Marias & Marshmallows dagbok

Nu; Träna

Publicerad 2012-03-30 20:58:18 i Vardag,

Hej på er! Denna veckan har uppdateringen varit väldigt låg.. Jag har haft massor med plugg, i allt möjligt! Nu är det äntligen helg vilket betyder lite fritid och ledig tid mer! Imorgon åker jag och Malle till Runsten på Pay and Jump, det ska bli hur kul som helst och jag längtar som en galning! :D
'
Nu hade jag tänkt sticka upp och träna lite, cykla på våran träningcykel ett tag kan vara skönt ibland. Sen hade jag eventuellt och tänkt ligga en stund på spikmattan vilket är otroligt skönt. Först och främst blir det iallafall lite cykling, vi hörs senare!
'
Bästa prins ♥

Veckoplanering

Publicerad 2012-03-26 12:08:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Dressyrlektion för Nicole

Tisdag: Joggingpass antagligen ute

Onsdag: Hoppträning för Carina

Torsdag: Skrittpass

Fredag: Ganska lugn dressyr, genomridning inför Pay and Jumpen

Lördag: Pay and Jump! 70 och 80 cm

Söndag: Skritt ute

Jag ser verkligen fram emot veckans höjdpunkt på Runsten, Pay and Jump! Det är en jättefin anläggning och jag ska verkligen rida den här gången. Den här gången ska det gå bra! :)





Tyglar hit och dit

Publicerad 2012-03-25 10:00:00 i Tankar och åsikter,

Tänkte ta och skriva mig ett inlägg om mina åsikter om tyglar. Som säkert alla hästmänniskor vet finns det en hel drös med olika tygelsorter och nästan alla känns väldigt olika! Därför tänkte jag skriva vilka jag tycker är skönast, varför och så får ni gärna tycka till i kommentarsfältet era åsikter om tyglar.

Jag kan ju börja med dom tyglar jag tycker minst om, det måste jag faktiskt säga är vävribbstyglar. Just nu har jag faktiskt just dessa tyglar när jag rider, tyvärr.. Jag tycker att tyglarna blir obekväma i handen, skaver väldigt mycket och är helt enkelt väldigt stela en lång tid, mina är fortfarande väldigt stela även fast jag köpte dom för ett bra tag sen! Det positiva med dom här tyglarna är väl att dom inte är så dyra så har man inte så "kräsna" händer är det ju alltid bra att det finns billigare alternativ såklart.


Här ser ni vävribbtyglarna på.

Dom skönaste tyglarna enligt mig måste nog vara lädertyglarna utan stroppar. Jag tycker den är minst störande, det finns ingenting som stör på tyglarna och jag tycker även att dom ser snyggast ut på ett ekipage, en väldigt simpel men så skön tygel! Denna tygeln blir också väldigt skön i handen när man användt den ett tag, det blir väldigt mjuka och följsamma och jag tycker verkligen om dessa tyglar, hur bekväma som helst!



Vad är era åsikter om tyglar? Spelar det ingen roll eller har det stor betydelse? Skriv en kommentar!



Hunddag

Publicerad 2012-03-24 14:09:56 i Vardag,

Fina Astrid!

Idag har jag spenderat dagen med min fina hund Astrid! Vi började dagen med en långpromenad innan frukost på 1 och en halv timme. När mina föräldrar åkte iväg till stan stannade jag hemma med Astrid och vi gick ut en stund och fotade lite, eller jaa.. Jag fotade henne! Sen har vi även gått en till promenad nu lite senare och vi ska väl hitta på lite mer kul nu. Hon är finast min hund, bäst!

"Jag rider utan hjälm för att få finare bilder"

Publicerad 2012-03-24 12:00:00 i Tankar och åsikter,

Tänkte sätta mig och skriva ett åsiktsinlägg nu, känns som att det var ett tag sen nu. Tänkte dra upp detta "klassiska" ämne som dom flesta har åsikter om och dessa kan vara väldigt olika! Det jag såklart pratar om är det, för mig, väldigt självklara skyddet ridhjälm.
För mig har alltid detta ämne på åsiktsinlägg varit ett mysterium..



För mig är det en självklarhet att använda hjälp, såväl på sin egen häst som på andras. Såväl nybörjare som den mest rutinerade ryttaren i världen. Såväl på unghästar som läromästare, ni förstår mig - i alla lägen! En olycka kan ge var som helst och när som helst. Det är det ingen som kan ändra på!
Hästar är flyktdjur vilket betyder, fly vid fara för dom. Hästar kan inte veta att det är ett helt ofarligt rådjur eller kanske rent av en människa som kommer gående i skogen när dom inte ser. Detta betyder alltså att även den allra tryggaste häst kan reagera på ett plötsligt ljud eller liknande och är hjälmen på kan det rädda dit liv i ett allvarligt fall från hästryggen.
Det jag vill förmedla med detta är inte att skrämma er, att bli rädda för att rida över huvudtaget men det jag menar är att man alltid ska rida med hjälm. En häst kan hoppa till för något när som helst och även om det är "bara för några bilder" så kan hästen bli rädd för något. Jag förstår heller inte varför bilderna blir "finare" utan hjälmen som många säger. Skaffa en riktigt snygg hjälm istället eller piffa till den på egen hand så att du är stolt över att fotas med den på. :)


Jag själv tycker det är ursnyggt med hjälm och jag tycker dessutom att det ser mer ut som att man är ryttaren då! Jag använder min även när jag hoppat av.

Barbacka-dressyr

Publicerad 2012-03-23 20:45:25 i Malle och Maria ♥,

Malle i sitt fina nya träns, visst passade han otroligt bra i det?
Dagens ridpass gick hur bra som helst! Vi började utomhus med att skritta och såg en massa härliga vårtecken, bland annat små blommor och så red vi i den värmande solen, underbart!
När vi sen gick in på ridbanan och började gick det inte lika bra, jag hade lite dåligt tålamod till en början och blev lite sur ett tag. Då fick jag ge honom lite skrittpaus och lugna ner mig själv lite..
'
Jag fick också säga till mig själv att rida ordentligt och försöka koncentrera mig istället för att bara bli sur och då gick det så mycket bättre, Malle lyssnade på minsta vink och jag behövde bara tänka vad han skulle göra så gjorde han precis som jag sa, duktig Malle! Jag gjorde väldigt mycket tempoväxlingar och övergångar vilket gick hur bra som helst, Malle lyssnade super och jag är så nöjd med passet! Verkligen ett steg framåt.

Fredag

Publicerad 2012-03-23 12:00:00 i Vardag,

Äntligen fredag! Alltid lika skönt att gå i skolan och veta att man för det första slutar tidigt och att man har en hel helg framför sig, jag älskar fredagar! När jag slutar skolan ska jag åka ut till Mallen, vi ska rida lite dressyr hade jag tänkt, förmodligen på utebanan då jag tycker mycket mer om den än ridhuset, eller så kanske vi rider ner till ängen och rider lite där. Vi får se vad som känns mest inbjudande då! Ikväll blir det fredagsmys, det blir någon form av pizza till middag och sen får vi se om det kanske blir Ben n' Jerry också dagen till ära! ;)
'
Vi hörs när jag kommer hem från stallet, för ikväll hade jag tänkt mig grym uppdatering!

Shopping på Hööks

Publicerad 2012-03-22 21:29:56 i Utrustning och shopping,

Idag var jag ledig så jag och mamma åkte och shoppade lite på Hööks. Vi hade tänkt kika lite på reorna men också lite på det andra. Vi letade först och främst efter ett nytt halsband till Astrid, det behövde hon verkligen och vi fick med oss ett brunt läder-halsband med fina "blingstenar" på. Är man en liten prinsessa ska man såklart vara fin i glitter! När jag var hemma innan märkte jag också att jag har otroligt brist på ridbyxor så det blev något av ett akut köp av ridbyxor. Dock var det riktigt sköna och snygga ridbyxor vi fick tag på!
'
På rea, halva reapriset, hittade vi ett brunt lackat träns som jag kikat på otroligt länge, då det bara kostade 114 kr och dessutom fanns i Malles storlek kvar var jag ju bara tvungen att slå till på det, värsta kapet! Jag är otroligt nöjd med köpen, det roliga var att vi bara köpte bruna saker idag, haha!

Uteritt i vårvädret

Publicerad 2012-03-22 20:24:39 i Malle och Maria ♥,

Finaste prinsen! ♥
Idag red vi ut tillsammans med Nicole och Maya. Vi tänkte kolla hur underlaget var på travbanan och red dit. På ena halvan var det väldigt geggigt och lerigt men på den "soliga" delen var underlaget otroligt bra så då kunde vi rida där. Malle var otroligt, otroligt pigg idag och var jätteglad att få komma ut och galoppera! Han kunde knappt bärja sig innan han fick komma igång och trava och galoppera, haha! När vi hade galopperad några sträckor red vi rundan i skogen bakom travbanan för att lugna ner hästarna lite igen då dom var så himla pigga och glada. Vi klättrade i backarna och Malle var duktig. Dock ville han gärna trava i backarna då han var så pigg. Vi galopperade en sträcka till när vi kom ut ur skogen och det gick mycket bättre då! Satt ner nästan hela vägen och lät honom galoppera på i ett jämnt tempo (även fast det gick ganska fort, hehe). Då blev han mycket mer avslappnad! Jag är väldigt nöjd med honom, han var väldigt pigg men jätteglad och duktig.

Dressyr på utebanan

Publicerad 2012-03-21 22:08:57 i Malle och Maria ♥,

Dressyrträning i somras.
Idag premiär - red jag på ridbanan för första gången sen snön försvann därifrån. Riktigt underbart var det och både jag och Malle var riktigt glada över det underbara vädret!
Passet gick helt okej, varken Malle eller jag var riktigt engagerade skulle jag tro så vissa stunder blev det lite springigt och "haffsigt". Bitvis var han riktigt fin och avslappnad också!
I galoppen lät jag honom mest galoppera på under lätt sits och han blir väldigt avslappnad då, dock går det aningens fort då han gärna vill att det ska gå så fort som möjligt så ibland fick jag ta in och jobba honom lite på volt. I helhet är jag nöjd med passet, inget höjdarpass men absolut inte dåligt heller, vi var båda glada och nöjda efter passet! :)

Malle - 20 Mars 2012

Publicerad 2012-03-20 20:35:04 i

Idag gick det otroligt snabbt i stallet, mamma hade mockat och fixat allt i stallet åt Mallen så jag pysslade med honom och red bara! Jag och Julia skrittade ut en sväng, till busshållplatsen och tillbaka och Malle skötte sig hur bra som helst! Skrittade på i ett jämnt tempo hela vägen och var inte fjantig eller liknande, gick och lunkade på väldigt fint.
'
Eftersom att han tagit det lugnt i fyra dagar nu tog jag en skrittrunda på ungefär 30 minuter för att öka på lagom mycket. Imorgon hade jag tänkt att rida lite dressyr igen!
'
Finaste ponnyn idag! ♥

Malle - 19 Mars 2012

Publicerad 2012-03-20 16:00:00 i

Igår promenerade jag bara en sväng med Malle, först gick jag runt ridhuset och in på ridbanan där jag gick några varv. Jag lät honom också trava en långsida vilket han tyckte var otroligt roligt, han flög iväg när jag började springa och var otroligt på hela tiden! Tror han har börjat få lite överskottsenergi, haha.
'
Det blåste väldigt mycket och var otroligt kallt ute så jag gick ut från ridbanan och runt en liten skogsdunge precis vid stallet innan jag gick in i stallet igen. Jag lät honom ta lite gräs från vägkanten men han var så pigg och med massa överskottsenergi att han hoppade till flera gånger och det blåste så otroligt mycket att vi gick in istället!
'
Malle fick då en ny saltsten vilket han blev otroligt glad över, jag har glömt bort att lägga in en ny då hans förra tog slut för ett litet tag sen men idag kom jag på det innan jag åkte hem och han började slicka på den på en gång, söt!
'
GulleMall! ♥

På stöveljakt

Publicerad 2012-03-20 10:38:42 i Utrustning och shopping,

Jag är nu på jakt efter nya ridstövlar och längtar som en galning efter att kunna köpa nya! Mina nuvarande stövlar har jag haft ett bra tag nu och dom har sjunkt ihop väldigt mycket och töjts vilket gör att dom sitter väldigt pösigt.
De stövlar jag nu är på jakt efter ska sitta tajtare, vara högre (mina börjar även bli för korta), snyggare och fräschare! Det jag nu är lite inne på är Mountain Horse Richmond High Rider, dom har otroligt snygg design och är inte allt för dyra!
'
Mountain horse är dessutom ett personligt favoritmärke och jag har varit väldigt sugen på olika stövelmodeller väldigt länge, nu när jag dessutom inte längre betalar för min kamera känner jag mig väldigt peppad till att spara till ett par nya stövlar, jag längtar! :)
'
Richmond High Rider

Bli vän

Publicerad 2012-03-19 12:08:24 i

Bli gärna vän med mig på DV, tänkte börja uppdatera lite där igen då jag får ihop det mer som en "internet-dagbok" än bloggen.. Så har ni Dayviews, tveka inte att bli vän/följa mig där! :D

Haha, gammal och busig bild! :)

Pluggdags

Publicerad 2012-03-18 17:59:45 i Vardag,

Kom hem från stallet för någon timme sen och har kikat runt lite på datan sen dess. Jag har haft fullt upp precis hela dagen så bloggen har stått tom.. Imorse var jag på ponnytävling och åkte sen direkt till Malle, Astrid var också med där!

Nu ska jag ta och plugga en stund, det är välbehövligt ska ni veta. När jag är klar lovar jag att uppdatera er mera, ha det bra! :)


Gammal bild!

Snabbinlägg

Publicerad 2012-03-17 14:38:39 i Vardag,



Alldeles strax ska jag åka iväg till stallet, idag blir det en massa packning inför imorgon efter som att vi då ska åka iväg till Gustavsberg och hoppa, vill ha allt klart idag så att det i princip bara är att åka imorgon.

Jag ska även känna lite på Malle på ridbanan, kanske ta fram någon liten sockerbit och skutta över den några få gånger! Blir inte jättemycket ridning utan mest checka av att han är med på allt!

Ikväll hade jag tänkt göra ett videoblogg, det var otroligt längesen och jag vet inte ens om jag gjort någon på denna bloggen.. Jag ska iallafall göra det har jag nu bestämt, funderade på att göra en igår men det blev aldrig något bra tillfälle, idag har jag dock bestämt mig för att filma så då blir det så! :) Vi hörs igen sen, när jag kommer hem!

Sveriges vackraste röst

Publicerad 2012-03-16 21:32:34 i

Jag har nyligen hittat min absoluta favoritröst, ever! Det är typ obeskrivligt..
Den jag talar om är såklart Loreen!

Innan jag tittade börja på Melodifestivalen i år var hon bara en i mängden och jag hade absolut inga förväntningar på låten. När jag hörde låten hörde jag verkligen hur bra röst hon har, den är så kraftfull! Nu har jag börjat lyssna mer på hennes andra låtar och jag bara älskar dom! Jag vet en som kommer sitta bänkad framför teven under Eurovision iallafall! Inte jag..





Studiedag och lunch i Forum

Publicerad 2012-03-16 10:32:36 i

Godmorgon på er!

Idag har hela skolan studiedag vilket är hur skönt som helst! Det blir en lugn och skön dag idag, strax ska jag iväg till Nacka och äta lunch med Frida på Nacka Forum, mys! Efter lunchen ska jag iväg till stallet, först hade jag tänkt att skritta Malle en sväng och sen ska jag duscha honom och göra honom till den renaste hästen i stallet! ;)

Jag har tyvärr inte föreberett några inlägg men jag uppdaterar mera när jag kommer hem.


Härlig höstbild från 2011!

14/3 - Hoppträning

Publicerad 2012-03-15 18:08:00 i

Igår var det som sagt hoppträning för mig och Malle. Vi hoppade bana vilket var passande inför tävlingen på söndag. Vi började med att hoppa fram på nästan alla hinder vilket gick jättebra, vi fick in bra avstånd på dom flesta och allt gick bra efter hindret också som att landa i rätt galopp och det.
Vi hoppade sen igenom banan på låg höjd, sen lite högre (ungefär 70/80 cm) och efter det fick vi välja höjd. Sista rundan prövade han dock mig lite, han stannade två gånger då jag inte riktigt var tillräckligt bestämd.. Dock hoppade vi igenom en mindre bana efter det och då var han lite tvekande men hoppade allt när jag sa åt honom lite mer bestämt! Jag är väldigt nöjd över hoppträningen. Vi fick lite bra språng många gånger och han var väldigt duktig hela tiden. :)

Tävling

Publicerad 2012-03-15 15:10:08 i Tävling,

På söndag är det dags för tävling. Jag och Malle ska iväg till Gustavsberg och hoppa en clear round, så ingen jättetävling blir det, men det är såklart alltid något! Eftersom att det är så nära blir det lätt att bara åka och hoppa en klass. Idag har jag läst lite mer om tävlingen, ryttarmeddelande, startlistan och liknande. Nu har jag faktiskt börjat bli en aning nervös, haha! Dock är jag väldigt taggad efter gårdagens hoppträning som gick jättebra, så jag är nog mest bara väldigt taggad och förväntansfull. :)
Världens sötaste bild från en hoppträning förra våren/sommaren, gulleMall! ♥

Lägesuppdatering

Publicerad 2012-03-14 12:40:17 i Vardag,

Idag är det en helt vanlig Onsdag, i princip. Först går jag i skolan till halv fyra, har lunch just nu så bloggar lite, like always! Efter stallet ska jag åka till stallet med skolbussen, gå hela vägen till stallet, like always! Jag börjar med att göra höpåsar, kvällshinken och sen mocka. Jag börjar borsta på Malle som nu står i stallgången, eventuellt är han lerig och då tar det lite längre tid än vanligt. Jag sätter på benskydd och sadlar och förbereder allt som hänger fram tränset, sätter på mig västen och hjälmen och lägger också fram ett kort spö..
-
När Carina har kommit (som jag hopptränar för) börjar vi bygga fram, idag blir det förmodligen något banliknande eftersom att vi hoppade teknik förra veckan. När det nästan är klart springer vi upp till stallet och tränsar hästarna och plockar med oss det sista. Vi hoppar upp, skrittar fram - rider - skrittar av. Vi går upp till stallet och fixar iordning hästarna inför natten, plockar in allt i skåpet - åker hem.
-
När jag kommer hem äter jag - duschar - "datar" - pluggar - går och lägger mig.
-
Som en helt vanlig Onsdag sitter jag även i skolan här på lunchen och gör ett alldeles onödigt inlägg om vad jag gör just nu och vad som kommer hända resten av dagen, like always!
-

Malle - 13 Mars 2012

Publicerad 2012-03-13 20:45:16 i

Idag skrittade jag och Malle ut en sväng i kvällssolen, hur underbart som helst! Vi skrittade bort till travbanan och bakom travbanan prövade jag en "ny" väg, jag försökte gå in på ett annorlunda ställe vilket jag ganska snabbt märkte inte var det smartaste.. Malle var hur underbar som helst idag, vi stötte på lite grenar och kvistar men då tog Malle saken i egna händer och bara gick rätt igenom, det var bara för mig att kura ihop mig så gott det gick och blunda så löste han allt - hur duktig som helst! Jag förvånas över hur säker han har blivit i skogen, han är hur duktig som helst! När vi var på hemvägen mötte vi också två stycken rådjur som han först fick stanna och titta på då dom kom lite plötsligt, sen sprang dom förbi igen och Malle bara struntade i dom även fast dom prasslade i löven bakom honom. Ååh, han är så himla duktig min fina prins! ♥
Bästa prinsen idag!

Mer sommar

Publicerad 2012-03-13 19:00:00 i Fotat,

När jag tittade igenom andra bloggar från i somras vart jag plötsligt väldigt, väldigt sugen på sommar! Att kunna rida i den svala kvällssolen, bada med hästarna, galoppera på ängen och se hästarna njuta på sommarbetet! Det finns inget bättre..
-
När jag la upp sommarbilden förut blev jag också väldigt taggad på sommar, dessutom ska jag göra massvis med roliga saker. Det jag ser mest fram emot är ändå att gå på Nicki-läger, hoppa terränghinder, klättra och bada är bara exempel på vad vi ska göra!
Jag hittade också massa härliga bilder från sommarhagen när jag letade efter min favvo-sommarbild så det tänkte jag visa er lite av nu. :)
-
Malle njuter!


Sommarbild 2011

Publicerad 2012-03-13 16:00:00 i Fotat,

Ett riktigt härlig sommarbild som jag tog i somras är den här. Den är så typiskt Malle på sommaren, även fast man bara ser ett så litet område av honom.
-
På sommaren blir han nästan alltid bränd på mulen eftersom att han är en liten rosamule. ♥ Sen brukar han även tjuva lite gräs ifrån vägkanten eller gå och lukta på marken vilket resulterar hans dammigt gråa mule, gullehästen!
-

Malle - 12 Mars 2012

Publicerad 2012-03-13 12:00:00 i

Igår var det dressyrträning på schemat, och det gick hur bra som helst! Vi övade lite påbörjan till öppna, skänkelvikningar, samlad galopp, övergångar (galopp-skritt, skritt-galopp) och sen lite olika tempoväxlingar i traven.
-
Påbörjan till öppna gjorde vi genom att ställa inåt och forma innersidan, Malle var hur duktig som helst och även i det svåra vänstervarvet gick det över förväntan och han tryckte inte så mycket inåt som jag hade trott.
-
Under "uppvärmningen" (innan galoppen) gjorde vi också lite skänkelvikningar på kvartslinjen, det gick också bra. Vissa gånger blev han lite spänd och sprang iväg lite men oftast var han väldigt mjuk och fin! Efter den bra framridningen i trav red jag galopp, vi övade som sagt på att få den mer samlad och mjuk. Stundvis var han väldigt fin och i fattningarna svarade han väldigt bra och var fin och kvick, likaså i avsaktningarna!
-
Han var väldigt fin hela tiden så jag har inte så jättemycket mer att berätta. Som avslutning ökade vi tempot på volten och lät honom trava på även om han hade samma form, det gick superbra och han var otroligt stadig och fin. Jag är otroligt nöjd över träningen, Malle var jätteduktig och väldigt fokuserad! :)
-
Sommarminne ♥

Veckans träningsupplägg

Publicerad 2012-03-12 19:00:00 i Malle och Maria ♥,

Den här veckan hade jag tänkt skriva upp en lite mer detaljerad veckoplanering för Malles och min del. I helgen är det ju nämligen tävling så då känns det bra att ha en bra planering att följa så att man får rätt förutsättningar!

Måndag: Dressyrträning

Tisdag:
Skritt ca. 30 - 40 minuter.

Onsdag:
Hoppträning

Torsdag:
Dressyr i ridhuset, fokus på lösgjordhet och kvickhet i övergångarna.

Fredag:
Skritt ca. 40 minuter.

Lördag:
Checkridning, mest grunder och lätt. Några skutt också.

Söndag:
TÄVLING!!!



Vi ska i och för sig bara hoppa en clear round men upplägget den här veckan tycker jag ändå blev ganska bra inför en "tävling"!
Är det någon av er läsare som ska tävla på Gustavsberg i helgen, eller kanske någon annan stans? :)

Malle - 10 & 11 Mars 2012

Publicerad 2012-03-12 13:00:00 i

10 Mars - Lördag: Red ut en sväng på Malle, skrittade först till bommen och tillbaka och sen tog jag lite trav och galopp bredvid sommarhagarna, det tyckte Malle var minst sagt kul. Det kändes som att han skulle dra iväg i ett riktigt bocksprång några gånger men sen ökade han bara, söten!

11 Mars - Söndag: Lillebror skrittade på Malle, jag vet inte riktigt var men det hade tydligen gått bra och Malle hade varit duktig, likaså Joel!

Den här veckan har blivit lite knasig för Malle.. Torsdag och Fredag vart det bara skritt och samma igår. Uteritten var också ganska lugn så det här veckan får vi försöka planera lite bättre så att det blir bra till tävlingen på söndag, taggad! :)

Måndag morgon

Publicerad 2012-03-12 10:40:41 i

H E J  P Å  E R !

Måndag morgon igen, helgerna går alltid så himla fort.. Under helgen har jag haft fullt upp, så det har inte blivit mycket tid över till bloggen tyvärr. Jag har varit på genrep inför Melodifestivalen, helt rätt låt vann! Tycker inte ni det?

Igår var jag med Nicole på tävling i Nyköping, vi kom hem sent och min dator fungerade inte för tillfället, men nu är jag tillbaka! :)

Idag slutar jag skolan halv 3, då åker jag och mamma och köper lite vårprylar, skor och förhoppningsvis jacka till mig och så kanske jag får med mig ett regntäcke från Hööks hem, Malle skulle behöva ett att byta av med. Efter det åker jag direkt till stallet och där har jag dressyrträning. Jag ska förbereda lite tidsinställda inför dagen så hörs vi senare!



Världens finaste! ♥

Malle - 9 Mars 2012

Publicerad 2012-03-09 21:54:48 i

Mina planer för ett dressyrpass i ridhuset idag förstördes på bussen då jag efter en stund kom på att jag hade glömt ta med mina ridkläder till stallet och bara hade jeans.. När jag kom till stallet fick såg jag även att ridhuset var bokat en stund och efter det var det flera som skulle rida i ridhuset när jag hade kommit på den nästan brillianta idén att tömköra istället!

Istället för att vara i ridhuset fick det istället bli en skrittur idag med. Red tillsammans med Mia och Signe en bit i skritt, vi red bort till båtis - bommen och tillbaka. Jag jobbade även Malle en stund i skritten och det gick väldigt bra, han var riktigt fin och jobbade på bra den stunden! På vägen tillbaka var han väldigt pigg och småtravade precis när vi hade vänt, efter ett tag gick han bara väldigt fort och var glad över att få vara i täten. Väldigt nöjd över det korta men bra passet! :)

Vad säger ni?

Publicerad 2012-03-09 20:16:42 i Filmat,

Vad skulle ni säga om en filmstund här på bloggen? Att jag fixar ihop en film från träningen i måndags och sen lägger upp här, skulle det finnas intresse?



Printscreen från träningen förra måndagen!

Till Stallet

Publicerad 2012-03-09 14:11:31 i Vardag,

Nu ska jag strax gå till bussen för att åka till stallet. Som jag sa tidigare väntar ett dressyrpass med tema övergångar för Malle och mig idag. Ikväll blir det bara chill framför Vänner och bara ta det lungt, såklart ska jag även blogga så vi hörs senare! :)

Malle - 8 Mars 2012

Publicerad 2012-03-09 09:04:53 i

Igår slutade jag klockan 12 eftersom att vi hade idrottsdag under skoldagen. Då åkte jag till stallet direkt och fixade allt åt Malle först, mockade och gjorde all mat. Sen tog jag in Malle, borstade och sen slängde jag på benskydd, fleecetäcke och träns och sen gick vi ut. Jag skrittade en sväng runt området, en sväng som det var ett tag sen vi red.. Malle var väldigt framåt under nästan hela turen och var lite busig på vägen hem, haha. Han hoppade till för lite allt möjligt och var glad och lycklig! ♥

Efter ridturen fixade jag allt det sista och sen hjälpte jag till vid insläppet av hästarna och även när Nicole skulle debuttömköra Regine.
När jag var klar i stallet åkte jag hem och pluggade vilket resulterade tom blogg, hoppas ni förlåter mig! :)



Idag hade jag tänkt mig ett dressyrpass i ridhuset. Jag ska träna mycket övergångar, både igångsättningar och avbrott. Det märks speciellt i hoppningen att vi behöver öva mer på att Malle ska lyda minsta vink från mig, hoppas det går lika bra som träningen i Måndags!

Hemsk dag

Publicerad 2012-03-08 07:57:19 i Vardag,

Godmorgon på er!

Idag har vi frilufsdag på skolan, fy säger jag bara! Jag känner inte en enda person som ska åka skridskor som då jag ska.. Jaja, det är väl bara att pallra sig dit ändå och åka runt där på isen som en fåne! Idag är en sån dag då jag bara vill vara sjuk och slippa, hoppas ni har en bättre dag än jag idag i alla fall.

In school

Publicerad 2012-03-07 14:54:48 i

Sitter i skolan nu. Har en liten paus i so - lektionen så passar på att kika in lite här. ;) Efter skolan ska jag iväg till stallet, fixa allt till Mallen och också hoppträna, får nog ta det lite lugnt idag då jag har tagit vaccin i skolan under dagen och har en aning ont i armen.. Uppdaterar såklart om hur det gick att hoppa när jag kommer hem!

Ni får förresten jättegärna tipsa mig om vad jag ska skriva om, idéerna är inte direkt på topp så hjälp skulle absolut uppskattas!


Malle - 6 Mars 2012

Publicerad 2012-03-06 20:07:39 i

Vila, tog en kort promenad med honom bara till södra Evlinge och tillbaka. Vi stötte på en läskig högtryckstvätt men modiga Malle gick förbi den när jag pratade med honom och lugnade ner honom, när han hade stått och tittat och lyssnat på den en stund, haha!

Idag gick han i ett väldigt bra tempo och var glad, promenaderna går bättre och bättre för varje gång nu. Stod och borstade och myste i stallet sen innan jag åkte hem, mysponnyn! ♥



Malle - 5 Mars 2012

Publicerad 2012-03-06 15:00:00 i

Gårdagens träning fick jätte, jättebra! Började såklart med att trava fram, han var hyffsat fin redan från början och kändes ganska stadig redan från början, väldigt bra början.

Vi övade lite på skänkelvikningar halvt igenom vilket går bättre och bättre för varje gång, vi börjar få mer flyt och lite mer tempo i de! I galoppen övade vi på samling eftersom att Malle gärna galopperar lite för fort och lite okontrollerat, det gick också bättre och bättre ju mer vi övade och stundvis var han väldigt fin och jobbade ordentligt!

Mot slutet red jag igenom LC:1 och det gick super! Han var fin och stadig hela programmet och det gick verkligen bra! Galoppen kändes super i programmet och varken för långsam eller för snabb, väldigt bra helt enkelt. Efter programmet travade jag av honom i en lägre form, han var jättefin där med och hela passet flöt på väldigt bra, jätteduktig sötponny! ♥

Jag har även lite film från träningen som mamma filmade, vill ni att jag klipper ihop det till en film och lägger upp här?

Ny design

Publicerad 2012-03-06 11:37:08 i Bloggen,

Jag vann nyligen en design av Alexandra som bloggar HÄR. Nu är den uppe, jag tycker om den, den är rosa och fin, me like!

Nu till er! Vad tycker ni, ris eller ros?



Skav

Publicerad 2012-03-05 18:00:00 i Malle och Maria ♥,



Visste ni att Malles päls är lite speciell?
För det första får han nästan ingen vinterpäls på vintern, den är väldigt kort men ändå måste den värma otroligt bra eftersom att han inte sätter annan päls.. (Jag brukar inte direkt sätta på honom speciellt mycket täcken.) Han blir heller aldrig svettig på vintern vilket är otroligt skönt då man absolut inte behöver klippa honom då!

Han får också ganska mycket skav, kanske kan bero på att han har kort päls? Han får skav av mina skänklar, av schabrakkanten på ryggen (bakom sadeln), och även litegrann på bogen av täcket, alltså väldigt känslig päls. Han fäller alltså en hel del och har ganska känslig päls, den päls han har.

En till sak är han alltid är jätteelektriskt på vintern, när man drar av honom täcket och sen klappar honom får han ofta en jättestöt och blir jätterädd, stackarn! Även fast man tar på något annat mellan blir det fortfarande så.. Har ni några tips på hur man kan få bort det "stötiga"?

Malle - 4 Mars 2012

Publicerad 2012-03-05 14:00:00 i

Igår började jag med att skritta fram en sväng i skogen, det var väldigt halt där jag hade tänkt gå så jag fick gå en liten sträcka i skogen bara. Sen red jag lite dressyr i ridhuset, i början var Malle väldigt bekväm av sig och svarade inte så bra framåt.. Då tog jag en liten "motivationspinne" i handen som jag kunde få lite hjälp utav, han reagerar bättre på den än på mina skänklar i vissa lägen, den ger honom mer positiv energi än mina skänklar då han ibland bara surar ihop när jag bankar på..

Jag jobbade lite på volter, små och stora så gått som det gick, jag har fått jättesvårt att rida tillsammans med någon i ridhuset sen jag flyttade till Norra, man blir lite bekväm med att rida helt själv, hehe! Först kändes det som att jag fick ha väldigt mycket i handen, eller som att jag nästan blev lite hård, men mot slutet kunde jag slappna av mer i handen men ändå ha ett jämnt stöd. Jag avslutade lite på åttvolt och det skötte Malle bra.
I mitten av passet tog jag också lite galopp, mest i lätt sits och det gick väldigt bra, han kändes väldigt fin och inte lika spänd som han brukar!

Utlottning av header

Publicerad 2012-03-05 13:07:27 i

Jag är med om en header hos ungdressyr.blogg.se! För att vara med du också klicka på bilden så kommer du till tävlingen.


Studiedag

Publicerad 2012-03-05 11:20:58 i

HEJ PÅ ER!

Igår orkade jag inte blogga när jag kom hem, därför stod bloggen tom.. Idag har jag iallafall studiedag, väldigt skönt och en mjukstartsvecka på bara 4 dagar är aldrig fel!
Jag sitter vid min pappas dator nu, min dataladdare är glappig så den har inga batterier.. :(

Snart ska jag nog sticka upp till stallet, eller jaa.. Med tolv - bussen. Ska putsa all utrustning och även städa lite i ett av skåpen på vinden, där hittar jag absolut ingenting..! Ska försöka få med mig lite schabrak och annat hem också att sälja, som jag inte använder och så, så att jag kan köpa nytt, haha!



Senare ikväll är det även dressyrträning på schemat så jag förbereder lite inlägg redan nu, tills ikväll!

Söndag förmiddag

Publicerad 2012-03-04 11:27:23 i Malle och Maria ♥,

Idag när jag vaknade gick jag ut en morgonpromenad med Astrid, ner till sjön där det var väldigt dimmigt och sen upp i området! Jag har även hunnit klippa klorna en sväng på Astrid också, så nu är det gjort.

Idag är planerna inte så speciella, ska snart åka till stallet och min bror ska få skritta fram Malle en bit och sen hade jag också tänkt rida lite dressyr, det blev ju inte så mycket igår och han vilade näst intill i Fredags så idag får han nog röra lite mer på sig! Jag ska såklart också blogga, det missar man inte! ;)



Favoritbilden från i Fredags! ♥

Taco-kväll

Publicerad 2012-03-03 23:08:15 i

Hemma igen efter en väldigt galen och rolig kväll med vännerna. Verkligen saknat dom! Vi åt tacos som vi hjälptes åt att fixa, sen åt vi efterrätten jag bakat och sen proppade vi i oss så mycket godis att vi trodde vi skulle spricka, haha!
Vi snackade en massa och bara hade allmänt roligt, som man bara kan ha med världens bästa vänner! ♥

Gick hem vid 10 och nu har jag bara kollat runt lite på datorn och ska alldeles strax sova, eller ja.. Kolla på några fler avsnitt av Vänner och sen typ sluta när ögonen inte orkar mer, haha! Bloggar i alla fall mera imorgon, godnatt! :)

Lördag

Publicerad 2012-03-03 11:05:36 i

Vilken härlig vårdag det är utanför fönstret! Jag har hunnit vara ute på en promenad i det härliga vädret och nu ska jag baka lite, jag ska nämligen vara med mina underbara vänner ikväll och jag står för efterrätten, härligt!

När det är klart ska jag åka ut till stallet, har inte riktigt bestämt vart jag ska rida.. Men någon dressyr ska det nog bli, antingen på ängen eller i ridhuset! När jag kommer hem hinner jag nog slänga in några inlägg innan jag sticker iväg till Frida m.f. Vi hörs! :)

Malle - 2 Mars 2012

Publicerad 2012-03-02 22:55:37 i

Kom hem för ett tag sedan från stallet, andra gången idag. Första gången var jag där och tog hand om Mallen som vanligt, andra gången var det våran tur att ha kvällsfodringen så då åkte vi dit igen och fodrade hästarna och fixade det sista för natten!

Promenaden idag gick iallafall väldigt bra. Malle blir duktigare och duktigare för varje promenad, förut har han varit lite seg på promenaderna och bara gått och segat och släpat benen efter sig.. Nu går han i friskare tempo och är lite gladare. Han är absolut gladare när man rider men det går framåt, absolut! :) Efter promenaden borstade och myste vi massor i stallgången, han är så mysig! ♥



Malle redo för promenad!

Smakprov från dagen

Publicerad 2012-03-02 19:45:10 i

Idag tog jag med Malle ut på en kort promenad och fotade honom lite. I början var det andra saker som var mycket roligare än att posera framför kameran (gräset runt omkring som hade börjat titta fram..).
Då gick vi istället iväg på vägen en bit och då fick jag några riktigt bra foton faktiskt, då tyckte Malle att det var mer spännande att posa lite snyggt och se väldigt ståtlig ut, duktig söte! :)

Jag kan ju även meddela att det inte är så lätt att få till bra foton på egen hand, varken någon som fotar eller kan hålla i ponnyn så då blir det som det blir!




Mitt allt ♥

Här ska det vara en rubrik

Publicerad 2012-03-02 12:09:17 i

Eftersom att det inte blev någon fotografering igår pga. att jag inte promenerade honom, så tänkte jag göra det idag! Idag lyser även solen ute och det är klarblå himmel. Jag hade tänkt låta Malle stå i hagen hela den tiden idag, och sen gå ut på en promenad när han kommer in, så att han får vara ute och njuta av det sköna vädret så mycket som det bara går!

Hoppas nu bara att solen håller i sig så att vi får lite schysta bilder på snyggis - Malle! :)



Malle - 1 Mars 2012

Publicerad 2012-03-02 09:00:00 i

Gårdagens ridpass på Malle blev i ridhuset, innan lektionerna började - så att det inte var så många.

Det blev inte ett så komplicerat pass utan mest fokus på att formen skulle bli avslappnad och att få honom någolunda stadig, det var inte alls lätt i början faktiskt.. Han var riktigt stretig! Efter ett tag, mot slutet började vi båda slappna av lite mer och då gick det mycket bättre, då blev han ganska fin faktiskt. :)

Inget av våra bästa pass men ändå ett helt okej ridhus - pass. Efter passet tog vi en längre avskrittning på drygt 20 minuter i skogen och på vägarna, det tyckte Malle var mysigt och efter passet (när jag mockade boxen) stod han nästan och sov i gången, söte!

Nya bakbenskydd

Publicerad 2012-03-01 20:17:46 i Utrustning och shopping,

Idag fick jag äntligen mina ljusblåa bakbenskydd inhandlade, som jag längtat! Ni kommer väl ihåg att jag köpte framskydden för ett tag sen och sedan dess har jag haft svarta bakskydd till dom men idag ändrades det.

Dessutom fick jag mig en minst sagt positiv överaskning i kassan, eftersom att det finns stämpelgrejer på Hööks som gör att man får rabatt vid ett visst antal köp eller nå, så behövde jag bara betala 9 kronor för dom!! Ja, ni hörde rätt.. Det gjorde lätt min dag, dom kostade egentligen 159 kr så jag sparade in 150 kronor, grymt!

Fotodags

Publicerad 2012-03-01 11:26:09 i Malle och Maria ♥,

GODDAG PÅ ER!

Idag hade jag tänkt ta med kameran ut till stallet och ta lite bilder, känns som att jag börjar få lite bildbrist så nu är det nog dags att fylla på arkivet lite! Jag hade dels tänkt att fota lite i hagen och sen också kanske ta med honom på en liten promenad och fota lite porträttbilder, vi får se helt enkelt!

Snart ska jag åka en sväng in till Gustavsberg, köpa nästa säsong av Vänner-serien eftersom att den tog slut imorse.. *sadface* Jag hade också tänkt gå in en sväng på Hööks och kika, har faktiskt inte sett deras nya kollektion IRL än, så nu  är väl det dags antar jag, haha! Efter den lilla shoppingturen blir det stallet direkt skulle jag tro, vi hörs senare! :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela