Marias & Marshmallows dagbok

Jag orkar inte.

Publicerad 2012-06-28 22:32:57 i

Det blir ett uppehåll från bloggandet en tid framöver.. Är alldeles för ledsen för att blogga nu, jag vill inte!

Visste du att Malle...

Publicerad 2012-06-27 16:12:00 i Malle och Maria ♥,

... vänder när han tycker att något är läskigt? När jag sen får fram honom trippar han alltid förbi i passageliknande stil.
 
... inte alls är glupsk? Han tar godis ur handen jätteförsiktigt och är en riktig gentleman när det gäller att just ta godis. Han är ju såklart i mat ändå och tittar hur glatt som helst när någon har en godisbit att erbjuda.
 
... passar i nästan alla färger? Både lädret på utrustning och schabrak/lindor och sånt passar han i alla färger så det är väldigt lätt att anpassa sig till det man själv tycker är snyggt.
 
... är både riktigt känslig i munnen men ganska stum och hård på samma gång? När man rider lyder han minsta vink i handen och blir uppstressad och spänd och man tar för mycket i munnen. Dock är han ganska hård i munnen när man första gången börjar jobba honom.
 
... älskar att rulla sig? Han har rullat in sig i en enda lerinpackning flera dagar i rad nu och extra härligt är det ju när det är lerigt, eller hur?
 

26/6 Lugn uteritt

Publicerad 2012-06-27 09:34:00 i Ridpass och markträning,

Igår fick det bli en rätt lugn uteritt för Malle. Vi skrittade i området och sen travade vi litegrann på grusvägarna tillbaka till stallet. Jag försökte också jobba honom en bit också, han var lite svår idag men det kan jag förstå eftersom att han inte är genomriden på jag vet inte hur länge.. Han blev ganska fin mot slutet även fast han inte var helt igenom. Imorgon får det bli ett dressyrpass om vädret tillåter, det behövs nu!
 

Biltema + hästkollektion?

Publicerad 2012-06-26 20:22:35 i Utrustning och shopping,

Har ni hört talas om att Biltema nu fått in ett hästsortiment i vissa av sina affärer. Idag när jag var med mor min in på Biltema blev jag otroligt överraskad när jag fick se ett eget sortiment med hästsaker, roligt med nya idéer!
 
 
Dock kan man ju börja fundera på hur bra det kommer fungera, om det kommer gå runt i ett fungerande system för själva affären. Eftersom att Värmdös biltema ligger precis intill Hööks tror jag många väljer en riktig hästaffär istället för en i själva verket bilaffär. Jag är dock lite sugen på att pröva något bara för att, kunna se lite hur kvalitén är och så.
 
Det var allt otroligt billig i alla fall vilket alltid är ett plus!
 
Skulle ni köpa saker från Biltemas nya hästsortiment?
 
 

Shopping

Publicerad 2012-06-26 15:12:02 i Utrustning och shopping,

Har precis varit iväg och shoppat en stund. Idag blev det faktiskt bara nödvändiga saker för en gång skull och jag fick med mig ridstrumpor, en tjocktröja och flugspray hem - riktigt bra köp och jag är minst sagt nöjd över mig själv! 
 
Nu ska jag snart sticka iväg till stallet och rida ut på Malle, hoppas på att jag hittar något bra ställe att rida på eftersom att det regnat så fruktansvärd mycket.. Bara att ge sig ut och leta.
 
 

Videoinlägg #1

Publicerad 2012-06-26 10:00:00 i Filmat,

Här kommer bloggens första videoinlägg, inte filmat nu utan i förrgår. Kom gärna med kritik och åsikter! :)
 
 
 
Enjoy!

25/6 Busridning i paddocken

Publicerad 2012-06-25 22:38:50 i Ridpass och markträning,

Idag blev det ingen uteritt som planerat.. Eftersom att det regnat ungefär hela dagen fick det bli en sväng i paddocken istället. Malle var fortfarande blöt sen han kom in från hagen även fast han fick stå inne mer än en timme och torka med fleecetäcket på så därför fick det bli barbacka med hackamore.
 
Hackamore är inte det lättaste att rida med tycker jag och därför blev det inte så seriöst, vi red mest runt och travade och galopperade i vattenpölarna vilket var superkul! Ibland får man ha sånna pass, kravlösa och bara mysa och busa runt - kan bli riktigt roligt och mysigt! Fram och avskrittning fick bli utomhus, det tycker Malle alltid om! :)
 
Ett litet klipp från passet:
 
 

Ut och springa

Publicerad 2012-06-25 12:54:43 i

Känner faktiskt för att röra lite på mig efter att ha slappat hela förmiddagen, efter joggingturen blir det stallet!
 
Vad hittar ni på för roligt idag? :)
 
 

Veckans planer

Publicerad 2012-06-25 09:09:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Rida ut
 
Tisdag: Hoppa ute
 
Onsdag: Träffa min kusin i Kista, dressyr på Malle
 
Torsdag: Lugn uteritt
 
Fredag: Hemlig sak  och markarbete på Malle
 
Lördag: Malle vilar
 
Söndag: Rida ut
 
Dessa saker har jag inplanerat för tillfället, någon dag ska jag gå på Grönan med min gudmor även. Eftersom att det blir lite mer uteritter än vanligt skriver jag bara att vi ska rida ut, vi hittar såklart på vad vi känner för dagen när vi väl är ute.
 
 

24/6 Tömkörning

Publicerad 2012-06-24 23:06:15 i Ridpass och markträning,

Idag blev det en riktig mysdag i stallet tillsammans med bästa Malle!
 
När jag hämtade honom i hagen var det en ponny med lerinpackning som jag såg, man såg knappt hans vanliga färg eller päls.. När vi kom upp till stallet blev det alltså en ordentlig borstning som Malle och jag njöt av, lite kvalitétstid tillsammans! ♥
 
 
Sen var det dags för tömkörning. Jag ledde honom på vägen som framskrittningen för att sen gå in i paddocken och tömköra. I början var det otroligt svårt att få ut honom på volten då jag endast jobbade på volten idag. Jag satte inspänningar på både yttertygeln och innertygeln och då gick det hur bra som helst, riktigt roligt var det.
Det enda jag måste tänka på när jag tömkör och rider över huvudtaget är att Malle är en riktigt känslig häst och därför får jag absolut inte hetsa upp mig i handen, det är aj aj! När jag visade honom vägen och sen var lugn i handen gick det som smort, duktig liten prins.
 
Avslutade det hela med att skritta av runt vinterhagarna, det var hur roligt som helst och jag gick bakom Malle hela vägen runt. Han fixade det jättebra på långa tyglar och verkade jätteglad! :)
 
Fortfarande lera i svansen.. ;)

Malles sommarplanering

Publicerad 2012-06-24 18:03:12 i Malle och Maria ♥,

Tänkte lägga upp en liten "plan" inför sommaren. Hur Malle ska få vila, hur han ska ridas och lite sånna saker som jag tänkte kunde vara intressanta för er att få ta del av!
 
Malle får drygt tre veckors vila under sommaren, då han även går helt på sommarbetet. Under en vecka under den tiden tar någon och tittar till honom då vi åker till Tjörn på semester med familjen. Resten av vilan får han gå och bli tjock medans jag ser till honom varje dag såklart, så att han inte har några sår eller liknande!
 
Såhär ser planeringen ut för sommaren:
 
 
 
 Jag har ännu inte kommit på om det är för långt in på sommaren eller om det blir bra såhär, ska era hästar ha någon vila under sommaren, hur långt och vilken planering har ni för dom? Skriv gärna i kommenterarerna så kanske vi kan få till den bästa planeringen tillsammans? :)

Mot stallet!

Publicerad 2012-06-24 13:41:14 i

Nu cyklar jag iväg till stallet, ett tidsinställt kommer upp medans jag är borta och självklart tar jag med mig kameran till stallet.
 
Idag ska jag tömköra Malle, så är det bara och för det första bara Ska jag få in Malle från hagen lilla busponnyn! Vi hörs snart igen. :)
 

Midsommardagen

Publicerad 2012-06-23 15:22:34 i

Hoppas ni alla läsare hade en bra midsommar med god mat och trevligt folk! Det hade i alla fall jag.
 
Vi sov över hos våra släktingar och åkte hem efter frukosten idag, nu är jag hemma igen och har hunnit med att vara i stallet dessutom. Jag hade tänkt mig att tömköra men Malle hade ingen lust att komma in från hagen idag så då fick han stå kvar ute och vila istället, han rörde ju i alla fall på sig när jag 'jagade' honom i hagen.. Arg matte!
 
Idag orkar jag inte göra så mycket mer, det blir väl att gå ut med Astrid, kanske äta lite godis och titta på Vänner, bra och chill Lördag. 
 

Midsommarafton 2012

Publicerad 2012-06-22 09:13:23 i

Trevlig midsommar på er allihopa! Har ni några roliga planer för dagen, kanske umgås med släkt och vänner?
 
Strax åker jag och min familj iväg till några släktingar där vi ska fira midsommar. Vi sover kvar där och kommer hem imorgon eftermiddag så uppdateringen kommer ligga nere fram till dess.. Dock hoppas jag såklart att ingen sitter inne vid datorn på midsommarafton utan umgås med nära och kära och är ute i det underbara vädret! Själv ska jag försöka att inte bränna mig i solen, haha.
 

Nicki - läger i Boda

Publicerad 2012-06-21 13:54:48 i Malle och Maria ♥,

Som ni vet har jag varit på läger hos Nicole de fyra senaste dagarna. Här kommer en utvärdering om vad vi gjorde alla dagar!
 
Söndag:
Vi kom dit runt halv 10, väntade på att alla skulle komma, kikade på lite film och sånt för att vänta på att regnet skulle lugna ner sig.
 
Första passet: Vi red till ett grustag där vi travade i grupp för att sen galoppera några varv två och två i grupp. Malle var otroligt taggad men gick superfint, han väntade på mig även fast han hoppade och studsade lite, haha.
 
 
Andra passet: Här hade det slutat regna och vi gick till sandtaget för att klättra, vi klättrade i en backe, travade lite och sen klättrade vi lite till där det även låg en stock som vi hoppade över, jätteroligt tyckte Malle!
 
 
Måndag:
 
Första passet: Vi red bort till en ridbana för att hoppa lite teknik och lydnad. Vi hoppade en trestuds på mitten, en oxer på långsidan och lite slalom på andra långsidan. I slutet höjde vi upp studsen och ändrade till en kombination som låg på 1,10 sista gången, supernöjd!
 
 
Andra passet: Var det bad som gällde, Malle traskade i utan vidare problem. Han älskade att trava och galoppera i vattnet och vågade faktiskt nästan simma bara det att han inte såg botten där man skulle simma. Det tyckte han var lite läskigt och därför kom vi aldrig ut dit. Trava och galoppera gjorde vi dock massor, ramlade av gjorde jag även, haha. Ni ska bara veta hur halt det blir..
 
 
Tisdag:
 
Långritt: Vi red till Siggesta för att spela minigolf, ritten var väldigt skumpig så jag fick kämpa med att sitta barbacka. Det gick dock bra! Golfen var hur rolig som helst, vet dock inte vilka som vann då båda lagen fuskade.. ;) Skratta gjorde vi dock så att det räckte och blev över, haha!
 
 
Onsdag: Sista dagen..
 
Första passet: Blev vi fotade av en riktigt duktig fotograf som kom till lägret. Vi badade igen och den här gången gick det bättre! Malle travade som bara den, han älskar det! :)
 
 
Andra passet: Det var tänkt att hoppa terräng men banan var blöt så vi red i grustaget och klättrade i sandtaget, jätteroligt även det!
 
Lägret har varit underbart, typ det bästa jag gjort! Massa vänner och hur roliga stunder som helst, detta måste göras om, utan tvekan! Malle har skött sig prima och utfört varje ridpass med bravur! ♥
 
 
 
 

Hemma

Publicerad 2012-06-20 22:24:08 i

Det blir mer uppdatering imorgon! Har inte orkat uppdatera idag då jag varit så trött och kollat igenom massor av bilder från lägret. Imorgon får ni all info och massa underbara bilder. :) Godnatt sålänge!

Busrida eller hårdträning?

Publicerad 2012-06-19 15:31:00 i Tankar och åsikter,

Någon jag har lite svårt för är folk som aldrig kan rida ut och bara ha roligt med sin ponny eller häst. Sånna människor som måste ha något kontrollebehov över sin häst precis hela tiden och aldrig vågar gasa på lite extra i skogen eller galoppera i fullt fräs över en äng. Sånt där roligt som varje ekipage behöver för att allt ska fungera!

Jag stör mig lite på ryttare som envisas med att jobba sin häst även ute i skogen, flytta skänkelvikningar mellan träden och jobba igenom kroppen precis varenda gång. Hästar behöver också få gå ut i skogen och ha roligt, för mig är det ett sätt att bara ha kul, utan krav och ha ett riktigt roligt pass tillsammans med Mallen.

Extra irriterande är det enligt mig när ryttare är helt överbeskyddande över sin häst. Tycker att det är för mycket rötter för att rida på en stig eller lite stenar i vägen. Även lite stenar på stigen eller rötter i skogen är bra för hästens träning enligt mig. De får lyffta lite på fötterna, få lite hjärngympa om vart de ska sätta fötterna och det är bra balansövningar också.

Jag rider ofta ut Malle i skogen, minst två gånger i veckan för att Malle ska få tänka på annat än form, hoppteknik och avstånd. För att han ska få latja runt som den lilla vilding han är och för att vi två älskar att busa och ha kul tillsammans. Är det något man aldrig gör för att ryttaren hindrar uteritter tycker jag att man missat något i sin planering för hästens framgång - det är viktigt att hästen också får ha roligt!


Sen får ni komma ihåg att jag och vet skillnaden och jag tycker också att det är bra att jobba lite dressyr i skogen ibland. Kanske för att få lite extra skjuts i bakbenen och lite extra power. Bara man vet hur man busar!

Visste du att...

Publicerad 2012-06-18 10:00:00 i

... när min familj letade häst letade vi först efter en lugn och trygg häst som kallas Baskjir? Den är även ganska kraftig. Så lustigt att det slutade med en nätt liten ponny arab! :)

... jag längtar som en galning till gymnasiet?

... jag älskar serien Vänner och håller på och ser alla avsnitt för andra gången nu. (Det är tio säsonger!)


... jag älskar grimmor? Jag kan sitta och titta på det läääänge och jag tycker att de flesta grimmor är snygga på sitt vis.

... jag började rida dubbelt så mycket när jag bytte tränare? Alltså arbeta Malle under ridpasset och så.

... jag verkligen älskar det stallet jag har Malle uppstallad på? Härliga människor, underbara ridvägar, superbra ridmöjligheter och världens bästa tränare!

Smälter ♥

Publicerad 2012-06-17 19:54:00 i Malle och Maria ♥,

Är inte detta ponnyansikte det sötaste ni någonsin sett? Min fina älskling! ♥


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Rida själv eller i grupp?

Publicerad 2012-06-17 14:15:00 i Tankar och åsikter,

Kom igen och kommentera lite nu då! Ni var så bra på det ett tag och nu har ni tappat gnistan, jag vet att ni kan.



Föredrar du att rida ut själv eller i grupp?

Mitt svar på den här frågan är ganska blandat.. Dock rider jag i helhet helst ut bara jag och Malle. Anledningen till detta är nog det att Malle tycker allra bäst om att gå längst fram, han vill inte ha någon annan hästrumpa framför nosen och inte kunna titta framför honom - det är inte hans grej, inte min heller.

Ifall vi ska galoppera ute också är det också svårt att vara med ett eller flera andra ekipage, ifall man ska galoppera på rakt spår alltså, på rad. Malle vill galoppera fort ute vilket inte jag misstycker till (oftast) och Malle har så snabb och stor galopp att han kan galoppera ifrån i princip alla. Det är såklart jobbigt att vänta hela tiden och hålla in galoppen varje gång man rider ut så därför rider jag gärna ut själv. 

Skritta gör jag dock gärna med ett annat ekipage, när man kan skritta bredvid varandra och prata eller att jag får gå först. Då njuter både jag och Malle av sällskapet till max! :)



När man rider själv kan man ju också göra precis vad man vill för dagen utan att någon misstycker. Galoppera fort, fort eller kanske skritta lugnt. Jätteskönt att rida ut tillsammans bara vi tycker jag och Malle!


Påväg till Boda

Publicerad 2012-06-17 09:04:00 i

Just nu sitter jag i bilen på väg till Boda. Malle är i transporten, äter lite hö och väntar på att komma fram.

Snart är vi framme och då ska vi väl "hemmastadda" oss lite innan allt det superroliga börjar. Ha det bra till på Onsdag, jag har skrivit tidsinställda för varje dag, lite tankar och sånt - håll utkik! :)

Fixa och dona

Publicerad 2012-06-16 17:32:56 i Malle och Maria ♥,

Ikväll blir en hektisk kväll med mycket planer för min del. Egentligen är det inte så speciellt mycket planer, mest bara göra i ordning allt inför imorgon och kommande dagar när lägret håller igång!

Jag tänkte göra en lista på saker jag har gjort/ska göra och sen pricka av allt eftersom att jag gör det.

✓ Hämta Malle i hagen, han fick stå inne och vila medans jag packade.
✓ Packa allt som ska med till lägret + putsa upp lite läder.
✓ Packa tusen (läs 40) kilo hösilage inför lägret!
✓ Köpa godis till lägret (och idag..).
✓ Tvätta kläder t. lägret + göra rent en grimma. (Håller på..)
✓ Gå en promenad med Astrid.
✗ Packa alla saker som jag ska hem till lägret.
✗ Ta en dusch
✗ Förbereda massor med inlägg till lägerdagarna så att bloggen ändå inte står still.
✗ Försöka få i mig lite sömn också på ett hörn. ;)

Som ni säkert förstår har jag en del att göra, bäst att sätta igång! :)



På flera vis gillar jag verkligen denna bild, båda ser så glada ut! ♥

Mycket packning

Publicerad 2012-06-16 10:13:40 i Malle och Maria ♥,

Imorgon åker jag och Malle äntligen iväg på sommarläger. Det ska bli hur roligt som helst, vi ska hoppa naturhinder, bada med hästarna, galoppera i grustag, klättra i sandtag och rida långritt bland annat!

Eftersom att vi åker tidigt imorgon så blir det att packa allt både till Malle och mig idag. Det är mycket som ska med till Malle eftersom att han ska stå där i tre nätter och han ska ha mat och mycket mer! När jag kommer hem ska jag även tvätta några schabrak som ska med, gud så jag längtar till imorgon. Ikväll måste jag ju såklart också göra lite tidsinställda så att inte bloggen står helt tom.. Kom gärna med förslag om önskeinägg!

Vi hörs senare under dagen!


15/6 - Vi tycker vänstervarvet suger!

Publicerad 2012-06-15 22:14:25 i Ridpass och markträning,

Idag var det så otroligt varmt, jag ville egentligen helst inte rida när det var så varmt men Malle verkade inte ta någon som helst skada av det så det gick fint.

Framskrittningen fick ske utomhus i skogen för att slippa den starka solen, likaså avskrittning. När vi kom in på banan travade jag fram på halvlånga tyglar vilket resulterade en riktigt fin Malle. Munnen kändes riktigt fin och mjuk med den metoden som jag absolut ska fortsätta använda!

Idag gick det super i högervarvet. Malle var med på noterna redan från början och tjaffsade inte alls lika mycket med huvudet, stadig, fin och härlig i munnen och jag kände verkligen samspelet mellan hand och skänkel.

Vänstervarvet gick dock inte alls lika bra, Malle tryckte ovanligt mycket inåt och lyssnade inte alls på innerskänkel. Dessutom ställer han huvudet utåt vilket är otroligt svårt att få bukt på.. Efter lite jobb i vänstervarvet gick det lite bättre mot slutet i alla fall. Det måste vara jag som gör något konstigt med sitsen i vänstervarvet då det känns helt annorlunda i det varvet - vi får jobba vidare med det, nu går i alla fall högervarvet bra!

Jag är ändå ganska nöjd med Mallefinisen, han lyssnade hyffsat även fast han tyckte mycket kring kanten av ridbanan var riktigt läskigt vissa stunder.. Han har blivit så tittig av sig busen. ♥


Mitt hjärta!


Magiska borstarna

Publicerad 2012-06-15 15:51:00 i Tankar och åsikter,

För ett tag sen köpte även jag mig en upplaga av de "magiska borstarna".

Eftersom att jag och Malle älskar grönt, jag tycker det passar så himla fint på Malle så fick det såklart bli det grön/blåa settet.

När jag provade borstarna var min första reaktion inte så speciell, det var väl som vilka borstar som helst. Jag var ganska neutral i mina åsikter men det kändes lite onödigt att lägga pengar på borstar som var som vilka andra borstar som helst.

Mina åsikter ändrades dock ganska snabbt. Malle kom in en dag och var lite smålerig, mest lerig på benen och även litegrann på övriga kroppen. Det var nu tillfället skulle komma då jag verkligen fick pröva på mina nya borstar. Till lera och ingnodd smuts i pälsen var verkligen dessa borstar som namnet skulle antyda - magiska! Även till intorkad svett eller liknande fungerade borstarna riktigt bra, Malle verkade även tycka att borstarna var sköna efter lite invänjning vid dom.

Det enda minuset jag kan se med dessa borstar var att dom var lite väl hårda att borsta med på ryggen. Många hästar är lite känsla för speciella tryck på ryggen vilket dessa borstar inte var det bästa till, med lite försiktighet går det såklart bra men det får man helt enkelt ta. I övrigt älskar jag borstarna!

Veckans blogg på Marshias!

Publicerad 2012-06-15 13:02:00 i Tävling,

Tänkte ha en liten minitävling här på bloggen såhär i början av sommaren, spännande eller hur?

Det är en klassisk "veckans blogg" - tävling jag tänkte ha och reglerna ser ni nedan, hoppas att det blir många deltagare nu, vem vill inte vinna? ;)

Vad vinner man?
Som ni säkert förstår vinner man titeln som veckans blogg här på Marshias. Det betyder en länk i ett vinnar - inlägg och även en permanent länk till vänster i spalten där ni alltså kan synas hela tiden!

Hur tävlar man?
Reglerna är inte svåra alls, du skriver en kommentar i detta inlägg som säger att du är med i tävlingen, såklart behöver jag också bloggadressen och gärna mejladressen så att jag kan meddela dem som vunnit.

Hur utses vinnaren?
Vinnaren utses av mig, jag skriver upp namnen på lappar och drar en slumpmässig lapp, den jag drar har alltså vunnit. Vem som helst har alltså chansen att vinna!

Var med och tävla nu, vem vill inte ha en länk?

Dagens planer

Publicerad 2012-06-15 10:37:09 i

Idag blir en ganska lugn dag också. Endel dagar på lovet blir bara väldigt sega enligt mitt tycke faktiskt!

Jag ska strax åka iväg med buss en bit oc gå promenad med Astrid, väl hemma blir det väl en snabb lunch för att sen åka till stallet, idag blir det dressyr. Resten av dagen hade jag tänkt få till något mer vettigt i alla fall.. Som att umgås med någon vän eller liknande, man måste ju ta vara på lovet! ;)

Vi hörs mer under dagen med roliga inlägg, kram!

Nytt om oss!

Publicerad 2012-06-14 21:03:54 i

Kvällen till ära har jag suttit och finslipat lite på min och Malles presentationer. Det var lite ändringar och finputsning i texten som behövde göras vilket nu är fixat!

Ta er gärna en titt under kategorin "presentationer" för att läsa lite närmre om mig och Malle.

Sommarlov!

Publicerad 2012-06-14 19:36:28 i Vardag,

Ååh, vad underbart med sommarlov! Jag har njutit hela dagen till fullo och bara tagit det otroligt lugnt.

Efter skolavslutningen åt jag thaimai till lunch och cyklade sen till stallet, mötte upp Alexandra och Rebecka och red ner till vattnet, det var jättemysigt då vi gick och hämtade hästarna i sommarhagen - sommarkänsla på hög nivå! Malle vågade gå hela vägen ner till vattnet idag och doppade hovarna lite lite.

När jag hade cyklat hem åkte jag med min mamma för att handla och sånt, lagade middag när jag kom hem och nu sitter jag och smälter maten.. ;) Ska gå ner till vattnet en stund och doppa fötterna, mys! ♥

Sommar 2011

Hoppträningen

Publicerad 2012-06-14 16:10:00 i Filmat, Ridpass och markträning,

Här kommer en film från hoppträningen igår. Allt var felfritt, hade en jättebra känsla och Malle hoppade igenom ryggen som aldrig förr! Det var ett riktigt "sväva på moln" ridpass och övningarna var kul!

Schabrak - mani

Publicerad 2012-06-13 15:09:07 i Utrustning och shopping,

Ååh vad jag är sugen på att köpa in lite nya hoppschabrak! I helgen sålde jag dom jag inte tyckte om så nu är jag några schabrak fattigare, dock kom jag på att jag kunde sälja ytterligare lite fler schabrak nu då det är flera som inte passar så bra till sadeln och färgen är fel osv.

Jag tänkte visa er några schabrak som jag är tycker om.




Det märks att jag tycker om färger, eller hur? Jag älskar att matcha färger, göra olika outfiter med starka färger och vara riktigt snygg tillsammans med Malle!

Tycker ni om att matcha, mycket färger eller stilrent och hur mycket i så fall?

Komma igång!

Publicerad 2012-06-12 21:47:20 i Vardag,

Det har varit otroligt dålig uppdatering på sista tiden. Jag har helt enkelt inte haft ork till att blogga, det har varit lite segt och så..

Nu är det ju i alla fall sommarlov snart så nu börjar motivationen komma tillbaka lite. Jag har filmat en del dom senaste dagarna vilket jag tänkte visa och sen kommer såklart även lite annat smått och gott! Ni får helt enkelt hålla koll på bloggen så får ni se roliga saker.

Bästa Mallis i sommarhagen! ♥

2 timmars skola

Publicerad 2012-06-12 07:23:38 i Vardag,

God morgon!

Idag är det en väldigt lugn dag, vi går i skolan i två timmar och under dom är det enda vi ska göra att städa våra skåp och klassrum. Slutar klockan 10 och då hade jag tänkt gå hem. Fixa lite inlägg, äta lite lunch och sen cykla till stallet.

Malle ska få vila idag, det är han jättevärd men jag ska såklart ner och kolla till honom i sommarhagen ändå! Senare kommer en film upp från gårdagens träning och även bilder. Men innan dess, ha det gott! :)

Malles vecka

Publicerad 2012-06-11 09:01:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Dressyrlektion

Tisdag: Vila

Onsdag: Hoppträning, teknik/markarbete

Torsdag: Rida ut

Fredag: Dressyr

Lördag: Skritta ut

Söndag: Åka till Boda på läger! :D

En superrolig vecka framför mig och Malle, ser fram emot denna supervecka till tusen!



BÄSTA älskling!

9/6 Finaste ponnyn

Publicerad 2012-06-09 22:13:38 i Ridpass och markträning,

Ååh, detta ridpass kan jag leva länge på, finaste ponnyskrutt!

Jag red igenom lite på ridbanan inför morgondagen. Vi kom ganska sent och jag ville gärna hinna hitta skjuts från stallet då mina föräldrar inte kunde hämta. Därför fick det bli ett ganska snabbt pass, jag hade gärna skrittat fram och av lite längre egentligen.

Jag började med att jobba honom lite i skritten innan jag började trava. Det blev egentligen inget större jobb idag utan vi joggade mest runt och ställde igenom lite i båda varven.

Malle var otroligt duktig hela passet och tog jobbet riktigt seriöst. Den enda minussidan med dagens pass måste jag nog säga var att Malle var ovanligt seg och nästan lite skänkeldöd. Det blev dock bättre mot slutet då han var som allra härligast!

I början av passet kändes det som att jag var lite väl rörig i handen. Jag vet dock inte riktigt om det var bra eller dåligt eftersom att han blev så fin sen då jag verkligen kunde ställa igenom ordentligt. Det är möjligt att jag kanske kommer behöva vara lite bestämdare i handen nu i början för att visa Malle att han ska jobba i formen när jag ber honom. Mot slutet kändes allt jättebra, Malle var otroligt, otroligt stadig i formen, sjukt härlig i munnen och bara otroligt härlig! Det var jättehärligt att kunna ställa igenom sidorna utan att han protesterade över huvudtaget och han var så sjukt härlig! Världens bästa ponny!

Taggad och nervös till 1000!

Publicerad 2012-06-09 20:55:56 i Malle och Maria ♥,

Det kommer stå still på bloggen ikväll och imorgon! Nu ska jag ta en frisk kvällspromenad innan sängen kallar, jag har varit igång ungefär hela dagen och behöver verkligen sova nu!

Imorgon blir det hopp-KM! Jag har aldrig varit så här nervös inför en tävling och inte heller lika taggad, detta ska gå super!! Mitt huvud kan ungefär bara fokusera på det och står helt still på bloggidéer.. Imorgon kommer jag ha en massa resultat och liknande så ni får helt enkelt vänta till imorgon och hålla alla tummar för mig och Malle imorgon! :D

Mot Botkyrka

Publicerad 2012-06-09 11:00:00 i Tävling,

Just nu sitter jag antagligen i bilen påväg mot dressyrtävling. Jag följer med Nicole och Maya till Botkyrka för att hjälpa till. Det är alltid lika roligt och lärorikt att titta på otroligt duktiga ryttare och fina hästar!

Vi hörs under dagen med tidsinställda, ha en bra dag! :)

8/6 Skrittur

Publicerad 2012-06-08 21:34:20 i Ridpass och markträning,

Idag blev det en mysig barbacka - skritt tillsammans med Alexandra och Zoran, bästa sällskapet!

Vi skrittade bort till området genom skogen och vände när vi kom fram till bommen. På vägen tillbaka tog vi också en sväng in mot sommarhagen för att visa ingången dit eftersom att våra hästar går ut på bete på söndag, underbart! I skogen blev vi attackerade av myggor, gud så läskigt det var! Alla vi fick typ panik och skrittade tillbaka så fort vi kunde, oups!

Det blev en ganska lugn skritt i ca 40 minuter vilket var alldeles lagom för Malle idag. Malle gör mig så lycklig varje dag, han är det bästa som någonsin hänt mig! Jag är så lycklig över att han är min.♥

Gå, gå, gå

Publicerad 2012-06-08 12:57:44 i Vardag,

Har precis slutat skolan, nu är det helg innan sista veckan innan sommarlovet börjar! Hur skönt!?

Idag har jag och Alexandra bestämt oss för att promenera till stallet vilket är nästan en mil. När vi kommer fram väntar en skrittur med Alexandra och Zoran, mys!

Ni kan vänta er mer uppdatering snart, ikväll börjar jag som vanligt igen. Ni får längta lite till bara.. ;)

7/6 Hoppträning

Publicerad 2012-06-07 17:38:00 i Ridpass och markträning,

Som sagt var det en underbar träning igårkväll! Vi hoppade bana för att träna inför söndagens KM då dom flesta ska hoppa det. Vi övade mycket tempoväxlingar i framridningen, främst i galoppen. Gjorde Malle lite extra taggad i galoppen från början genom att öka ordentligt ena långsidan vilket gör honom väldigt taggad. Efter första ökningen visste han precis vad han skulle göra och ökade varje gång supermycket av sig själv.

När vi började hoppade fram gick det bra hela tiden, vi hoppade olika hinder av banan och det flöt på bra hela tiden! Malle hoppade med superbra tempo, hittade bra avstånd dom flesta gånger och flöt mest på väldigt lätt.

Först hoppade vi banan på en lägre höjd vilket gick bra, det flöt igenom hela banan även ifall det gick lite snabbt i slutet, haha! När vi höjde upp till ungefär 90 cm gick det också väldigt bra tycker jag, alla hinder kändes väldigt lätta utom en oxer på långsidan där jag fick stopp då jag inte höll om honom ordentligt. Senare fick jag ett väldigt bra hopp på den då avståndet stämde perfekt och han lyssnade perfekt på mina skänklar när jag ville ha avhoppet, jättehärligt!

Hela träningen kändes jättebra och nu är jag taggad till tusen på KM som håller rum på söndag. Det ska bli hur roligt som helst och vi satsar bara på att bli dubbelnolla med en bra känsla, det skulle vara urhärligt!


@ Frisören

Publicerad 2012-06-07 15:30:00 i Vardag,

Sitter förmodligen hos frisören just nu, ska klippa lite toppar, fixa lugg igen så det lär väl gå rätt så fort. När jag är klar där fortsätter det mot stallet där en uteritt/dressyr ute väntar. Har förberett något tidsinställt under eftermiddagen så ni får hålla utkik och så hörs vi såklart ikväll! :)

Morgon

Publicerad 2012-06-07 07:26:22 i Vardag,

Då var det skola igen då.. Fast nu är det bara en vecka kvar i skolan så nu kan man ändå köra järnet sista veckan!

Bloggen fick stå still igår, jag var funktionär på hemmatävlingarna hela dagen och sen var det direkt till hoppträningen. Själva träningen gick hur bra som helst, det var längesen jag fick till sånna bra språng och Malle var verkligen taggad hela hoppträningen, det gick i turbofart under banans gång och Malle tyckte det var skitkul rent ut sagt!

Idag blir det lite dressyr ute hade jag tänkt, dock inte jättehård men ändå jobba honom hela passet. Jag uppdaterar er mera under dagens gång, nu ska jag till skolan och få en massa betyg! ;)

Får bli ett bildlöst inlägg, blogg.se vägrar sammarbeta..

Banbygge

Publicerad 2012-06-05 22:19:02 i Vardag,

Idag har det varit en riktigt händelsefylld dag där jag tycker jag fått in riktigt mycket roliga saker!

Skolan gick bra, vi fick lite betyg vilket mest visade gott. Höjde mig till och med i bild som är mitt svaga ämne. Just nu sitter jag och pluggar när vi ändå är inne på skolan. Jag har precis skrivit klart en proccesskrivning till slöjden som jag blev otroligt nöjd med, vet inte riktigt hur jag fick ihop så mycket text men mycket kan jag nog ändå säga att det blev, bara om min tanke från början med arbetet.. Haha!

Jag har även idag byggd dressyrstaket på ridklubben, imorgon är det nämligen dressyrtävlingar där jag är funktionär halva dagen. Dock byggde jag inte så mycket staket, tur det för det hade nog bara blivit smått kaos om jag gjort det. ;) Istället ägnade jag tiden åt att öppna det nya staketet och skriva resultatpinnar vilket passade mig alldeles utmärkt.

Malle och jag red ut idag tillsammans med Alexandra och Zoran, det blev en hel del klättring i skogen och Mallen fick lyffta lite och tänka var han skulle sätta hovarna. Vi travade även på grusvägarna vilket var helt underbart i dagens väder, lovely! ♥ Vi hade ju även bästa sällskapet så helt enkelt var det en riktigt lyckad ritt. :)

Jag tror jag skulle kunna skriva hur mycket som helst just nu, händerna bara flyger fram över tangenterna men nu är det bäst att jag slutar och sover ni eftersom att jag ska upp klockan 7 och vara funktionär imorgon, håller ni inte med? Vi hörs!



Ingen återvändo

Publicerad 2012-06-04 22:57:25 i Tävling,

Nu är jag och Malle anmälda till våran allra första riktiga hopptävling tillsammans, vi har mest hoppat CR och Pay and Jump. Nu jäklar ska vi satsa och börja tävla mer på riktigt, tror Malle saknar att hoppa omhoppning!

Längtar som en galning tills i helgen, har massvis med roligt på gång!

Blir denna bilden igen, favoritbilden! ♥

Terminens sista tävling

Publicerad 2012-06-04 17:19:00 i Tävling,

Säsongens sista tävling för mig och Malle, innan sommarbetet, blir på söndag. Denna gången blir det mycket debuter för mig och Malle, vi har faktiskt aldrig hoppat klubbtävling på klubben och heller aldrig ridit tävlat LC.

Detta är KM på södra som gäller och jag är riktigt taggad, Malle var med förra året fast med annan ryttare och skötte det då jättebra! Nu ska han och jag visa vad vi går för, detta ska bli så himla roligt och jag är taggad till hoppning nu så det finns inte.

På Söndag är det också klubbdag vilket betyder hundutställningar för alla, lotteri, loppis där jag ska sälja en massa saker och inte minst KM, hur roligt som helst ska det bli! :)

Blöt ponni

Publicerad 2012-06-04 13:01:00 i Fotat,

Ser han inte för ynklig ut på denna bild?






Malle var inte så pigg på att vara blöt och var lite rädd då ridhuset lät av blåsten.. Men tur att han är världens sötaste alltid, trots väder! :)

3/6 Grusvägarna

Publicerad 2012-06-03 21:14:31 i Ridpass och markträning,

Idag blev det en uteritt, tuffa som vi är! ;)

Jag hade tänkt rida fram ute på grusvägarna och sen rida lite lätt dressyr på volten, dock verkade det mycket roligare att rida ut helt när jag väl kom ut så då körde vi helt på det istället! Jag hade hackamoret på och Malle var verkligen maffig, han är så härlig att rida på hack.

Det blev en hyffsat lugn uteritt idag, vi travade två sträckor, galopperade en och travade sen en sista gång. Som avslutning gick jag mot södra för att titta lite på hopp-kurs, vi blev dock bara där och vägen hem skrittade Malle på som bara den, jag tror han trivs bättre och bättre på Norra för varje dag som går, idag ville han inte alls gå mot södra och bara hem mot Norra. För er nya läsare kan jag berätta att vi flyttade till grannstallet i slutet av förra sommaren och jag har fått lite klämda tankar om att Malle inte skulle trivas.. Därför känns det otroligt bra att han hellre går till nya stallet än gamla!

Malle var jättehärlig idag, pigg och framåt hela tiden (dock lite tittig, haha) och var riktigt maffig i traven.

Nytt täcke

Publicerad 2012-06-03 20:14:44 i Utrustning och shopping,

Igår fick Malle sig ett nytt täcke, ett regntäcke som var otroligt välbehövligt!

Jag har länge velat ha ett att byta av med då jag bara hade ett som fungerade som regntäcke, dom andra var för tjocka eller för tunna (som sommartäcke ungefär, bara för att hålla pälsen ren.), så nu var det mer än dags att införskaffa ett att byta med!

Det som hade öppet längst var Granngården så dit åkte vi, jag har länge tittat på ett täcke där som är ljusblått, nästan turkost. Jag gillar ju lite skarpare färger på Malle så detta passade honom perfekt färgmässigt! Passformen är lite fel på nästan alla Malles täcken, har bara två som ligger perfekt. Han har så smalt bogparti så det var ytterst lite för stort där, men det fungerar.

Täcket var hur som helst jättesnyggt och nu ser man honom utmärkt i hagen! :)

2/6 Vila

Publicerad 2012-06-03 15:43:00 i Ridpass och markträning,

Igår fick Malle nästan vila helt. Det var total storm ute och Malle var väldigt frusen när han kom in. Därför slängde jag på honom sitt fleecetäcke med hals och torka i boxen. För att han skulle få röra på sig så vi gick in i ridhuset och gick lite, övade lite lydnad och gick på mestadels.

Det lät som att hela ridhuset skulle blåsa ner ungefär så Malle var väldigt spänd och rädd men när han kom in i boxen gick det över!  Idag blir det antagligen lite dressyr i ridhuset om vi inte vill ut och rida i regnet, kanske är vi fega eller så tuffar vi på oss och rider ut i regnet?

Min lilla blötis i mysfleecen! ♥

Söndag

Publicerad 2012-06-03 09:39:52 i Vardag,

Godmorgon på er!

Jag var uppe tidigt imorse och har redan hunnit vara iväg till stallet en sväng och även ätit en stor god frukost! I stallet skulle jag vara med när Malle släpptes ihop med dom andra hästarna, dock var det bara dom vanliga kompisarna som var med men Malle verkade trivas bra i nya gräshagen och ställde sig såklart direkt och betade!

Jag ska till stallet senare idag också, hjälpa till vid en höleverans och såklart rida och fixa med Malle.

Nu hade jag tänkt redigera ytterligare lite bilder från London, lägga upp och sen blogga såklart. Vi hörs under dagen!



Smakprov!

1/6 Tömkörning

Publicerad 2012-06-01 21:15:01 i Ridpass och markträning,

Idag hade jag tänkt att longera, dock fick jag röja runt i halva stallet utan att hitta min longeringslina som verkade vara spårlöst försvunnen. Därför bestämde jag mig för att tömköra istället!

Jobbade mycket på spåret i skritt och trav, mycket mycket övergångar och försökte bara få Malle att slappna av något i traven, skritten har han lätt för men traven är svårare och jag tycker det är mycket svårare att vara stadig där. Mot slutet gick det mycket bättre och han avslappnad.

Galoppen tog jag på volten för att inte behöva springa som en galning. Han var otroligt pigg och ville mest springa, gjorden glider också väldigt mycket på volten vilket gör det hela mycket svårare. Han sökte sig fint nedåt efter en liten stund och var skummig om munnen efter passet.

Jag skrittade av genom att fortfarande gå bakom honom, just för att han skulle slappna av lite extra och vänja sig ännu mer vid att jag går bakom honom. Han skötte jobbet fint idag tycker jag!

Sadelgjordar

Publicerad 2012-06-01 12:00:00 i Utrustning och shopping,

Just nu är det jag behöver mest inom hästväg en ny sadelgjord till Malle. Eftersom att jag bytte färg på sadeln när vi provade nya hade jag tidigare en svart och när jag skulle köpa ny ville jag prova en ny. Jag köpte en anatomisk i sympatex vilket jag inte alls blev nöjd med, resåren är så töjbar att det känns konstigt att spänna och dessutom känns det inte som att det skulle vara skönast för Malle.

Nu letar jag alltså efter en ny sadelgjord helt i läder och med kraftigare resår, dock är jag lite kräsen med både modell och färg..

• Konjaksfärgad, färgen brukar heta tabacco.
• 120 lång.
• Inte magplatta
• Helt i läder.
• Kraftig resår med tre band.
• Snabbknäppes"sak", haha!

Den jag är mest inne på är ändå en sadelgjord jag provat innan (fast då i svart såklart), den håller otroligt bra, är snygg och Malle trivs med den, den lutar det extremt mycket åt så den ska jag spara till nu.


Vad har ni för sadelgjordar och vad tycker era hästar om dom?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela