Marias & Marshmallows dagbok

Gör en film

Publicerad 2012-10-31 20:52:44 i

Sitter och pysslar just nu, med en film till Malle. Finaste prinsen, roligt att leta upp en massa bilder och filmer man knappt visste att man hade, den skulle kunna bli hur lång som helst med bara filmer faktiskt, hehe har så otroligt mycket bilder men för lite filmer, dags att filma mer. ;) 
 
Hoppas att jag blir klar med filmen ikväll och att ni får se den imorgon, nu tar jag ett litet break och går ut med vovvis! :)
 
 
 

Svettigt markarbetspass

Publicerad 2012-10-31 18:47:21 i Ridpass och markträning,

Idag blev det ett hårt pass för mig och Malle med riktigt mycket sockerbitar och travbommar! Kände att det övade både min och Malles kondition så det var bra, haha. 
 
Jag hade två sockerbitshinder på relaterat avstånd, ett sockerbitshinder på diagonalen ungefär, fyra travbommar och en kort bom. 
 
 
 
Jag tränare mycket på det Lotta sa under träningen, att jag skulle pröva lite gränser och se hur långt jag kunde rida Malle, försökte jobba ihop honom mycket utan att det skulle gå så mycket fortare. Han var duktig och man märkte att jag fick honom i alla fall lite mer ihop på sockerbitshindrena som var på relaterat avstånd, vi fick ett jättebra avstånd varje gång när jag koncentrerade mig och red ordentligt vilket det faktiskt kändes som att jag gjorde idag. 
 
Travbommarna gick bra varje gång, han var lite avvaktande och gled ut lite mot spåret men jag tror det var lite jobbigt för honom att gå innanför spåret, det får vi öva mer på. 
Den lilla bommen var han också lite krånglig med i början, han tryckte ut sidorna och sprang lite av förbi den, fick jobba mycket med att rama in honom i början men i avtravningen var det inga problem!
 
Det gick inte jättebra att hoppa den bommen som låg diagonalt. Malle har väldigt svårt att byta galopp så det fick jag inte riktigt till någon gång tyvärr, en gång hade vi tur men det är ingen skicklighet när det bara händer en gång i passet. Detta var en riktigt bra övning för både mig och Malle och är precis bra saker som vi behöver träna på, bedömma avståndet går bra på de raka, byta galopp på den snea och travbommar är bra för Malles bakbensaktivitet och rygg, duktig var han iallafall och jag är väldigt nöjd med lille prinsen! :) ♥
 

Svar på tal: Hur man klappar en häst.

Publicerad 2012-10-31 09:33:00 i Tankar och åsikter,

Jag har läst lite runt omkring om klapp-debatten som är i full gång. Tänkte ge lite av mitt svar på tal om detta! 
 
För det första får vi komma ihåg att det är ett stort djur på flera hundra kilon som vi pratar om nu, det tycker förmodligen inte att en så kallad "klatsch-klapp" gör ont, det kan jag faktiskt aldrig tänka mig. 
Om man funderar på hur hästar gör i sin natur, smeker de varandra valack till valack egentligen. Malle har massor med kompisar i hagen och inte har jag en enda gång sätt att det behandlar varandra som porslin. Hästar nyps lite i mulen även fast det inte är illa menat, det är så de gör helt enkelt. 
 
Jag använder inte en speciell teknik när jag rider utan gör nog bara det som känns bäst för stunden. På Malle skulle det aldrig fungera att dra en lugn smekande hand över halsen som eftergift, inte i början av passet i alla fall, det är han alldeles för mycket valack för att klara av. Han skulle genast dra upp huvudet eller sluta jobba ordentligt, om han inte har en väldigt bra dag från början eller har kommit igenom kroppen ordentligt. 
 
Jag tror även att hästen har lärt sig berömet, berömer man alltid genom att "klatscha" så vet hästen det och förknippar det med något bra, hästen förstår antagligen skillnaden på beröm och gos. 
 
 
När jag däremot står i stallgången eller boxen för att mysa använder jag nog för det mesta en smekande hand framför en klatsch-klapp. Det faller mig mer naturligt när jag är så pass avslappnad och det skulle kännas konstigt att inte vara lugn när man står och myser. 
 
Alltså, när jag rider och är uppe i varv så använder jag nog för det mesta "klatsch-klappen" men när jag är lugn använder jag nog alltid den smekande klappen och det faller sig naturligt för mig. Jag har inga direkta åsikter om vad man använder och förstår inte varför något av alternativen skulle provosera eller irritera, kanske för att jag använder båda metoderna på Malle eller för att jag tycker detta är så onödigt ämne att ha så himla starka åsikter om. Det beror alltså helt på hur jag känner mig när jag ger berömet eller goset, beröm för mig är en klapp och gos för mig är smek, punkt. 
 
 
 

Malles vecka

Publicerad 2012-10-30 15:52:41 i Ridpass och markträning,

Måndag: Tömkörning
Tisdag: Vila
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Malles medryttare rider
Fredag: Dressyr/Uteritt
Lördag: Skritta ut
Söndag: Dressyr/Uteritt
 
Som ni ser har Malle fått en medryttare. En supergullig tjej som tycker mycket om Malle verkar det som. På torsdag är hennes första dag med Malle på egen hand, hon har varit med två gånger och ridit och tittat men denna gången är det första gången hon tar hand om honom helt själv. Ska bli skönt i veckorna att kunna vara med Astrid, plugga och ta det lite lugnt också, så detta kan inte bli annat än bra!
 

Godmorgon!

Publicerad 2012-10-30 09:51:21 i

Skönt det är med höstlov, speciellt när man är som jag och vaknar tidigt utan alarm. Hur skönt som helst att inte känna sig tvingad att gå upp men vill! :)
 
Idag blir det en heldag med vovvis, jag och mamma åker ut till Malle ikväll så idag ska tiden läggas på Astrid, bloggen och plugg. Därför kändes det nu som att jag fick mycket att göra så börjar redan nu med att promenera med Astrid i höstregnet! 
 
 

Hållbar häst

Publicerad 2012-10-29 17:57:33 i Tankar och åsikter,

Läste ett inlägg imorse på denna bloggen (som jag förövrigt rekommenderar starkt) om att få en hållbar häst. 
 
Jag tänkte skriva en fortsättning på det inlägget, hur jag gör för att hålla Malle frisk och hur jag följer dessa punkter. 
 
- Varierad träning
- Låta hästen få vara häst
- Fokusera på ett bra grovfoder
 
Jag kan till att börja med även nämna att Malle är en väldigt frisk häst (peppar, peppar, ta i trä!) så jag även ingen undermänniska som är en expert på detta men jag hoppas såklart att mitt arbete också gör att Malle är friskare. 
 
Varierad träning: 
Jag försöker lägga upp Malles veckoplanering varje vecka, antingen här på bloggen eller så skriver jag upp det i datorn. Veckan brukar innehålla så mycket variation jag kan, uteritter, skritturer, vilodagar, tömkörning, markarbete/hoppning och dressyr. Jag brukar inte klämma in all hårdträning på en vecka utan sprider ut det lite så att veckorna blir hyffsat jämna, en vecka går han lite mer, andra veckan lite mindre såklart men ser man över är det ingen vecka med sex hårda träningspass och en vecka med ett utan jag försöker ändå stabilisera lite och sen ge honom en lugn vecka med bara uteritter t.ex. när jag tycker att han har gått riktigt bra och försänar en vecka att ta det lugnt. 
 
 
Låta hästen få vara häst
Denna punkt tycker jag att jag följer riktigt bra! Jag har mycket starka åsikter om just hästarna utetider och hur jag tycker man behandlar hästarna som porslinshästar. Hästar går till sin natur ute i flock och jag tycker absolut att Malle ska få göra det så mycket det bara går. Jag tycker inte hästar ska gå ute året om i små grusrutor ett par timmar om dagen. Jag tycker att hästar ska få gå ute så länge det går i en stor hage med många kompisar. Malle går med en stor flock i en stor hage om vinterhalvåret och på sommaren går han på sommarbete dygnet runt, det älskar han och det ser man! 
 
 
Fokusera på ett bra grovfoder: 
Nu när vi står på Sandö vet jag faktiskt inte om det är bra värden i höt eller inte. När vi stod på Norra vet jag dock att det var superbra världen i höt och jag hoppas såklart att det är det nu också. Det här med foder är inte min starkaste grej när det gäller hästar och jag skulle gärna lära mig mer om alla typer av foder och hur man ska lägga upp foderstaten, det är intressant tycker jag och jag vill gärna lära mig att ge Malle de bästa förutsättningarna och få honom att må så bra som möjligt! :)
 
Hur gör du för att din häst ska hålla? 

Höstigt mörker

Publicerad 2012-10-29 16:07:50 i

Hej! 
 
Var i stallet på förmiddagen idag. Tömkörde Malle och det gick så himla mycket bättre än förra gången, han var riktigt fin men han tyckte allt att det var lite jobbigt med galoppen. Skrittade av länge ute sen vilket också uppskattades, fina ponny! 
 
Idag är det en lugn dag, hämtade vovvis på dagis tidigt och gick en promenad efter lunch. Blåser gör det också och är mörkt och höstigt. ♥ Nu ska jag göra varm choklad och värma mig och sätta på nån film eller serie, puss! :)
 

Tömkörning

Publicerad 2012-10-27 22:40:51 i Stallivet,

Hej på er! :) 
 
Har varit en riktigt mysig dag och jag har varit inne lite! På förmiddagen åkte hela familjen för att köpa vinterkläder, själv blev det en vardagsmössa och stallvantar som verkligen behövdes! Efter det hämtade vi bushunden hemma för att gå med henne i skogen, mamma och pappa plockade även svamp som vi åt till middag, gott! 
 
Efter en sväng hemma för lunch åkte jag ut till stallet, först hämtade jag ett fleecetäcke på Norra som jag hade glömt i flytten, saknade täcket faktiskt. Sen åkte jag till Malle, det blev tömkörning för Malle vilket gick sådär. Han var jättefin men var lite bråkig, jag måste verkligen öva på att tömköra, det blir fel i kommunikationen och så vänder han eller stannar och blir upprörd, vi får öva, öva på att tömköra nu! :)
 
Ska skriva ett bra inlägg nu har jag bestämt mig för, hörs! ;)
 
Fina plutt! (Inte bild från idag)
 

Btw, hoppas kunna ta mer dagsfärska bilder när jag tar över mammis mobil. :)

X-factor

Publicerad 2012-10-26 21:11:27 i

Sitter och tittat på X-factor, har lite fredagsmys bredvid en varm brasa, härligt och varmt efter en kall stalleftermiddag! 
 
Stallet gick bra som vanligt nu för tiden, Malle och jag har kommti in i en bra fas, väldigt bra fas. Vi skrittade ut, hade först tänkt rida i alla gångarter men det var så himla hårt på marken så det fick bli en skrittur istället, kallt men mysigt! ♥ Jobbade lite skänkelvikningar över vägen då den inte är så himla trafikerad och gjorde lite tempoväxlingar och halter när det kom bilar. 
 
Nu ska jag återgå till x-factor tittandet och sen övergå till mitt NO-projekt som vägrar bli klart, haha! :)
 

Malle - 25 Oktober 2012

Publicerad 2012-10-26 11:40:39 i Ridpass och markträning,

Igår blev det ett barbackapass i paddocken. När jag skrittade fram började det att snöa, vilken vinterstämning det blev alltså! :)
 
Travade fram kort, kort då det är så svårt att sitta på honom i början när han inte riktigt jobbar igenom. Galopperade fram honom istället vilket verkade vara så bra för honom. Han kommer igenom kroppen riktigt bra och blev jättefin! Travade mycket sen när han var igenom ordetnligt och det var som en dröm att sitta på honom. Han var mjuk som en marshmallow i munnen (hihi) och så sjukt fin, bra framåtbjudning och en riktig dröm. 
 
Gjorde lite skänkelvikningar också, han spänner till lite när han känner att något annorlunda händer men sen går han ganska bra ändå. 
 
Nu när det har börjat gå så pass bra att rida dressyr ska jag börja göra lite mer övningar som gör att han får tänka lite i ridpassen också, nu när han har börjat slappna av så bra. Jag fick en liten känsla igår att vi kan klara vad som helst så nu ska här jobbas hårt, ingen slapp dressyr längre utan jobba, jobba. Det är viktigt för att Malle ska få ordentligt med muskler också, speciellt på ryggen där han har börjat bli lite låg. 
 
Kändes jättebra i alla fall, så himla fin var han! :)
 
Härlig sommarbild! ♥

26 Oktober 2012

Publicerad 2012-10-26 09:48:40 i

Hej på er! :)
 
Sista dagen innan helg och sen höstlov. Underbar känsla måste jag säga, just innan loven börjar, alltid samma känsla! ♥
 
Har en inställd lektion just nu, EQ skulle jag haft. Skriver på ett inlägg som ni får senare, från gårdagens ridpass som gick så bra. Nu ska jag fortsätta på det så att ni får det någon gång idag, hörs senare! :)
 
 
 

Plugg hela kvällen lång..

Publicerad 2012-10-25 23:05:51 i

Har verkligen pluggat hela kvällen, efter att jag kom hem från stallet. Ändå hann jag bara med att skriva NO-uppsatsen och läsa igenom engelskan. Resten får jag ta itu med imorgon på resurstiden och på höstlovet/i helgen. Det blir lika bra det, även fast det är jobbigt med utdraget plugg. 
 
Imorgon är sista veckodagen innan ett minst sagt välbehövligt höstlov. Hade inte klarat en till vecka tror jag, haha! Detta är ändå ingenting emot hur det kommer bli, snart blir det prov upp till tre gånger under en vecka.. Suck! 
 
Tur att Malle räddar mig annars hade jag nog stressat sönder ännu mer, nu kan jag andas ut ett par timmar varje dag. ♥
 
Gu, nu måste jag sova, godnatt! :)
 
Början på mitt NO-projekt. 

Pluggtime!

Publicerad 2012-10-25 20:01:46 i

Nu är det dags att ta itu med både engelska, matte och no-uppsats. Först ut är NO-uppsatsen som ska bli klar senast imorgon så den ska jag skriva så att det inte är mycket kvar i alla fall, kanske skriva så att det bara finns lite finslipningar kvar, de kan jag göra imorgon på resurstiden (pluggtiden i skolan). 
 
Matten ligger jag flera sidor efter på och måste verkligen plugga på denna del, algebra är inte min starkaste grej om man säger så! Engelskan ska jag bara kunna till imorgon och en läsövning under lektionen, det är prio ett men tar minst tid. 
 
Nu fick ni veta lite vad min kväll kommer spenderas med, ska även skriva ett inlägg om dagens ridpass - mycket bra, som kommer publiceras imorgon, hörs senare! :)
 
Hihi, gammal bild! ♥

Glad nyhet för bloggen

Publicerad 2012-10-25 12:54:26 i

Snart kommer jag ta över min mammas gamla telefon som kan ha blogg.se appen. Det kommer vara ett stort framsteg och en otrolig underlättnad för mig då jag gärna vill uppdatera om smågrejer lite oftare, då är det bättre att ta från mobilen. 
 
Längtar otroligt då jag endast har en gammal nokia nu då min förra som ändå var helt okej, gick sönder.. 
 
Nu blir det mattelektion, kanske inte det roligaste men sen är det bara slöjd kvar, hej så länge! :)
 
 

Seg morgon

Publicerad 2012-10-25 11:30:22 i

Hej på er! :) 
 
Idag var det riktigt segt att gå upp men efter en god frukost och efter bra idrott är jag nu igång på riktigt. Ska inte ha så himla många lektioner idag, slutar dock halv 4 i alla fall. Sen ska jag till stallet och rida ut på Malle, det blir jobb i dressyr även fast vi rider utomhus, evetuellt blir det på banan istället för ut och det känns bättre för dagen. Han har gått mycket på hårt underlag så det kanske är bra för honom att ridas i paddocken istället, vi får se vad vi känner helt enkelt. 
 
Efter stallet blir det snabbt hem och plugga, har en NO-uppsats som behöver bli klar och även jobba i matteboken som behöver göras. Därför blir det nog lite dålig uppdatering ikväll men ska försöka skriva någe bättre inlägg innan, hörs senare! :)
 

Te och plugg

Publicerad 2012-10-24 20:25:38 i

Kom tidigt hem från stallet idag då jag som sagt tidigare, slutade tidigt idag och kunde ta en tidig buss till stallet. Malle vilade men jag myste, borstade och gick en jättehärlig promenad runt på gården med honom och lät honom beta lite också. ♥ 
 
Har ätit middag hemma, tricktränat lite med vovvis, druckit te och ska nu hetsplugga. Måste få in den nedrans SO:n i skallen nu.. 
 
Vi hörs mer imorgon, ha en go kväll! :)
 
Ja, jag har en Mulle-affisch fortfarande, haha! 

FN-dagen

Publicerad 2012-10-24 10:22:11 i

Godmorgon! 
 
Sitter i skolan just nu och har precis sett en hemsk film om folkmorden i Rwanda, usch vad hemskt det var! Nu ska vi snart reflektera om filmen tillsammans med klassen vilket blir till 12 ungefär skulle jag tro. Det är inga vanliga lektioner idag och slutar efter 12 ungefär. 
 
Efter skolan åker jag hem och äter lunch innan jag åker till stallet, Malle får ju vila idag men ska gå lite med honom i alla fall, han är inte öm i hovarna efter skoning men när det är dags för skoning tar jag för vana att låta honom vila, det blir bäst så. :)
 
Har ni några önskeinlägg eller nått tema jag kan skriva ett åsiktsinlägg om så kommentera. Jag har ett extremt blogg och skrivsug just nu! 
 

En mysig skrittur

Publicerad 2012-10-23 21:57:35 i Stallivet,

Idag blev det en härlig skrittur på min Malle! Det gör så himla gott för honom att få skritta och jobba utomhus, verkligen bästa passen utan tvekan. Han kommer igenom ryggen och blir så otroligt fin att jobba med så att det är inte klokt! 
 
Idag red vi i området igen, blir mest området när all skog är så lerig. Barbacka fick det bli då han var lite blöt under magen, det gör bara bra då jag kommer åt mycket bättre och kommer närmre Malle. Stämningen blev även ännu mysigare med en stark solnedgång vid vattnet att rida till och en massa vackra höstlöv, mys! ♥
 
Imorgon är det en kort dag i skolan med fokus på anti-rasism och folkmorden i Rwanda. Håller på att jobba med det på SO:n så det är ju passande, haha. Efter det blir det antingen vila eller ett lugnt pass för Malle, han får nya skor. :)
 
Godnatt! 
 

Inställd lektion

Publicerad 2012-10-23 12:27:30 i

Ååh, vad glad man blir med en inställd lektion dagen då det är hoppträning och man ska skritta ut. Detta betyder att jag kan skritta ut på Malle innan det blir mörkt, härligt! ♥ Efter stallet blir det hem och skriva klart NO-uppgift och plugga lite SO, läsa.. Lite mindre roligt men det är okej, musik i öronen, skriva och läsa så bli det riktigt mysigt! :)
 
Ska strax bild vilket faktiskt var riktigt roligt förra gången, rita rita. Hörs senare!
 
Mysiga lilla ponnyplutt! ♥

Mysig barbackatur

Publicerad 2012-10-18 20:08:35 i Ridpass och markträning, Stallivet,

Bara älskar Sandö så otroligt mycket! Så underbara människor och allt med stallet är helt perfekt - kunde verkligen inte hittat ett bättre stall, världsbäst! ♥
 
Red ut idag tillsammans med Elin, skrittade i området och travade på grusvägarna. Red barbacka och med härligt sällskap och väldigt fin Malle kunde det ju inte bli annat än en bra ritt, så nöjd! :)
 
Nu ska jag kika på TV med la familia, höres! 
 
Mysis ♥ (Inte från idag)

Onsdag och hoppträning

Publicerad 2012-10-17 08:14:09 i

Godmorgon! Idag är det skola och hoppträning på schemat, är taggad som bara den och det ska verkligen bli roligt att lära sig nya saker inom hoppningen! :)
 
Nu måste jag återgå till NO:n och pluggandet! Hörs senare, funderar på att skriva ett åsiktsinlägg sen. 
 

Nya strumpor

Publicerad 2012-10-16 22:03:00 i Utrustning och shopping,

Något som jag verkligen behövde var ridstrumpor! Idag fick jag nya och alla mina hade det gått hål i hälen och var dessutom för korta. Det var verkligen behövligt med nya strumpor, skönt att ha det nu! 
 

Annoy Tuesday

Publicerad 2012-10-16 21:37:09 i

Hej på er! Har haft en riktigt härlig dag faktiskt, även fast det bara är Tisdag. Myst på en uteritt med Malle och sen kollat på hoppträningar, är taggad som bara den inför hoppning för Lotta imorgon! Ska bli så otroligt roligt! :D
 
Nu är det dags att flika in på kvällen med en aning plugg och sen väntar en varm säng, fryser som en liten groda fortfarande sen jag satt i ett kallt ridhus.. Hoppas ni haft en bra tisdag! ♥
 
Haha, så sant! Förutom idag, det var en mysig tisdag.

Mys-måndag ♥

Publicerad 2012-10-15 22:20:23 i Stallivet,

Idag har varit en riktig mysdag faktiskt. Hyffsat lugn dag i skolan även fast det är tuffa ämnen med mycket fokus och långa lektioner tycker jag att det har gått bra. Gick hem efter skolan och åt lite, har nämligen kommit in i nån fas att inte äta skolmaten vilket gör mig otroligt hungrig tyvärr.. Åt i alla fall och sen tog jag bussen till stallet. 
 
Idag fick Malle vila då det regnat precis hela eftermiddagen, utan avbrott! Kände inte för att rida i ridhuset idag också så att idag fick det bli vila, borsta, pyssel och extra mycket gos. Min prins! 
 
När jag kom hem satte jag mig och pluggade lite samhällskunskap, åt middag och pluggade sen vidare. Lyssnat på musik samtidigt och har verkligen gjort det till en mysig stund att plugga, grymt! 
 
Nu ska jag gå och lägga mig, är riktigt trött och behöver sova. Godnatt
 
Världens snyggaste! 

Underbara ponny!

Publicerad 2012-10-10 21:47:16 i Ridpass och markträning,

Ridpasset idag gick sååååååååå bra!! Testade en ny teknik i början och Malle var så otroligt fin, aldrig känts så bra skulle jag tro! Just nu är jag helt lyrisk och kan nog sväva på detta ridpass otroligt länge, det är såhär det ska kännas att rida. Hoppas att det lossnat lite för oss i dressyren nu, han var så otroligt härlig! :D
 
Nu behöver min kropp lite sömn så att jag orkar med morgondagen också, då blir det uteritt med min prins. ♥ Sov gott! 
 

Malles och Marias vecka

Publicerad 2012-10-10 12:01:00 i Ridpass och markträning,

Dags för vecka 41 och en ny veckoplanering. Dock har ju redan två dagar gått av veckan och vi är redan inne på onsdag men bättre sent än aldrig! 
 
Måndag: Jogging i ridhuset
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Skrittur
Söndag: Markarbete

En ganska okomplicerad vecka, jag har inte riktigt planerat exakt vad jag ska göra på ridpassen men idag rider vi ut med mycket reflexer i området, ett normalt ridpass helt enkelt. Vet inte riktigt när jakten börjar men vi håller oss i området så ska det nog vara säkert i vilket fall den börjat eller inte! :)
 
Hörs senare! 
 
Idag är det 2,5 år sedan jag fick hem min älskade lilla ponny - bör firas! ♥

En massa plugg

Publicerad 2012-10-09 17:50:00 i

Hej på er! Det var ett tag sen jag uppdaterade.. :/
 
Sitter just nu med en himla massa plugg, har spanska prov och so läxa imorgon, plus en engelska uppgift som måste bli klar. Usch, hatar verkligen att stressa med plugget dock är de ju så skönt när de är klart! 
 
Malle fick vila idag som vanligt på tisdagar då det är hoppträning i ridhuset och det passar bra men har varit hos honom. Borstat, myst och gjort i ordning boxen i vanlig ordning. 
 
Nu ska jag väl gå tillbaka till glosboken, hörs senare! 
 
Se så bra jag är.. ;)

Höst och mörker

Publicerad 2012-10-06 23:05:00 i Stallivet,

Hej på er! Igår var det orientering för hela slanten och hela skoldagen gick åt det. Malle vilade och jag var med Saga på kvällen, trevlans att umgås med bästa!
 
Idag har jag tagit det väldigt lugnt, egentligen lite för lugnt.. Jag har i alla fall ridit ut på Malle, varit ute med Astrid och som sagt bara tagit det lugnt - spelat mycket piano. :) Senare på eftermiddagen blev det stallet och en mysig höstig uteritt med Malle, alltid lika mysigt och hemma att sitta på den ryggen! ♥
 
Nu på kvällen har jag laddat upp med godis och taggar inför hoppningen imorgon, Pay and Jump! Har blivit så nervös inför tävlingar på senare tid, men då är jag i alla fall laddad och det är super för mig och Malle! Nu ska jag strax sova, tagga inför en underbar dag imorgon! 
 

Kanelbullens dag ♡

Publicerad 2012-10-04 12:46:00 i

Idag är de kanelbullens dag, äter ni massor med kanelbullar?

Jag ska i alla fall utnyttja dagen till fullo och köpa det efter stallet, mys!

Markarbete

Publicerad 2012-10-03 22:08:59 i Ridpass och markträning,

Idag blev det markarbete/dressyr på ridschemat. Jag tog det faktiskt riktigt lugnt i stallet idag, eller slöade inte men stressade inte heller, bara myste och var ordentlig - härligaste stalldagen på länge! ♥
 
Ridpasset gick även det bra. Fokuserade på att han skulle vara kvick för hjälperna och reagera snabbt på igångsättningar och avsaktningar. Det stod även lite små minihinder framme, sockerbitar typ. Det galopperade vi också över nån gång vilket gick bra. Det gick jättebra i helhet och det är alltid så härligt att rida på min skatt! Mot slutet ställde jag honom bra inåt och då gick han jättefint, prinsen! 
 
Imorgon blir det också ridhuset, om vädret tillåter blir det fram och avskrittning utomhus ändå. Morgondagens pass fokuseras det nog lite mer på skritten, det blir det lite för lite av annars tycker jag, ett ordentligt pass i skritt alltså, såklart blir det säkert lite trav och kanske galopp ändå men fokus på skritten och halter, ordentligt!
 
Nu lockar sängen otroligt mycket, godnatt! :)
 

Jogging runt stallbyggnaderna

Publicerad 2012-10-03 09:45:39 i Ridpass och markträning, Stallivet,

Godmorgon! Har precis haft prov i matte, härlig start på dagen..
 
Igår red jag ute på Malle. Det blev först en framskrittning i skogen - jättemysigt, och sen blev det skritt och travjobb runt ridhuset. Jag ställde inte så höga krav på honom utan det blev bara jogg och mystur. Det är så himla mysigt att sitta upp på Malle och känna sig helt trygg och hemma, han stressar ner mig när jag är stressad över skolan och alla prov/läxor/inlämningar. Honom längtar man till varje dag i skolan, att bara åka och ta det lugnt och stressa ner med honom. ♥
 
Idag blir det lite mer krav på honom och rider idag i ridhuset, tänkte eventuellt ta lite bommar att jobba över men det beror på om jag har sällskap, orkar inte släpa in massa bommar själv, hehe. :)
 
Ni får ha en fortsatt bra onsdag! 
 
 
 

Planer Vecka 40

Publicerad 2012-10-01 14:38:00 i

Måndag: Lugn promenad
Tisdag: Jogging ute
Onsdag: Dressyr ev. markarbete
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Pay n Jump på Sandö 80 cm.
 

Ändrat om lite i planering nu, det blir en tävling denna helgen också då det var KM på klubben vi står på. Därför tog jag tillfället i akt och hoppar 80 cm, efter tävlingen blir det en mysig stund i stallet med de i stallet och då kommer även någon och visar upp en massa produkter från Horseware, underbart! :)
 
Så nu har jag planer klara för denna vecka också. 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela