beredd att flytta för lite snö, haha skum jag vet! ;) Jag älskar snö!

• Jag hatar framhoppningar, jag vet inte varför.. Malle har inte samma framåtbjudning där som på tävlingsbanan så det är extremt svårt att få honom över framhoppningshindrena, ska (nästa gång jag tävlar) pröva att bara hoppa fram ca en gång på varje 'större' hinder och några fler gånger på det lilla.

• Jag äter inte godis lösviktsgodis (sånt färgat och onaturligt, har slutat med det för ganska längesen! Nu mera äter jag naturgodis vilket jag totalälskar! Haha, mer mat.. (a)

Min släkt är utspidd över hela landet. Min farmor och mina kusiner på pappas sida bor på andra sidan stockholm.   Mina ena kusiner bor på Gotland + mina morbröder, även min mormor och morfar bor där.
Två av mina äldre kusiner bor i Luleå i norr och även min moster. Min äldsta kusin bor också i en annan del av Stockholm med hennes familj, men dom är närmast. Därför händer det ganska sällan att vi träffas allihopa.. :(



Ljusblåa benskydd

Publicerad 2012-01-12 13:19:04 i Utrustning och shopping,



Varit iväg en sväng nu, till Hööks. Fick med mig ett par ljusblåa frambenskydd till Malle. Mer hade jag inte råd med.. var tvungen att köpa bussremsa för hälften av det jag hade, haha.

Han hem innan jag ska gå till bussen igen, den går om en stund så jag har lite tid att göra ett par tidsinställda åt er! :) Vi hörs!

Ledig dag

Publicerad 2012-01-12 10:13:36 i

Idag är jag som jag sagt tidigare ledig vilket är otroligt skönt med mjukstart på skolveckan. Ska aldelles strax åka in en sväng till Hööks och bygga på en outfit lite med julklappspengarna jag har fått! Tror det kommer bli jättebra! :)

Efter det åker jag direkt ut till stallet och hade tänkt att rida innan inläppet då jag inte hinner det efter pga. träningar i ridhuset.. Lägger fram lite bommar och småhinder om jag är ensam och rider lite med det som hjälp!

Har tyvärr inte skrivit några tidsinställda, kanske hinner med något litet, annars hörs vi senare idag!


Dåligt väder är det idag också, usch!

Pratstund

Publicerad 2012-01-11 19:51:40 i

Detta är verkligen en tråkig videoblogg, så att jag kan redan nu förvarna er..! Det var inte så mörkt ute eftersom att klockan endast var runt 4, dock är min mobilkamera inte det bästa så det ser ut att vara typ mitt i natten och man ser inte speciellt mycket..
Men jag pratar ju iallafall, så det är ju alltid något! Ska försöka filma lite igen när jag rider imorgon, så att ni får lite roligare att titta på, haha.
Erkänn att den är lite komisk ändå, haha? ^^



Kommentera gärna vad ni tycker!

11/1 - Skritt

Publicerad 2012-01-11 19:45:00 i

Idag blev en lite längre skrittrunda, i början fick jag sällskap av Heidi och Milou och sedan skrittade jag också en bit själv då Milou är under igångsättning och inte får skritta så långt, eftersom att Malle gick så kort igår tog vi en liten extra sväng.

Red barbacka med hackamore så det var inte så ansträngande, kanske högst 40 minuter!

Filmade även en videoblogg när jag skrittade själv som jag snart lägger upp, verkade som att ni ville se fler videoklipp när jag frågade! :)



Bett

Publicerad 2012-01-11 14:15:00 i Utrustning och shopping,

Jag tänkte berätta lite om vad jag använder för olika bett på Malle, har nämligen prövat ganska många olika. Tänkte ge en liten kort beskrivning om dom olika och hur dom fungerar på just Malle!

Tredelat tränsbett i mässing (fasta ringar):
Detta var det bett vi fick med från första början på Malle, alltså när vi köpte honom. Han gick väl bra på det, alltså som alla andra tredelade, funkar bra på Malle. Dock var just detta bett väldigt stort på Malle, åker ut jättemycket på sidorna av munnen och ser väldigt obekvämt ut i mungipan! Så detta är inget jag använder mig av alls längre.

Tvådelat tränsbett, äppelsmak:
Sedan efter det bettet provade vi ett äppelbett, tvådelat och med rörliga ringar. När vi köpte detta visste vi heller inte så mycket (jag), och det finns endast ner till 11,5 vilket vi trodde att Malle hade då. Men det fungerar ofta bra i hoppningen fortfarande men eftersom att det är extra viktigt med storleken på dessa så används det inte så mycket det heller.



Tredelat tränsbett, rörliga ringar:
Detta bettet använder jag i hoppningen och vid uteritt just nu, det funkar bra på Malle och är orginellt. Det funkar väldigt bra på Malle och är även i rätt storlek!



Tredelat tränsbett, fasta ringar:
Använder jag i dressyren just nu, även detta i rätt storlek och Malle fungerar även bra på detta orginella bett!



Rakt tränsbett, fasta ringar:
Har prövat att ha detta bett på Malle några gånger, vid uteritt och hoppning t.ex och Malle funkar bra på det med, dock känns det svårt att få honom riktigt lösgjord på det i dressyren så jag använder det inte regelbundet undan mest lite att byta av med, skönt för munnen.



Tredelat tränsbett, olika metaller:
Prövade även i somras ett tredelat tränsbett med olika metaller på dom olika delarna. Malle fungerade även på det helt normalt, han bryr sig ärligt talat inte så mycket på vad man stoppar i munnen på honom men protesterar såklart om han inte tycker om det, så detta fungerade också bra. Dock rostade det sönder när vi var på gotland, haha!?
Läste nu att det var sötmalm det svarta och koppar i mitten.



Hackamore:
Rider lite då och då med hack på Malle också, fungerar helt okej om man bara ska ut en liten sväng med skritt eller lite trav. Bra om man ska galoppera i kort galopp då han är väldigt känslig för handen med detta. Lite för känslig och svårstyrd så detta är inget jag använder speciellt ofta. Det är även för stort så jag ska försöka sälja mitt nuvarande och köpa ett mindre, kan ju också vara det som gör att det blir lite skarpt, att det sitter för långt ner.



Det var alla bett jag har använt och använder på Malle, vissa bättre och vissa sämre.
Vad använder ni för bett på era hästar som ni rider/äger? Fungerar det bra/dåligt?


Silver och guldboots

Publicerad 2012-01-11 10:11:00 i Tankar och åsikter,

Idag vill jag hissa dessa coola boots, dom faller mig riktigt in i smaken och det är något som jag verkligen inte hade tackat nej till!

Jag pratar såklart om guld och silverboots. Dom är riktigt coola och utstickande om man vill sticka ut en aning på dressyrframridningarna. Jag tycker inte att dom passar fullt lika bra till hoppning då jag inte tycker att modellen ser så 'hoppig' ut, dom ser lite klumpiga ut för det om jag får säga mitt, hehe..

Däremot är det något jag verkligen vill ha till dressyren, att använda på tävling - då jag tycker dom är lite för fina att rida till vardags med! ^^ Mest tycker jag såklart om guldbootsen då jag tycker att dom syns mest, haha, men det är ju absolut en smaksak!

Detta står alltså högt upp på min önskelista/sparlista! Nästa inköp?



Skolan

Publicerad 2012-01-10 21:54:25 i

Skolan idag kändes faktiskt inte så hemsk, förutom att det var typ minusgrader, kallt iallafall..

Det var inte lika jobbigt, ångestframkallande som jag hade trott, kul att träffa alla vänner igen och alla lektioner gick bra. Denna dagen gick vi till halv 4 vilket var lite jobbigt men annars blir nog denna vecka ganska slapp, på Torsdag är det frilufsdag och jag ska vara i stallet, hur grymt? Då jag har eget val på aktivitet, ska nog även ta en långpromenad med Astrid som hon nog också blir glad över!

På Fredag har vi även kompledigt för en lördagsläsning som jag inte ens var på, det var nämligen Stockholm horse show just den lördagen och det kunde man ju absolut inte missa!

Har även pluggat lite ikväll, okej det var betoning på lite, men jag gör framsteg! Duktig! :D
Nu ska jag sova, gonatt! ♥



10/1 - Rädd ponny

Publicerad 2012-01-10 21:18:50 i

Tänkte skritta ut en bit idag, barbacka och med massa kläder då jag frös som en galning redan när jag kom till stallet.. Det var nämligen hur kallt som helst i hela skolan idag!

Hur som helst struntade jag i att ta av innetäcket då han bara blir elektrisk då och blir rädd när han får så mycket stötar. Så det slapp vi iallafall idag! :)
När jag red ut så gick det bra, Malle var väldigt tittig och såg 'spöken' mest överallt skulle jag tro, haha. Jag kom en bit, nästan framme vid ridskolan, då stannade bara Malle och var väldigt rädd för något som jag dock inte kunde se, hm.. Hur som helst, mörkrädd som jag är vände jag tillbaka och skrittade hem igen så det blev inte så långt idag, när vi nästan var hemma höll jag även på att åka i backen, haha.. Malle blev plötsligt väldigt rädd för en stor grop i marken, alltså inte djup men stor på bredden om ni förstår? Det var iallafall väldigt halt att rida med innetäcket så där höll jag på att få smaka på backen en sväng, men höll mig kvar, haha!

Var ute knappt 15 minuter så när vi kom tillbaka fick det bli massa mys och pyssel istället, även fast jag behöll täcket på. Mysigare det, än att flyga i backen, haha! ♥

Hatar när det är såhär kallt då Malles täcken alltid blir jätteelektriska och sen går det typ inte att röra honom utan att vi båda får stötar, då kör det bara ihop sig..



Dag 2

Publicerad 2012-01-10 17:18:00 i

Min första häst.

Min första egna häst är Malle. Så vad ska man då skriva, jag kan skriva lite kort om min första och enda medryttarponny.

Han hette Lucas och var en B-ponny, ett envist gotlandruss. Han var verkligen ingen vanlig ponny, han var verkligen så envis.. Det fanns typ ingenting som fick honom att röra på sig framåt, eller så var jag inte så bestämd?

Han var jättesöt iallafall, jag tog hand om honom varje fredag kommer jag ihåg och vi red ganska mycket ut har jag för mig då jag inte vågade rida själv i ridhuset, haha! Så mamma gick med varje gång och vi red alltid samma runda, haha.. Försökte galopperade ute på honom massvis med gånger men han var ju så envis och trög så jag fick aldrig fram honom. Jag åkte även av ett par gånger vet jag när vi red i ridhuset då han också var världens fjantigaste och blev alltid rädd i ett av hörnen, haha!

Jag fick tyvärr sluta på honom då stallet där dom stod skulle läggas ner så han skulle bo hemma på ägarnas gård så jag kunde inte vara kvar, tyvärr då jag tyckte om honom ändå ganska mycket. Vi skulle hälsa på honom minns jag precis efter att jag hade fått reda på att han skulle flyttas då jag aldrig hade fått säga hejdå till honom.. Då svarade längre inte ägaren så jag har fortfarande inte fått hälsa och säga hejdå till honom.. :(

Jag vet att jag har lite bilder på honom någonstans, har lagt upp på någon gammal blogg för längesen men hinner inte rota fram den nu så om jag hittar den senare lovar jag att visa er!

Film och videobloggar

Publicerad 2012-01-10 14:15:00 i

Jag tänkte nu fråga er en simpel liten fråga som det hade varit kul om ni alla svarade på, så jag får veta lite blandade åsikter eller kanske bara ett rakt svar.

Jag tycker själv att det är jätteroligt att filma och lägga upp videobloggar när jag rider, eller att någon filmar när jag rider i ridhuset/paddocken. Så att ni också får hänga med på mina och Malles ridturer också, en liten bit iallafall.

Min fråga är nu - uppskattas detta av er? Tycker ni om att jag lägger upp filmer lite då och då, är det bra eller dåligt, ska jag lägga upp fler filmer eller kanske mindre? Ordet är ert, kommentera!



Långa ridjackor

Publicerad 2012-01-10 12:13:00 i Tankar och åsikter,

Något som inte alls faller mig i smaken är långa ridjackor. Ni vet sånna där jackan slutar ungefär vid låren, usch!

Det känns som att när man rider så kommer det bli som en klänning, antingen så blir det jättetajt just på låren och inte jackan åker upp till midjan/höjd med sadeln, eller så kommer den åka upp och så kommer det bli som en jätteful 'mage' ovanför sadeln..
Nej, dessa faller mig inte alls i smaken.. Ser klumpigt ut enligt mig, rätta mig om jag har fel!

Detta får iallafall en diss av mig!


9/1 - Dressyrträning

Publicerad 2012-01-09 22:33:00 i

Idag tränade jag för Nicole igen. Det gick riktigt bra, redan från början var Malle rätt bra med på noterna, fick dock ta en liten 'match' med honom men när vi hade klarat ut den lossnade det bättre. Jag la även upp stigbyglarna då jag kommer åt honom mer då och sitter mycket bättre. Då blev han jättemjuk och fin mellan handen och skänkeln, fina ponnyn! ♥

Vi jobbade lite skänkelvikning som gick helt okej, det var kanske inte alltid jättelätt då han sprang ifrån arbetet lite i början med efter en stund vart det bättre och han svarade bra åt sidan.

Vi galopperade också, Malle svarar så himla bra framåt där så då är det ju viktigt att jag tar vara på den energin på rätt sätt vilket det kändes som att jag lyckades med idag, han var riktigt fin och jag hade bra stöd i handen och han var låg och rund istället trippig och hög, duktig helt enkelt!

Sedan travade jag av och där ännu lite rundare och lägre, han var fin! Jättenöjd med både honom och mig idag, bästa älskling! ♥

Skolångest?

Publicerad 2012-01-09 21:28:15 i

Börjar få lite smått skolångest inför imorgon.. Går redan första dagen efter vanligt schema och då går vi till halv 4, hur jobbigt? Idag har jag heller inte suttit mycket framför datorn, har mest umgåtts med min pappa och lillebror och varit i stallet fram tills ungefär 7, när jag kom hem åt jag ju såklart. Så nu sitter jag en kort stund här innan jag ska gå och lägga mig. Hade tänkt att skriva lite tidsinställda tills imorgon och kanske något enstaka till idag, hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll och att vi hörs med mer uppdatering imorgon! Godnatt då. :)

Går ni i skolan? När börjar ni igen isåfall efter jullovet?



Dag 1

Publicerad 2012-01-09 15:29:00 i

Presentera dig och din häst.

Maria Nilsson, jag heter alltså Maria och är en 14 årig tjej som älskar hästar, fotografera och vintern! Konstig, jag vet..
Jag bor 'på landet' i stockholms skärgård på en ö som heter Värmdö. Här går jag i skolan, närmare bestämt i 8:an och trivs!

När jag inte går i skolan är jag oftast i stallet med min ponny Malle. Vi tränar och tävlar dressyr och hoppning på lokal nivå. Jag älskar också att fotografera vilket jag gör med en Nikon D3100, jag fotar oftast Malle, min hund Astrid, djur och natur men även lite porträttfotografering.



Marshmallow Ox, min ponny, som till vardags kallas Malle, Bebis, älskling, skruttis, bästa osv. Han är en 14 årig arabvalack med världens snällaste och finaste personlighet. Det skulle aldrig falla honom in att göra något dumt eller hitta på något bus, om man bortser från snatta boxgrannarnas höpåsar, tigga efter godis, bocka när man rider ut och hoppar, haha! Men han är ändå världens finaste och snällaste lilla ponny! ♥

Malle är kvalad MSVB hoppning med sina föregående ryttare men vi tävlar mest på lokal nivå för skoj skull. Vi tävlar också lite dressyr men även det mest för skoj skull! Vi älskar att rida ut och ha kul och det vill vi helst göra också. :)



Längre presentationer om både mig och Malle hittar ni HÄR.

Lista

Publicerad 2012-01-09 12:33:16 i

Tänkte börja med en liten lista som kanske kan få igång motivationen och idéerna till blogginlägg just nu.. Har lite dåligt med idéer vilket leder till att motivationen försvinner! Nu ska jag väl kunna ta och komma igång iallafall. ;)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Det här finns i min rykt låda
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Min största rädsla
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Börjar idag med första dagen!

Veckoplanering för Malle

Publicerad 2012-01-09 12:25:32 i

Tänkte göra ett litet schema för denna vecka, hur jag ska lägga upp ridningen, träningarna etc.

Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Skritta ut
Onsdag: Vila
Torsdag: Markarbete/hoppning
Fredag: Rida ut
Lördag: Dressyr ute ev. inne
Söndag: Skritta ut

Malle har ju denna vecka som gått ridits ganska hårt, mycket träningspass så denna vecka blir det inte allt lika hårt och mer uteritter och lugna dressyrpass, det blir skönt för honom!




Dagen

Publicerad 2012-01-08 22:21:37 i Vardag,

Idag har det varit 0 uppdatering här.. Har haft fullt upp och också helt enkelt inte orkat blogga. Jag kommer säkert igen imorgon!

Hade tänkt att ha en helt bloggfri dag idag, slänger bara in ett litet 'jag lever' inlägg, haha! Vi hörs imorgon igen! ^^

Ni får en nytagen bild på mig sålänge. Lagom sliten chey som försöker se pigg o glá ut..? ;)

 

 

Bloggmål 2012

Publicerad 2012-01-08 09:27:00 i Bloggen,

Eftersom att jag tidigare la upp mål för mig själv och med Malle etc. hade jag nu också tänkt dela med mig utav lite bloggmål som jag skulle sätta upp och försöka eftersträva.

• Skaffa en youtube-kanal att ladda upp filmer på istället för videofy.me!
Själv får jag snart panik för att man behöver sitta och titta igenom massa reklamer på filmer som andra lägger upp, det driver mig till vansinne om jag ska vara ärlig! På youtube slipper läsarna alla jobbiga reklamer innan själva videoklippet börjar.
• Få minst 50 läsare om dagen.
Kan jag bara hoppas på, inte så mycket jag kan göra åt saker, ge er bra inlägg och mycket uppdatering lönar sig nog!
• Kunna stå för precis allt jag skriver.
Räta på ryggen och säga; "Japp, så tycker jag faktiskt!"

Det var väl det jag kommer på nu, om ni kommer på fler idéer som jag kanske kan ha som bloggmål får ni gärna slänga iväg en kommentar! ^^

I morgon

Publicerad 2012-01-07 22:23:31 i Vardag,

Imorgon står larmet ställt på 8:00, ska försöka vända tillbaka på dygnet som jag har totalvänt på under jullovet.. Gå och lägga sig runt 02 och sen gå upp typ 11, inte bra! Så nu ska det göras något åt.

Jag ska försöka planera ihop en bra outfit inför träningen, ska bli så himla roligt! Det lutar åt det ljusblåa hållet, som vanligt..
Jag hade tänkt att åka ut till stallet runt 11 iallafall. Ska ju borsta och fixa extra nogrannt med Malle och verkligen inte stressa, ta en ordentlig framskrittning och framridning så att Malle verkligen får komma igång bra.
Sen efter träningen ska jag fixa allting i stallet, putsa och göra iordning Malle för natten, mys! ♥

Slänger nog in lite inlägg imorgon bitti och förbereder lite tidsinställda för dagen, så ni också har något att roa er med. ;) Godnatt, hörs imorgon!



Btw, intressant inlägg eller hur. Intresseklubben antecknar!



Ett ridklipp från idag.

Publicerad 2012-01-07 21:48:52 i

Tänkte visa ett litet klipp från ridpasset idag, filmad av mamma. Denna biten tycker jag själv att det faktiskt såg ganska bra ut, stadigt och så, inte så osäkert. Om man tittar på resten av klippen ser man att han är lite ostadigare men han har ju inte riktigt kommit igång riktigt med den stadiga formen ännu, så detta skulle jag säga är helt okej! :)



Kom gärna med konstruktiv kritik, varje liten detalj är jag tacksam över, allt gör mig bättre!
(Det är inte jag som har träning på filmen, men kunde inte lägga in filmen i iMovie och fixa den utan var tvungen att lägga upp ett klipp bara.)

Bloggtorka

Publicerad 2012-01-07 19:59:33 i Vardag,

Har inte så många idéer idag som jag hade igår, då pumpade det verkligen idéer ut från mitt huvud, ner i händerna och sedan text på bloggen. Idag var det inte lika lätt så jag skulle absolut uppskatta om ni kom med lite idéer och hjälper mig med att komma på, alla önskemål kommer skrivas ner och publiceras så passa på nu! :)



7/1 - Dressyr i ridhuset

Publicerad 2012-01-07 19:38:38 i

Idag red jag lite dressyr i ridhuset, gick dock inte precis som jag önskade.. Men helt okej ändå!

I början var han jättefin och jag trodde verkligen att det skulle bli ett lyckas pass. Dock var han lite jobbig i ena varvet, vet inte riktigt vad det var.. Vi hade ändrat lite på bettet då det innan satt fel och sen svarade han inte riktigt framåt.. Så antagligen var det något som inte riktigt stämde helt.. Kändes helt enkelt inte helt rätt.
I andra varvet (höger) var han jättefin, något krånglig att få stadig där också men så betydligt mycket bättre, där kändes han ändå fin!

Vi få hoppas att det går bättre imorgon, då ska vi träna för en riktigt duktig tränare som kallas Ludde, ska bli riktigt roligt och jag är jättetaggad även fast det inte kändes jättebra idag!



Idag har jag även anmält mig till en hoppkurs den 21-22 Januari, ska bli riktigt kul att hoppa då, var väldigt längesen vi hoppade. Ska nog hoppa lite på egen hand innan det ett par gånger, lite markarbete/hoppning, kanske på Torsdag?

Bloglovin

Publicerad 2012-01-07 18:46:04 i Bloggen,

Skapade nyss ett konto på bloglovin för denna nya blogg. Följ mig mer än gärna där! :)



Mål för 2012

Publicerad 2012-01-07 13:37:00 i Malle och Maria ♥,

Tänkte göra en liten lista med saker jag har som mål att klara av både för mig själv, som ryttare, med Malle och med årets tävlingar.

För mig:
Lägga mer energi på skolan.
Kanske inte sätta mig framför datorn mer än 'nödvändigt' om jag har läxor och plugg. (Även fast det känns jobbigt att tänka så nu..)
Sluta sysselsätta mig genom att pilla med nagelbanden.
Fy, måste sluta nu. Ser äckligt ut och gör ont!
• Träna mer, äta sundare och sova mycket!
Helt enkelt få en så bra livsstil som möjligt, må bra!
• Spara mer pengar och även försöka samla in pengar på egen hand.
Köpa mer saker till Malle för egna pengar, sträva efter att mamma och pappa bara köper det nödvändiga och det jag vill ha ska jag köpa själv.

För mig som ryttare:
• Ha en bättre sits innan året är slut, kunna se tillbaka på bilder och vara stolt över min utväckling.
Sitta mer upprätt, ha händerna mer ihop m.m!
Inte vara lat.
Jobba hela tiden och orka jobba igenom Malle även om han är jobbig och stel i vissa stunder, inte få panik och bli arg!

För Malles del:
• Få ett bra hull och en bättre muskulatur i hela kroppen.
• Kunna ha honom i en stadig och avslappnad form och jobba igenom kroppen. (Krätsar till att första också genomförs.)
Inte gå med svajande huvud, vara kvar i samma form när vi byter övningar.
• Hoppa med säkerhet.
Inte tveka utan anledning på hinder, detta beror mest på mig så det kan man även sätta som mål för mig. (Som oss som ekipage!)
Jobba mer från marken och kunna känna sig säkra även där.
Jobba mer frihetsdressyr, inkallningar, trickträning och löst.

Tävlingsmässigt:
• Tävla dressyren avslappnat och med godkänt resultat på LC/LB nivå.
• Få in stadiga rundor på LD/LC.

Sedan får vi såklart se vad vi kan gå vidare med och vissa saker kanske vi fortfarande jobbar mycket på i årskiftet, men detta ska jag sträva efter att klara innan årets slut!
Detta känns ändå som bra och realistiska mål.

Imorgon...

Publicerad 2012-01-06 23:00:55 i Vardag,

Imorgon ska jag och min familj äta en riktigt god och vällagad frukost som jag och min pappa ska tillaga, jag ska göra scones, mumma!

Sedan ska jag åka ut till stallet, vet inte om min lillebror ska rida imorgon då jag ska träna dressyr på söndag och han inte kan rida då. Så antagligen skrittar han fram Malle i ca 30 minuter imorgon istället. Det blir bra för då kan jag direkt sen byta sadel (han rider inte med dressyrsadeln.) och sen rida ett litet pass i ridhuset, hade inte tänkt att rida allt för länge men iallafall känna igenom honom lite.
Sedan hade jag tänkt att ta en riktig fixa och pyssla dag, putsa all utrustning, dvs. båda sadlarna och alla 3 träns. Sedan också hade jag tänkt att bada/duscha Malle. Det var himla länge sen så nu skulle han allt behöva en liten dusch lilla ponnyn! ♥ Åtminstonde svansen!

Ska verkligen ta det riktigt lugnt i stallet och på förmiddagen gå en promenad med Astrid. Bara njuta av mina sista lediga dagar som fri..




Vinterfotografering 2010/11

Publicerad 2012-01-06 20:58:04 i

Hade tänkt att visa er lite härliga bilder från förra vintern då det var massor med snö även här i Stockholm som det nu envisas med att inte vara iår..
Hur som helst hade vi ju såklart massor med vinterfotograferingar på helger/jullov etc. Jag tänkte visa er lite bilder från en av dom, fotade av Sofia.







Fin min på mig.. Hehe!


Visst är bilderna himla härliga och fyllda men vinterkänsla! :)


Horseware

Publicerad 2012-01-06 20:30:36 i Utrustning och shopping,

Idag hade jag tänkt att hissa ett helt märke, nämligen horseware!
Det finns ju tre olika 'mindre märken' under märket horseware, ni vet Amigo och Rambo också.

Deras täcken är verkligen världsklass, dom enda täckena som verkligen sitter som en smäck på Malle och inte glider under bogen och bringan och är perfekt storlek. (Det är nämligen så att storlek 135 är lite för stort för Malles kropp men sedan är 125 för litet i ryggen, alltså för kort..)

Horsewaretäckena har storlek 130, vilket passar otroligt bra på Malle, det är varken för litet eller för stort, alltså helt perfekt!

Det gör ju heller inget att täckena är ursnygga!

6/1 - Skrittrunda + klättring

Publicerad 2012-01-06 17:31:00 i

Idag fick Malle ta det lite lugnare med en skrittrunda i skogen, han har gått så hårt dressyr flera dagar nu och ska göra det ett par dagar till, så idag fick han komma ut och ta det lite lugnt.
Vart även lite klättring, det tyckte Malle var otroligt jobbigt och ville helst av allt bara springa och hoppa uppför backen så jag hade lite svårt att hänga med i hans svängar och hopp upp med ryggen, haha!

Han hade en hel del energi, märks inte att han gått hårt i veckan, han ville trava och galoppera helst av allt, hihi! Tittade på vattenpölar och hoppade över stenar, söt! ^^



Malle in action! Bild från våren 2011.

Eftermiddagspromenad

Publicerad 2012-01-06 16:52:00 i

Hej på er!

Förlåt för 0 uppdatering idag, har varit i stallet nästan hela dagen och precis varit ute en sväng med min hund Astrid.

Tog en mysig runda med Astrid medans solen höll på att gå ner, så kameran fick hänga med. Tog några bilder som jag tänkte visa nu. Mot slutet började det mörkna så kanske inte världsklass i dessa bilder men alltid något såklart! ^^




Kommentera om det finns intresse för fler bilder!




Någon jag ser upp till

Publicerad 2012-01-06 00:05:00 i Tankar och åsikter,

En tjej jag verkligen ser upp till är Josefin Pehrson, tjejen bakom bloggen fantasias.blogg.se!

Varför ser jag upp till henne då undrar ni säkert? Hur undrar ni säkert också, jag känner henne inte, har bara läst hennes personlighet genom en dataskärm, men vad tror ni? Kan man inte få förebilder här också, det tror jag iallafall!
Ni kan säkert inte ens gissa varför jag är ett stort 'fan' av Jossan, ni skulle säkert gissa på: hon har en fin ponny, hon är en fin tjej, bra blogg osv. Sanningen är den att så är inte detta fallet.. Såklart tycker jag även dessa grejer, allihopa! Men nu ska ni få höra mina största anledningar till varför denna fina tjejen är min absoluta förebild!

För ett tag sedan började jag läsa hennes blogg, jag tyckte hon skrev på ett himla moget och välformulerat sätt, något jag tycker om hos en bra blogg. Så jag fortsatte helt enkelt läsa bloggen och tyckte om det hon skrev mer och mer, nu är denna bloggen min absoluta favorit!


Nu ska jag försöka få detta och låta bra också, svårt att formulera sig rätt i detta läge.. Hoppas att du förstår Jossan iallafall!

I början, när jag precis hade börjat läsa bloggen tänkte jag också 'illa' om det jag läste och såg, att hon inte red sin häst på tygeln precis hela tiden och Fantasia hade lite egen vilja och stannade på hinder, dock insåg jag efter ett tag att detta inte är det viktigaste när man har med hästar att göra. Vissa ryttare är jag helt säker på tänker endast på att hästen ska gå klockrent på dressyrbanan, hoppa skyhöga hinder, helst SM osv.
Jag har lärt mig massor av att läsa det Josefin har skrivit och skriver, hon visar att det inte är det viktigaste, utan att det på marken också är viktigt, att skapa ett starkt band mellan människa och häst, skapa ett sammansvettsat par som kommer hålla ihop i vått och torrt. När jag hade sett detta insåg jag också att Fantasia är en riktigt fin ponny, hennes senaste tävlingar avundas jag, allt ser så harmoniskt och trevligt ut! Förstår att dom vinner stilhoppningen! Har man inte ett bra band mellan häst och ryttare även när man kommer upp på hästryggen blir det inte en lika trevlig och harmonisk känsla. Hästen stannar och ryttaren smäller till den på rumpan i ilska, det skulle inte förekomma i Jossans och Fantasias ridpass, dom är riktigt coola!

Jag hoppas att fler ser att detta par är något att ta efter, för ALLA. Dom har en önskerelation som många ekipage eftersträvar men har för dåligt tålamod för att fixa.

Detta inlägg blev kanske något luddigt men det jag ville få fram iallafall är att Josefin och Fantasia är ett riktigt grymt ekipage och jag hoppas verkligen att fler ser det, dom är mina förebilder!


Hoppas det var okej att jag lånade bilder, annars säg till så tar jag bort den! :)



Filmtajm

Publicerad 2012-01-05 20:56:26 i Vardag,

Ikväll hade jag tänkt lite filmkväll med mig själv! Ska gå och se om jag hittar några bra filmer och sedan sätta igång ett par stycken. Lite maraton helt enkelt fast med olika filmer, synd att jag inte hade twilight-filmerna bara..

Förresten, det blir nog ingen bloggpaus.. Är så taggad på att blogga nu så det är väl bara att passa på medans man har jullov och fortfarande har tid till bloggen! (y)

Hörs imorgon igen, nu ska här ses på film! :)

Sälja prylar!

Publicerad 2012-01-05 20:27:09 i Utrustning och shopping,

Måste verkligen ta tag i mina överblivna grejer i helgen, gärna så snart som möjligt! Har massor med gammal utrustning som bara hänger i källaren och samlar damm.. Ska skapa en sida på både Hästnet och blocket så finns det ju större chans att man får så mycket som möjligt sålt.

Ska först och främst köpa ny läderputs och sedan rensa lite i skåpen i stallet, har säkert en del där också som inte används och kan säljas. Detta planerar jag ska ske i helgen så redan ikväll hade jag tänkt skapa två konton och förhoppningsvis kan jag handla läderputs imorgon också, sedan är det bara att fota alla saker och hoppas på att det finns folk som behöver lite 'gamla' prylar.





Kort bloggpaus

Publicerad 2012-01-05 19:03:00 i Vardag,

Tänkte ta en liten kort bloggpaus tills headern och designen kommer på plats. Jag vet inte hur länge det kommer dröja och så men jag tror att det blir lite småinlägg här och var. Hoppas ni kollar in på bloggen iallafall så att ni märker när jag kommer tillbaka, tror inte att det dröjer så länge! ^^

Ha det bäst sålänge, kramkram!

5/1 Dressyr med hjälp

Publicerad 2012-01-05 18:11:19 i

Idag gick Malle likadant som igår, först red Nicole en stund, ca en halvtimme och sedan red jag en stund också, i ungefär 10-15 minuter skulle jag tro.

Malle var mer sammarbetsvillig i traven idag, eller mer loss kanske jag ska kalla det.. Han var iaf finare i traven och hade verkligen fin form och tjaffsade inte alls mycket! Mot slutet blev han riktigt fin och det blev även en ökning och Malle är ju så gudomligt snygg om jag får säga det själv!

När jag red prövade han mig såklart lite i början men sedan vart det mycket bättre och traven var faktiskt bättre än skritten idag, han var stadigare och lättare där helt enkelt.
Imorgon blir det en lättare uteritt och på Lördag lite dressyr igen, blir mycket dressyr för killen nu men det är bara bra för honom! När vi har ridit på mycket och allt går på räls ska jag ge honom en liten vila.



Till stallet!

Publicerad 2012-01-05 11:49:00 i Vardag,

Nu ska jag strax gå till bussen, idag följer min hund Astrid med till stallet.

Har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda men vi hörs när jag kommer hem senare. Ha en bra dag! :)

'Motivationslåt'

Publicerad 2012-01-05 10:56:03 i

Tänkte dela med mig utav en låt jag verkligen fastnat för, inte så jättemodern men riktigt bra och speciellt bra är den när man har lite dålig motivation för tillfället.

När jag hör denna låten så får jag så mycket motivation till att stenhårt arbete som jag lägger ner på Malle en vacker dag kommer löna sig, don't stop believing!

Just denna version är gjord av Sam Tsui och är en cover.


Hoppoutfit

Publicerad 2012-01-04 23:04:26 i Outfits,

Slängde ihop en liten lätt hoppoutfit nyss. Benskydden var det dock lite problem med.. Hade dom bara varit lite mörkare lila så hade hela outfiten suttit som en smäck! Nu förstörde benskydden lite men det kanske inte syns när man ser helheten på ett ekipage? Vad tror ni?



Vad tycker ni annars då, om helheten? Hiss eller Diss?

Höpåsar

Publicerad 2012-01-04 21:53:02 i Tankar och åsikter,

Jag skulle vilja ge en hiss till vanliga hederliga höpåsar! Speciellt lite exklusivare sådana.

Jag ska ta och köpa på mig några lite snyggare och exklusivare 'höpåsar' att ha med på tävlingar och träningar m.m, det är ju jätteskönt att slippa ha med massa småsaker löst och så glömmer man något hit och dit osv. Har man en stor kasse att stoppa det i blir det ju mycket lättare att få med sig precis allting!
Packar man dagen innan tävling och sedan har allting utanför skåpet i en enda hög finns det ju stor risk att man glömmer saker, har man allt i höpåsen finns det ingen risk att det händer. Håller ni med mig?

Det är även enligt mig smart att ha i skåpet om man vill att täcken och schabrak t. ex ska ta lite mindre plats och så, eller man kanske ska ta hem och tvätta något eller sälja. Helt enkelt en mycket praktisk pryl!




Detta visste ni inte om mig och Malle...

Publicerad 2012-01-04 21:02:02 i Malle och Maria ♥,

...några kul fakta om mig och Malleman!

• Malle äter riktiga människogodisar. Bubblizzar är det och det är dom blå/rosa flaskorna som är supersura! Han fick smaka på nån i våras och sedan bara fortsatte han äta av dom, haha. Dock har jag inte haft sånna någon mer gång men tror absolut att han skulle äta dom igen, haha!


(Klickbar)

• Jag har aldrig beställt hem några hästsaker från internet. Tycker dels att frakten blir himla dyr och när man har affärer i närheten känns det så onödigt, lika bra att åka dit och kunna se saken irl. innan man köper, lätt att det blir fel storlekar och sånt annars. Jag har ju också köpt saker på SIHS.

• Jag kan ingenting om design och header.. Något det skulle vara väldigt praktiskt om jag kunde lära mig, det är ju tråkigt att ha en header och design från blogg.se's alternativ så jag får alltid fråga min vänner om dom kan göra åt mig, även sätta in! Haha!

• I sommarhagen händer det att Malle inte vill komma in när man ska hämta honom, dock har det aldrig hänt när jag går i 'vinterhagen'. En rolig sak till är att han inte kommer när det regnar.. Då får han ifrån en och det är omöjligt att fånga honom, haha!



• Jag har inte sett någon av twilight-filmerna. Jag vet att jag är efter..! ;) (Ska ha maraton för mig själv någon dag i veckan så att jag kommer ifatt alla, hehe..)

4/1 - Dressyr med hjälp

Publicerad 2012-01-04 19:03:52 i

Idag fick jag hjälp av min tränare att rida Malle. Hon började rida honom och sedan fick jag sitta upp en stund också.

Hon har ridit honom en gång tidigare, då var han mycket mer stretig än nu och han vart riktigt fin efter en stund när hon jobbat igenom honom lite! När jag hoppade upp började han testa lite men efter en liten stund så vart han superfin och rund när jag kom tillbaka i sätet ordentligt och höll stödet i handen, gick super!

Imorgon kör vi på samma sak, först rider Nicole en stund och sedan får jag testa honom en stund, hoppas han är ännu mer lösgjord imorgon och att han inte protesterar mycket när Nicole rider, hon är ju så duktig och kräver en del av honom och då protesterar han lite, men det har blivit bättre så vi får hoppas att det är bättre imorgon med! ^^

Börjar med en lista

Publicerad 2012-01-04 13:56:03 i Vardag,

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Vita, marinblåa, svarta, svart/vit rutiga.
Har du ridstövlar eller ridskor? I stallet ridskor, vid ridning ridstövlar.
Vad är din favorithäst för ras? Arab
Anväder du chaps? Nej
Vad har du för storklek på din hjälm? 56, men den är för liten så skulle gissa på 58?
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 10! Fina ridvägar, bra service, väldigt mycket kämp hos stallägarna att alla ska ha det bra, toppen!
Är hästar ditt liv? Inget liv utan hästar!
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Jaa, endel rosetter och affischer.
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Jaa!
Har du ridit en hel svarthäst/ponny? Ja, skulle jag tro..
Har du ridit en fjordning? Ja
Har du ridit en shettis? Ja
Har du ridit en travare? Tror inte?
Du rider dressyr i bland? Japp, ca 3 gånger i veckan.
Du andväder alltid hjälm när du rider? Ja!!
Du kan stallreglerna? Ja
Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Haha, ja!
Har du en speciell favorit häst/ponny? Ja, min bäbis! ♥
Du rider mer än 4 gånger i veckan? Ja
Du bor nära ett eller flera stall? Ja, men Malle står 10 minuter med bil bort.
Du går på ridskola? Inte längre
Du brukar rida i ridhus eller paddock? Yesbox!
Har du haft sommarhäst? Nej
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Ja
Tycker du om att hoppa? Självklart, det är kul!
Tycker du om att rida dressyr? Mycket!
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Går inte på färgen.
Hur många hästar har du haft? 1 egen
Rider du för någon privattränare? Regelbundet, Nicole Magaliff i dressyr och Carina Bäck i hoppning.
Hur länge har du ridit? 2012 är det 9 år tror jag.
Vad fick dig att börja rida? Har alltid älskar hästar och djur och red alltid ponnyridning osv. När jag skulle fylla 6 började jag på ridskola.
Vilken gren gillar du mest? Dressyr
Har du egen häst? JA
Isf, vad har du för sadlar? Dressyr: Pfiff Amaretto Hoppning: Pessoa
Vad har du för träns? Många olika!
Hur många täcken har du? Många olika här med!
Hur många benskydd har du? Ungefär 3 par.
Hur många vojlokar/schabrak har du? Runt 10/15 stycken.
Hur många grimmor har du? 5 tror jag?
Hur många grimskaft har du? Lika många säkert..


Om Marshmallow

Publicerad 2012-01-04 11:41:54 i Presentationer,

Marshmallow Ox, eller Malle som han kallas till vardags är en 14 årig arabvalack. Han är en snäll kille som alltid gör sitt bästa och ställer upp om man rider honom rätt. Rider man inte ordentligt gör han lite som han själv känner för.

Vi tränar hoppning och dressyr och tävlar på det lägsta nivåerna än så länge.
I hoppningen behöver Malle en bestämt ryttare med gott självförtroende för att utvecklas framåt och har med föregående ryttare hoppat ända upp till MSVB, dvs. 1.20 m, en riktig studsboll med bra teknik!
I dressyren finns det mycket att jobba på, föregående ryttaren var inte speciellt intresserad av dressyr så det finns en del att slipa på, med våran tränare går det fort framåt iallafall! Han har riktig potencial och vilja när han väl kommer i komfort! Han har även ett riktigt grymt steg.
Vi rider också mycket utomhus i naturen och skogen och det älskar Malle mest av allt! Han är riktig busig och stark och älskar verkligen att galoppera så fort han kan och busa ordentligt i naturen!

Vi tränar också en del från marken så som, tömkörning, frihetsdressyr, trickträning osv. men är fortfarande amatörer, vi gör det med glädje!

Malle är en riktig klippa som i hela sitt liv kommer vara i min ägo, han ska få ett livslångt hem hos mig med sina kompisar i stallet! Har lovat honom att han aldrig ska behöva flytta något mer! Bästa prinsen! ♥

Hjärtat ♥

Om ni undrar något om Malle är det bara att fråga så försöker jag svara så gott det går.

Om mig

Publicerad 2012-01-04 11:23:20 i Presentationer,

Hej och välkommen till min blogg! Här kommer en sammanfattning och presentation om mig, Maria Nilsson.

Jag heter alltså Maria Nilsson och är en 14 årig tjej. Jag bor med min familj som består av mig, min mamma, min pappa, min lillebror och en hund "på landet" i Stockholms skärgård.
Jag går i hyffsat liten skola nära mitt hem som heter Hemmestaskolan, där går jag i 8:an som ni kanske redan listat ut?

Här på bloggen kommer jag först och främst skriva om min vardag, främst i stallet såklart och även en hel del foto då det är ett intresse som ligger mig varmt och hjärtat. När jag fotar är det mest min ponny Malle jag fotar men ibland blir det även lite här hemma, då fotar jag växter och natur, min hund eller självporträtt för det mesta. Jag fotar med en Nikon D3100 som jag har haft i drygt 1 år.

 
 
Mitt hästintresse började väldigt tidigt, jag red alltid ponnyridning på djurparker m.m.
När jag skulle fylla 6 år började jag på en ridskola som heter Värmdö Ridklubb där jag hållt till fram till ett halvår sedan då jag flyttade med min ponny till ett annat stall i närheten.
För nästan 2 år sedan köpte min familj en alldeles egen ponny, Marshmallow "Malle". (Mer om honom HÄR! )
Att köpa häst är något jag, ärligt talat aldrig glömmer! Känslan när allt bara klickade tillsammans med sin själsfrände och känslan när man fick stallplats, Malle gick igenom besiktningen och lyckan när vi hade bestämt oss för honom var enorm!



Om det är något mer som ni undrar om mig är det bara ställa en liten fråga i kommentarsfältet eller skriva ett mejl till [email protected] så svarar jag så gott jag kan!



 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela