Marias & Marshmallows dagbok

30 November 2012

Publicerad 2012-11-30 23:12:53 i Ridpass och markträning,

Red Malle i ridhuset idag då han inte har broddar än.. Hoppas att få på dom imorgon!
 
Fokuserade mycket på att han skulle behålla formen i övergångarna, skritt-trav-galopp vilket gick superbra efter en stund. Jag behövde bara visa honom ett par gånger innan han förstod exakt och det blev jättebra. Övade också på att få upp galoppen lite mer, sträck på mig mer och ta upp handen så att jag får honom mer framför mig. Tyckte det också gick riktigt bra och jag är väldigt nöjd! :)
 
Imorgon är det Horse Show men innan det en uteritt på världens bästa ponny ♥
 
 
 

28 November 2012

Publicerad 2012-11-29 10:40:57 i Ridpass och markträning,

Malle fick vila då det var översvämning runt stallet och ville inte rida i ridhuset igen. Eftersom att det hade regnat och varit snöblask hela dagen fick han vila. Vi myste och borstade vilket räckte gott och väl! :)

27 November 2012

Publicerad 2012-11-28 13:22:27 i Ridpass och markträning,

Hoppträning. Underbar hoppträning!

Det gick så bra och Malle blev så fin, som alla träningar för Pontus. Vi hoppade en riktigt bra och svår övning men Malle var så duktig och det var så roligt! Jag har inte mycket mer att säga, underbart!

Malles vecka

Publicerad 2012-11-27 10:12:50 i Ridpass och markträning,

Måndag: Barbacka i ridhuset
 
Tisdag: Hoppträning för PW
 
Onsdag: Skritta ut
 
Torsdag: Dressyr, ridhuset
 
Fredag: Markträning
 
Lördag: Rida ut
 
Söndag: Rida ut
 

26 November 2012

Publicerad 2012-11-26 19:29:10 i Allt och lite till,

Red barbacka i ridhuset. Hade tänkt att rida ut men det regnade och var så mörkt så det hade inte varit skoj. Travade och galopperade i båda varven och försökte jobba honom en del också. Red kanske 30 minuter max och imorgon blir det hoppning! :)

24 November 2012

Publicerad 2012-11-24 17:52:31 i Ridpass och markträning,

Red Malle i ridhuset men skrittade fram ute. Började med dressyrsadeln men det var så otroligt obekvämt så bytte till hoppsadeln. Gick inte så jättebra i början men mot slutet vart han jättefin. Passet bestod av mycket galopp och jag jobbade med att ställa och böja på volterna, såklart även i traven. 
 
Duktig älskling! ♥
 

Godmorgon!

Publicerad 2012-11-23 09:50:00 i Allt och lite till,

Precis varit hos våran SYV nu på morgonen. Skönt då jag faktiskt känner mig lite klarare i huvudet nu, vet lite vad jag ska titta på för gymnasier på lördag mer och fråga lite frågor och så. Jag vet iallafall vad jag vill gå för linje och det är mer är skönt.

Vi hörs senare under dagen! :)

22 November 2012

Publicerad 2012-11-22 20:28:21 i Allt och lite till,

Idag rider Malles medryttare Malle och jag är hemma från stallet och pluggar. Tråkigt men nödvändigt, imorgon ska jag njuta i stallet och mysa med min älsklingsponny igen! 
 

Gymnasiemässan

Publicerad 2012-11-22 16:20:39 i Allt och lite till,

Hej på er! :)
 
Idag har det varit gymnasiemässa för hela slanten, vandrat omkring med Filippa och pratat med lite olika personer på olika gymnasier. Man känner sig dels lite hjärntvättad och vet ingenting men också lite mer säker. Jag känner mig nog mest säker då jag är rätt säker på vad jag ska gå, nämligen Samhälle/Beteendevetenskap som verkar hur roligt som helst. Vet dock inte riktigt vilket gymnasie jag vill gå men det kommer nog gå bra det med, har tid hos våran SYV redan imorgon så får nog lite mer klart då också! 
 
Nu är det plugg för hela slanten, svenska prov imorgon..
 
 

Härlig stalldag!

Publicerad 2012-11-17 19:27:57 i Allt och lite till,

Hade en hemskt down igår kväll, jobbigt med gymnasievalet och alla tankar som snurrar i huvudet! Idag har det däremot varit bättre och jag har haft en underbar stalldag med härliga vänner, kan inte bli bättre! ♥ Så otroligt glad över Sandö och Stall Bermar! 
 
Malle fick en vilodag idag då vi fixade med skåpen i stallet hela dagen och flyttade ut allt från skåpen, flyttade alla skåpen och sen lyfte vi in allt igen, blev dock superbra och så himla fint. 
 
Imorgon blir det ett dressyrpass ute, försöker få det både roligt och bra för Malles kropp, så härligt att rida ut! 
 
Ha en härlig kväll! :)
 
 
 

Wonderful life!

Publicerad 2012-11-16 20:08:45 i Allt och lite till, Ridpass och markträning,

Vilken härlig fredag! Lugn skoldag med teaterrep och en näringsredovisning som då kändes förfärligt men det gick nog ganska bra ändå, hoppas jag! 
Efter skolan skyndade jag till stallet och red direkt ut med Elin och Akrobat. En underbar uteritt och Malle var otroligt pigg, dock fick jag ingen bra känsla utan det var mest dragkamp.. Men härligt var det och jag är så glad över min underbara Malle! 
 
Sitter nu och ska snart ta lite glass, det är en onyttig fredag och jag ska njuta av ensamheten tillsammans med Astrid, lugnet alltså! ♥ Tillsammans med X-factor finns det inget att anmärka på! 
 
 
Är fortfarande så inne i min julstämning, myyys! 

Vill ha snö!

Publicerad 2012-11-16 10:55:00 i Allt och lite till,

Ååh vad jag längtar efter att snön kommer (om det nu kommer snö..)! Jag är en av de få som älskar snö och vinter. Jag ska skapa riktig julstämning denna julen, baka lussebullar, pepparkakor, pepparkakshus och en massa olika julgodis! 
 
Dessutom kommer det i sig vara julstämning genom att min familj ska åka till gotland och fira jul med min underbara släkt, mormor, morfar, kusiner och morbröder. Längtar som en galning! 
 
 
Vintern är såå den mysigaste årstiden! 

Stallfri dag

Publicerad 2012-11-15 10:24:07 i Allt och lite till,

Idag har Malles medryttare hand om Malle, det känns konstigt nu i början med medryttare då jag är van att alltid vara i stallet, dock är det bra att jag kan plugga ordentligt någon dag! 
 
Idag slutar jag hyffsat tidigt, vi har projektvecka och slutar 14.20 varje dag - inte helt fel. Hemma ska jag äta, träna, duscha och sedan plugga så det blir ändå en fullspeckad dag. Uppdatera ska jag såklart också göra, vi hörs! :)
 

Hoppträning

Publicerad 2012-11-14 14:40:56 i Allt och lite till,

Idag är det dags för hoppträning, denna gången för Pontus och det ska bli så otroligt roligt! :)
 
Dags att gå till skolan efter två jobbiga lektioner på eftermiddagen (trista och sega) så hörs vi ikväll igen. 
 
Bebis! <3

Fest

Publicerad 2012-11-11 11:16:28 i

Godmorgon! :) Igår kväll var det fest för moster, 80-tals tema på kvällen och min frisyr låg kvar på morgonen, haha! Idag är det städning och hemfärd. Kommer sakna alla jättemycket, skönt att komma hem till Mallis iallafall!

Höres!



X-factor

Publicerad 2012-11-09 20:46:35 i

Sitter och tittar på x-factor. Har haft en underbart rolig kväll och nu ska vi fortsätta med förhoppningsvis bra musik! Ha det bäst! :)

Baka, baka

Publicerad 2012-11-09 15:49:20 i

Hejsan! Är uppe i Luleå nu med bästa släkten, har bakat en massor av rulltårtor som ska ätas imorgon och ska precis rulla ihop den sista. Det är så fint här uppe, underbart !!



Att inte frysa på vintern

Publicerad 2012-11-08 10:23:00 i Tips och råd,

Nu när vintern börjar närma sig är det viktigt att göra allt man kan för att värma sig. Två saker som jag har tänkt använda när jag rider är dessa; 
 
Plaststigbyglar: Kyler inte ner fötterna med den kalla metallen vilket gör att fötterna inte förfryser, jag har ett par plaststigbyglar som även är väldigt lätta, kommer användas flitigt framöver! 
 
Fårskinnsludd: Har jag aldrig provat som värmare men kan tänka  mig att det blir väldigt varm och dessutom ser det otroligt inbjudande ut vilket kan göra motivationen till att rida ännu lite bättre när man befinner sig i ett kallt stall. 
 
Dessa två saker ska jag definitivt använda framöver, stigbyglarna ska plockas fram och ett varmt och skönt ludd ska köpas! :)
 
 

Lägger INTE ner!

Publicerad 2012-11-07 22:55:54 i Allt och lite till,

Bestämde mig för att inte lägga ner, detta blir en dagbok för mig och Malle och är öppen för läsning! :) 
 
Saknar verkligen att skriva och jag älskar själva grejen med att skriva vad man gör, hur Malles och mina pass känns och sen gå tillbaka i arkivet för att se utvecklingen, roligt! 
 
Nu sitter jag och lyssnar på One Direction, kär! ♥ Ska nog ta tag lite i en näringslära-uppgift lite men kan också göra det imorgon på tåget när jag åker till Luleå, träffa släkten är alltid lika saknat! Oups, måste ju också sova - jättetrött! Hörs imorgon...
 
Behöver bara lite fräsha bilder så kommer säkert motivationen för både bloggen och lite stallet också, så ser jag förmodligen utveckling, får se till att fota lite mer på helger och när jag kan! 
 
 

Lägger ner!

Publicerad 2012-11-05 11:13:16 i Allt och lite till,

Kommer sluta blogga nu, får se om det är tillfälligt eller föralltid? Har inga läsare och jättemycket plugg vilket gör att jag inte orkar lägga ner tid på att uppdatera en oläst blogg, känns opassande! 
 
Malle har dessutom blivit lite skadad och slått en sko snett så att hoven gick sönder lite så nu står han på boxvila tills han får ny sko och hovslagaren har fått kolla lite på den. Bloggen kommer inte raderas men lösenordskyddas när jag vill se tillbaka. 
 
Hejdå! :)
 

Fullt schema!

Publicerad 2012-11-02 23:49:00 i Allt och lite till,

Hej på er! :)
 
Har verkligen haft fullt upp idag, har bara varit hemma korta stunder idag och det har verkligen varit kul! Måste ta och göra mer saker, älskar när det händer saker! 
 
Åkte till stallet på förmiddagen idag, skrittade ut Malle och klättrade ett par gånger i klätterbacken tillsammans med Matilda och hennes mamma, jättetrevligt! Fick vara lite snabb i stallet för att hinna med bussen som gick hem och där var det bara att byta till ytterligare en buss direkt och hämta vovvis på dagis där de stängde tidigt för dagen eftersom att det är helgdag imorgon. 
 
Väl hemma satte jag i mig lite sen lunch och pluggade matte som jag förövrigt har väldigt mycket kvar av och kommer få plugga stenhårt i helgen, massor av stora uppgifter som ska in i veckan som kommer. 
 
Efter nån timmes plugg åkte jag till älskade ridskolan och spöknatt, första gången som jag var med som "ledare" och inte som deltagare vilket var så roligt! Åkte hem efter tio och sitter nu här, åt en väldigt sen middag och ska snart sova, först tvätta bort sminket i ansiktet (haha)! :)
 
Fullt schema men jag älskar det! :D
 

Dagens bloggtips

Publicerad 2012-11-01 17:41:00 i Tips och råd,

Idag vill jag höja en blogg lite extra, som jag läser dagligen. 
 
Bloggen hittade jag till genom att en av tjejerna som driver bloggen kommenterade min blogg för jättelängesen. Jag hade nämligen nyss köpt Malle då och dem kände igen Malle då de red på den klubben Malle stod och kände även förra ägaren - världen är liten! ;)
 
Efter ett ganska långt tag började jag på något vis hitta tillbaka till bloggen vilket var tur då den verkligen är inspirerande. Man får alltid en liten inspirationskick när man läst bloggen och det peppar och ger en rolig läsning samtidigt som den som sagt inspirerar otroligt. 
 
Hanna rider en f.d. travare som är så otroligt fin och Rebecka har hästen Bull, en fin hopponny och båda ekipagen passar otroligt bra tillsammans! Det blir alltid en positiv läsning på denna bloggen och jag kan inte annat än att rekommendera den! => dailyhorses.blogg.se
 
 
Är "Dagens bloggtips" något som gillas? Ska jag fortsätta med det? :)

Ledig stalldag

Publicerad 2012-11-01 16:01:18 i

Har precis varit ute med vovvis på en lång promenad, hur skönt som helst att få bort lite träningsvärk från gårdagens hårda pass på Malle. Idag är jag faktiskt stalledig för första gången på jag vet inte hur länge, konstigt, haha! :) 
 
Sitter och kollar på film, snart får ni se filmen jag pratade om igår - nu ska jag återgå till filmen. 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela