Marias & Marshmallows dagbok

Tävlingsfix

Publicerad 2012-04-30 22:24:30 i Tävling,

Idag känner jag mig hurtig! Jag har nästan inte suttit vid datorn alls och varit extremt aktiv, duktigt.

Jag började dagen med att åka iväg till Gustavsberg, handlade lite lådor till skåpet att lägga benskydd, lindor och lite smågrejor i, mycket behövligt då det är ett enda stort kaos i skåpet så att säga.. Vi åkte även till Hööks där jag fick med mig ett fleecetäcke med hals vilket jag känt väldigt länge att jag velat ha, och även ett par marina lindor som går att matcha med nästan alla schabrak.

Efter lunch åkte cyklade jag till stallet, en sträcka på 8 km. Hjälpte till lite vid insläppet och duschade sen Malle, tror han tyckte att det var ganska skönt då han var otroligt smutsig innan och stod så snällt still när jag spolade bort leran, haha! När duschningen var klar fick Malle stå och beta en stund ute bredvid paddocken och sen smörjde jag lite utrustning i solen medan Malle fick äta klart sin lunch. Jag red även lektion innan jag cyklade hem igen (mer utförligt inlägg kommer). Som sagt cyklade jag hem sen igen också!

Vad har ni haft för er idag?Nu; Stallet

Publicerad 2012-04-30 13:48:24 i Vardag,

Cyklar till stallet nu, fixar allt inför tävlingen imorgon och rider lektion tillsammans med Julia. Vi hörs ikväll!

Visste ni att...

Publicerad 2012-04-30 10:09:00 i Tankar och åsikter,

... jag är otroligt blyg och pratar ytterst lite? Egentligen skulle jag vilja prata mycket mer, vara social och få nya bekantskaper hela tiden.

... förut var jag hopprädd? Det jag var mest rädd för var att Malle skulle stanna då jag var osäker på hur jag skulle lösa problemet, sen jag började träna för ny tränare har detta löst sig nästan helt.

... jag har inte riktigt hittat min egen stil ännu och varken till vardags eller i ridningen?

... jag älskar när Malle busar och är pigg? Det tycker jag är mycket roligare och lättare än när han är lite osammarbetsvillig.

... förut hade jag otroligt svårt att se mig på en sån nätt häst som Malle men numera älskar jag Malles nätta kropp och tycker bara att vi passar bättre och bättre ihop.

... jag saknar mina vänner på Södra otroligt mycket!


Det är en otroligt gullig bild, jag vet!

Malle - 29 April 2012

Publicerad 2012-04-29 21:23:59 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det lite av vilodag för Malle, han fick ta det ganska lugnt idag och lillebror skrittade en kort sväng på ungefär 15-20 minuter. När det var klart tog jag in Malle i stallet och tog av han grejerna, sen tog vi en promenad bort en bit på vägen och stannade till vid dom första sommarhagarna för att beta lite. Ville inte att han skulle äta för mycket nu när gräset är så nytt och näringsrikt men han tyckte det var otroligt gott. Ögonen lyste av "gräslycka"! ♥

Dagens planer

Publicerad 2012-04-29 09:00:00 i Vardag,

Idag blir det, som nästan alla söndagar - en ganska lugn dag. Har inte så mycket planerat och ska mest ta det lugnt och ladda inför kommande vecka. Skönt nog är det ju långhelg vilket betyder att vi inte börjar skolan förrän på onsdag, grymt! Planerna för dagens ser ut såhär:

- Gå en promenad med Malle i skogen.
- Fixa allt till Malle i stallet.

- Gå promenader med Astrid.
- Om bra väder ta med henne och köpa glass för att mysa lite nere vid stranden. ♥

 

Bild från gårdagen, nere vid vattnet med Astrid.

Ha en bra söndag så hörs vi under dagen!

 


Malle - 28 April 2012

Publicerad 2012-04-28 17:09:39 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det ett pass på utebanan, det var nämligen clinic i ridhuset och hur fint väder som helst ute så ridpasset fick utan tvekan ske där! Jag red även barbacka, ett ganska lugn pass. Vi red mest för att få honom mjuk och avslappnad och så la vi även in lite skänkelvikning.

Ett lite halvdant pass då det åkte förbi en hel drös med folk på vägen i början vilket gjorde mig helt ofokuserad, så då vart jag lite halvspänd hela passet - vilket Malle märkte direkt. Jag försökte i alla fall tänka vidare på sakerna från tordagens lektion och Malle var väldigt fin stundvis.

Ett pass som varken var bra och inte heller dåligt, ett mellanpass helt enkelt. Vi red i 50 minuter högst.

Väldigt gammal bild på mig och Malle.

Malle - 27 April 2012

Publicerad 2012-04-27 18:58:14 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det en ordentlig uteritt för mig och Malle. Vädret var verkligen på vår sida idag och solen sken, vattnet porlade i dikena och allt var bara underbart!

Första biten fick vi sällskap av Alexandra som gick till södra, därifrån gick vi sen mot bommen som leder till området, vi gick en runda i området och sen tillbaka samma väg. På grusvägarna innan bommen travade vi och galopperade vi lite, Malle var lite seg på vägen från stallet men på vägen tillbaka var det andra bullar, som det gick!

Som avslutning travade och galopperade vi lite på grusvägarna vid båtis och skrittade sedan hem. Det hade lagts nytt grus på vägen så det var underbart att rida, riktigt bra!

En riktigt härlig uteritt med lite längre trav och galoppintervaller, även lite hårt underlag och en aning galoppbackar. En riktigt duktig och pigg Malle och vädret var grymt för en ännu grymmare uteritt!
Två pilot - bilder från dagens uteritt, en från området och den understa från grusvägen, som ni säkert ser! ;)

Malle - 26 April 2012

Publicerad 2012-04-26 20:28:51 i Malle och Maria ♥,

Idag var det träning för Nicole, en mycket givande lektion för både mig och Malle. Vi började med att trava fram, såklart. Malle kändes ganska stel och lite osammarbetsvillig i början, han bet sig mycket fast i bettet och gav inte efter i handen. Början var ganska jobbig idag, min vänster arm krånglar något otroligt när jag rider. Armen låser sig när jag leder på tygeln och hela armen blir spänd, jätteirriterande då jag inte kan leda och ställa igenom ordentligt och dessutom gör det otroligt ont när den fastnar och jag försöker ändå..

Efter framtravningen började vi med galoppen, den var hemsk åt en början. Jag var spänd i armen och låste mig nästan mer än vanligt. Malle flyter också iväg lite på volten, åt höger i vänster varvet då det är vårat lite svårare varv. Jag fick ändra min ridning ganska mycket och då gick det mycket bättre, i höger varvet fick jag jobba mycket mer ytterskänkeln istället för yttertygeln som är den spända armen då. Det gick mycket bättre efter ett tag och Malle vart riktigt fin! När vi sedan bytte varv till vänster försökte jag bara fortsätta samma mjuka ridning som jag red i höger och Malle var jättefin.

Vi gjorde väldigt mycket skritt - galopp, galopp - skritt övergångar idag, Malle lyssnade otroligt bra och var riktigt lydig! Traven mot slutet gick väldigt bra den med, han var fin och lydig och vi jobbade mycket med att jag skulle ha blicken ordentligt framåt och före oss, så att jag nästan vände kroppen helt innåt och nästan tittade bakåt. Det gick väldigt bra och Malle följde med väldigt bra kring mina skänklar!

Jag är riktigt nöjd med Malle idag, jag hade bestämt mig från början att jag skulle lyssna på allt Nicole sa idag och verkligen koncentrera mig för att få en lösgjord och härlig Malle - det lyckades väldigt bra och jag är sååå nöjd med min fina prins! ♥

Barbackapass

Publicerad 2012-04-23 20:43:44 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det ingen dressyrlektion utan jag red en stund på egen hand. Vi började med att skritta fram en sväng utomhus vilket Malle minst sagt uppskattade, han småtravade på sina ställen och var allmänt pigg, glad och framåt - härligt! Vi red också en stund i paddocken och Malle var oerhört fin, i början var han lite svår då han var lite av och på.. Gick fint en stund men sen vart det lite missförstånd och han stannade till i traven, som en väldigt tydlig halvhalt ungefär. Efter halva passet ungefär, när vi hade skrittat en stund så var han otroligt fin. Galoppen satt som en smäck idag och han lyssnade jättebra. Travade av under (ett försök till) lättridning och han var jättefin och låg i formen. Han var väldigt pigg och glad idag under hela passet vilket var väldigt härligt!

Dagens pass var ett riktigt bra pass och Malle var superfin, vi båda vad nöjda och glada efter passet och eftersom att det var så varmt i luften fick han stå med ett tunnare innetäcke, härligt.

Veckoplanering

Publicerad 2012-04-23 08:09:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Rida ut
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Jogging
Fredag: Vila
Lördag: Dressyr ev. bommar
Söndag: Längre skrittrunda

Veckan för Malle ser ut på det här viset. Jag hade lite svårt att lägga upp schemat bra men jag tror att det till slut blev ganska bra ändå.

Söndag 22/3

Publicerad 2012-04-22 20:16:07 i Malle och Maria ♥,

Idag har varit en ganska lugn dag. Jag tränade lite på morgonen, riktigt jobbigt vare faktiskt även fast jag inte sprang så långt.. Vi har en lång och riktigt brant uppförsbacke i vid tomten som jag avslutade med vilket riktigt tog musten ur mig. Ganska skönt ändå att springa.

Jag har kollat en hel del på världscup dressyr idag, riktigt roligt att se - speciellt küren. Malle skrittade idag med min lillebror som "pilot", han är lite rädd men Malle sköter sig såå bra, fina ponny!  ♥ Blev en kortare skrittur vilket nog var ganska skönt för honom då han gott dressyr många dagar nu. Jag och mamma ska åka iväg snart och fodra hästarna, det är våran tur idag att fixa kvällshöet och kraften. Vi hörs igen imorgon, ha en fortsatt bra söndag!Utvärdering: Stäket Ryttarna Hästsportförening

Publicerad 2012-04-22 18:00:28 i Tankar och åsikter,

Tänkte göra en liten utvärdering av tävlingsplatsen jag och Malle tävlade på igår, Stäket. Innan vi åkte dit hade jag inte hört de bästa åsikterna men mina egna åsikter kommer jag absolut försöka föra vidare på bästa sätt för dåligt tyckte jag inte att det var!

Parkering: Här får jag vara lite snäll och förstående eftersom att det hade regnat vilket gjorde att det var hur lerigt som helst. Bilarna körde nästan fast när dom åkte ut men jag tyckte ändå att funktionärerna gjorde det bästa dom kunde för att göra det bättre, dom grusade bäst dom kunde där man körde in i alla fall vilket är ett +.

Det var dock lite svårt att hitta till parkeringen då det låg bakom allting så vi fick fråga några andra som var där. (Haha!)

Ridhusen: Framridningsridhuset var något mörkt och det kändes även som att hela ridhuset lutade när man travade och galopperade.. Det var dock bra förbindelse mellan framridningen och tävlingsridhuset vilket var bra! Tävlingsridhuset kändes bättre, det var bra helt enkelt, inget speciellt. Jag kan tänka mig att underlaget var lite sämre kvalité då vissa hästar höll på att snubbla till lite. Jag kände dock att det var bra när jag och Malle red. Jag kan dock tänka mig att ingången är sämre när det gäller hästtävlingar då det var väldigt låg öppning.

Cafeteria: Det var en riktigt varm och bra cafeteria med trevlig personal. Gott fika och man kunde småtitta in i tävlingsridhuset.

Övrigt: Jag fick ett bra allmänt intryck av tävlingsplatsen, det var bra med funtionärer och de var trevliga. När man kom frågade även dom i sekretariatet om man hittade överallt och var väldigt artiga.

Totalt: 3/5 p. Jag tyckte att tävlingsplatsen var klart godkänd men inte perfekt om man säger så.

Dressyrhelg

Publicerad 2012-04-22 12:01:00 i Tävling,

Denna helg har varit en riktig tävlings och dressyrhelg, på hög nivå! I fredags var det Nicole som tävlade dressyr, Msvc:1 och då såg vi en massa fina ekipage och även fast vädret inte var på vår sida för fem öre var den ändå en härlig dag!

Igår var det jag själv som tävlade som ni vet, på Stäket. Denna gången var det lägre klasser men bättre väder och ett härligt program med Malle även om domaren inte riktigt samtyckte. Jag var i alla fall nöjd vilket är det viktigaste!

Vi avslutar denna dressyrhelg genom att kika på Världscupfinalerna i dressyr. Därifrån får man mycket inspiration, alla ekipagen är så himla fina, samspelta och rörelserna ser bara helt svävande ut. Det är riktigt häftigt att se!

 

Denna helg har alltså varit en riktigt lärorik och rolig tävlings och dressyrhelg, kanske börjar bli mer dressyrryttare än hoppryttare? Vem vet..

En dag på tävlingsbanan

Publicerad 2012-04-21 21:14:06 i Tävling,

Idag har Malle och jag tävlat som ni vet. Vi åkte iväg tidigt för att kunna värma upp och rida fram Malle så länge som jag behövt och även kolla runt lite på tävlingsplatsen innan, för att veta vart allt låg.

Framridningen:
Malle kändes väldigt med på noterna under framridningen, speciellt i början. Han var fin och lyssnade väldigt bra på både mina igångsättningar, avsaktningar och hjälper. Mot slutet blev han lite mer spänstig och svårare att hålla ihop och då vart det lite jobbigare att få honom loss och mjuk i sidorna. Han bet sig fast lite i bettet när jag testade att rida upp på medellinjen och snett igenom. Fick jobba lite på det och det vart lite bättre efter ett tag. Sammanfattningsvis är jag nöjd med framridningen, det kändes bra!

Collectingring: Malle har blivit, båda gångerna jag tävlat dressyr mycket finare när han kommer in på banan och han känner att det verkligen gäller, då spänner han sig lite extra och maffar till sig lite mer än annars vilket är väldigt skönt. Han var väldigt fin även på collectingring och jag var nöjd.

På banan: På banan spände han till något, han var lite svår att få ihop helt och hållet och tappade formen några gånger i programmet, galoppen kändes helt okej, bättre än vad jag hade trott i alla fall. Resultatet bestod mest av 6:or och några 5:or och procenten hamnade på 56,296%.

Nu är det bara att trimma ännu mer tills nästa dressyrtävling den 13:de Maj, dit längtar vi!Bild från dagen! Fina, bästa Malle ♥

I bilen

Publicerad 2012-04-21 07:15:00 i Vardag,

Vid denna tidpunkt sitter jag förhoppningsvis i bilen mot tävlingen och eventuellt har vi redan åkt en bit. Jag har inte förberett några tidsinställda under dagen (om man bortser från detta) men såklart blir det enorm uppdatering när jag kommer hem, med resultat - bilder och filmer!
Vi hörs i eftermiddag! :)


Somnar sittandes..

Publicerad 2012-04-20 22:34:30 i Tävling,

Ikväll är jag otroligt trött! Jag har varit igång hela dagen och inte haft en ledig stund, förän nu.. Imorgon är det tävling vilket betyder en hel del förberedelser både i stallet och här hemma, nu är allt i alla fall klart och imorgon är det bara att packa in allt, knoppa Malle och sen åka iväg, dock blir det en tidig morgon då jag vill vara där i tid. Nu är det alltså helt klart dags att hoppa i säng, håller på att somna här dessutom, haha!
Jag har även varit med Nicole på tävling idag, vi såg många fina ekipage och såklart var Maya och Nicole finast av alla, dom kom precis utanför placering men var nöjda ändå verkade det som. Imorgon är det min och Malles tur så vi såg och lärde.
Önska oss ett lycka till imorgon så hörs vi när jag kommer hem från tävlingen med resultat och mer!

Malle - 17 Mars 2012

Publicerad 2012-04-18 17:13:00 i Malle och Maria ♥,


Gårdagens ridpass blev utomhus. Jag och Malle skrittade ut en kort sväng runt travbanan och på vägen hem svängde vi in i skogen för att ta den vägen hemåt. Malle var riktigt duktig hela passet, lunkade på så duktig och tog riktigt smidiga och bra vägar för att undkomma den leriga banan.. Dock var skogen en riktigt plåga för oss båda, leran tog sig ända upp till knäna på Malle kändes det som och det klaffsade ordentligt, vi får nog vänta med att rida där igen till leran torkat upp, suck.
Vi hade väldig tur med vädret, kvällssol och fågelkvitter resulterar en ganska bra uteritt trots leran! Finaste Malle ♥

Bloggar jag läser

Publicerad 2012-04-18 12:23:00 i Tips och råd,

Tänkte ge er några läsvärda bloggtips, sånna bloggar som jag läser dagligen och som jag gärna vill rekommendera. Kanske hittar ni en ny favoritblogg?

Denna bloggen är riktigt välskriven och intressant. Man kan lära sig många nya saker samtidigt som man får en riktigt härlig lästid! Tycker verkligen mycket om att kika in på denna blogg och gör det gärna flera gånger om dagen. Måste även tillägga att tjejerna som driver bloggen står på samma stall som Malle gjorde innan han kom till mig, ganska häftigt hur världens är så liten.
'
Även detta är en riktigt välskriven blogg med genomtänka inlägg. Man får en bra stämning på bloggen och bloggerskan är riktigt trevlig i inläggen, svaren på kommenterarerna o.s.v! Tycker absolut ni ska kika in på denna bloggen, hon rider även två ursöta ponnyer.
'
Denna bloggen är riktigt bra men även lite annorlunda skrivet. Det är mer en fotoblogg vilket betyder mycket fina bilder och lite mindre text. Även på denna bloggen tycker jag man lär sig saker titt som tätt då det kommer välskrivna åsiktsinlägg att ta del av. En fin blogg och en riktigt snygg islänning!
'
Dessa bloggar är nog mina favoriter just nu måste jag säga, såklart kikar jag in på många, många fler varje dag - dessa är bara ett urval.

LEDIG DAG

Publicerad 2012-04-18 09:35:43 i Vardag,

Godmorgon på er! Vaknade nyligen och har precis ätit en stadig frukost. Idag har jag ledigt från praoen då Nicole är iväg på kurs, jag och Alexandra ska därför se efter hennes hästar på Norra idag. Schemat för idag ser ut på det här viset:
11.50 - 12.10 Pianolektion -,-

12.10 - 13.00 Hööks

13.00 - 18.00 Stallet

18.00 - 19.00 Hoppträning

Det blir alltså en ganska lugn dag men har ganska många hästar att ta hand om i stallet så där blir det full rulle. Vi hörs senare!


En Malle och Maria för längesen får stå för bilden!

Godmorgon

Publicerad 2012-04-17 08:30:57 i Vardag,

Har precis ätit frukost och ska snart bege mig mot bussen för att möta upp Alexandra. Hon kommer hem till mig innan praoen så åker vi ut tillsammans! Idag håller vi antingen till på Nysved eller Siggesta, det återstår att se.
Vi hörs senare idag, ha en bra tisdag! :)
Åsiktsinlägg

Publicerad 2012-04-16 22:17:59 i Tankar och åsikter,

När jag var ute och gick nyss kom jag på en grym bloggidé, nämligen ett riktigt bra tema för ett åsiktsinlägg. Idag hinner jag tyvärr inte börja på det, även om jag borde då jag nämligen var med om just ämnet ikväll. Det är ett ämne som nog många känner sig ganska bekanta med och åtmistone har varit med om en gång, det är jag nästan säker på!
Nu ska jag dock sova så jag är pigg till praodagen imorgon, lika taggad som igårkväll såklart men dock något tröttare då jag hade extremt svårt att somna igår.. Jag får helt enkelt börja knåpa på mitt åsiktsinlägg/känsloinlägg imorgon. Gonatt!


Första dagen på prao

Publicerad 2012-04-16 21:00:43 i Malle och Maria ♥,

Har haft en riktigt bra dag idag på praoen! Vi började dagen hos Nicole där vi borstade bort en himla massa hår från dom små ettåringarna, hur söta och inte minst håriga som helst! Det kändes ungefär som att man borstade av flera kilo hår från dom små krabaterna.
Vi åkte sen och åt lunch på Norra, jag mockade åt Malle och sen borstade jag och spolade benen av Regine innan Nicole tvättade av hennes infektion på benen, stackars liten! Efter det började jag borsta på Malle inför lektionen och gjorde inte jättemycket mer efter det mer än att rida lektion och gå en bit när Vanessa skrittade på Maya, en ganska lugn men väldigt mysig introdag. Mer spännande väntar imorgon!
Nicole och Zinnia på en tävling i somras/höstas!

Slut på lovet - Tummen upp

Publicerad 2012-04-15 21:51:48 i Malle och Maria ♥,

Hej! Uppdateringen denna helg har inte varit den bästa direkt.. Jag har inte haft speciellt mycket idéer eller lust heller för den delen. Nog med bortförklaringar! ;)

Lovet börjar dra ihop sig nu men för mig startar två veckors prao vilket ska bli hur kul som helst! Jag ska praoa hos Nicole, kommer lära mig en hel del om unghästar och allt ska bli så himla roligt.
Idag gick jag en promenad med Malle, han är svullen i alla fyra benen runt senan (som jag sa igår) och vid kotan. Mycket märkligt då vi inte kan minnas att han fått något annorlunda varken i fodret eller i ridningen, jag spolade även alla benen med kallt vatten innan vi gick promenaden och efter, när benen hade torkat ordentligt lindande jag även alla med paddar och stallindor så får vi hoppas att det är bättre imorgon!
Nu lockar sängen en hel del, måste ju vara pigg och glá imorgon, ska bli så himla roligt!

Lördag

Publicerad 2012-04-14 21:27:43 i Vardag,

Idag har jag haft ganska fullt upp, har inte suttit vid datan så mycket alls faktiskt. Jag har dels bakat ett gott bröd som ska smakprovas imorgon till frukosten, det doftade i alla fall väldigt gott i hela huset så det bådar ju gott.

I stallet märkte jag att Malle var lite svullen i benen, vet faktiskt inte riktigt vad det berodde på.. Han var svullen runt senan så istället för ett dressyrpass blev det ett ordentligt skrittpass i ridhuset. Vi jobbade på att formen skulle bli så stadig som möjligt och så varierade vi formen lite, låg och lite högre och samling och lägning. Ett väldigt nyttigt pass, dock var han lite otålig i halterna vi övade lite på så det får vi nog jobba vidare på på träningen på måndag.
Efter stallet blev det en powerwalk halva vägen hem då min mobil inte fungerade och sista bussen redan gått, dock ringde mamma och hämtade mig efter 40 minuters snabb gång. Nu ska jag ut igen, fast med Astrid denna gången, vi hörs!


Haha, längesen..

Uteritt i regnet

Publicerad 2012-04-13 15:56:01 i Malle och Maria ♥,

För ovanlighetens skull är jag hemma och har redan stallet klart, det hör till ovanligheterna faktiskt. Idag var jag och Malle riktiga tuffingar och red ut även fast det regnade, duktigt! Vi (Jag - Malle & Ella - Movie) skrittade bort till sandtaget och vid södras hagar travade vi lite också. Vi galopperade också en bit på vägen vid båtishagen och klättrade tillbaka i skogen. Ett riktigt bra och nyttigt pass för hästarna!

Malle skötte sig galant idag, så duktig var han! När vi galopperade höll han sig bredvid Movie och rusade inte iväg och när vi klättrade hade han ovanligt bra koll på benen. Jag var jättestolt och glad över honom! Ett riktigt toppenpass alltså. :)
Detta får mig att längta till sommaren!

Sara och Ariel

Publicerad 2012-04-13 13:37:00 i Fotat,

Igår åkte jag till stallet lite tidigare för att fota Sara när hon red dressyr på Ariel. Alla som någon gång har fotograferat i ett ridhus vet säkert att det här med inställningarna inte är det lättaste då, i början fick jag inte riktigt till det men mot slutet vart de något bättre. Här är några av dom bilder jag fotade under gårdagen, dessa är jag mest nöjd med.

Fredag den 13:onde

Publicerad 2012-04-13 10:41:00 i Vardag,

Idag är det dagen med stort D, fredag den 13:onde! Dock har jag aldrig haft någon otur på dessa dagar så jag håller mig ganska lugn. ;)

Planerna för dagen är att om ungefär en timme åka ut till Malle med bussen. Idag ska vi ut i skogen och latja lite, känner att han har lite överskottsenergi som behöver komma ut, haha. Jag hade också tänkt hinna med lite smörjning som jag aldrig gjorde igår, oups..
Kameran hänger såklart med ifall det skulle bli tillfälle för lite fotografering! Jag har gjort lite tidsinställda inför dagen så bloggen kommer inte stå helt tom iallafall, vi hörs senare idag!

2-års firande

Publicerad 2012-04-13 10:10:00 i Malle och Maria ♥,

Som sagt var det min och Malles två - årsdag i tisdags, då hade vi känt varandra i precis två år. För att fira det hela tog jag med mig knäckebröd, morötter och äpplen till stallet och trixade ihop en liten tårta som Malle fick avnjuta. Något han minst sagt gjorde med glädje, fina pollen!

↑ Såhär fin blev Malles goda häst-tårta. Vad tycker ni, hade era hästar tyckt om tårtan?

Dressyr

Publicerad 2012-04-12 21:30:52 i Malle och Maria ♥,

Eftersom att det regna i princip hela dagen hade jag inte lust att rida någon annan stans än i ridhuset, så så fick det bli. Jag hade inte tänkt att rida speciellt hårt eller länge så då åkte hoppsadeln fram, något jag ångrar lite såhär i efterhand. Det hade varit så mycket skönare med dressyrsadeln idag!
Malle var lite konstig idag och fipplade väldigt mycket med bettet och kändes helt enkelt väldigt ostadig i handen..

Mot slutet kändes det dock bättre, höger galoppen gick riktigt bra och där kändes han faktiskt bäst idag. Även avtravningen gick väldigt bra och där fick jag den känslan jag letade efter. Passet i helhet kändes inte toppen, det var väl ett av våra sämre pass men ändå med några toppar, Malle är i alla fall bäst ändå! Man kan ju inte vara på topp jämt.
Sara var med och fotade lite idag, här är ett smakprov!

Dagens planer

Publicerad 2012-04-12 11:01:41 i Vardag,

Hej på er! Idag är planerna att cykla ut till stallet, det var ett tag sen jag gjorde det faktiskt men nu när snön är borta helt måste man ju passa på. I stallet ska jag möta upp Sara, hon ska rida dressyr och jag tänkte fota lite om det är ordentligt ljus såklart! Jag ska såklart också rida min lille prins och planerna för honom har jag inte riktigt kommit fram till ännu, vi får helt enkelt se vad det blir för slags ridning idag.
'
Jag tänkte också putsa upp Malles utrustning lite också, hans tre träns och två sadlar behöver sig en genomgång. Ett försök till att städa skåpet lite är heller inte helt fel en dag som denna!
Jag har tyvärr inte gjort några tidsinställda men vi hörs när jag kommer hem igen, see ya!


Bild från en av våra första träningar för Nicole på Norra

Dagens hiss

Publicerad 2012-04-11 21:13:16 i Tankar och åsikter,

Idag måste jag ge en stor cred till youtube! Jag hade stora problem med att ladda upp videobloggen förut på Videofy och tänkte att jag kunde testa youtube istället och till min stora glädje gick det hur lätt som helst att ladda upp filmen.
'
Som ett plus i kanten tycker jag även att servicen på youtube är så mycket bättre, ljudet vart mycket skarpare och bättre och dessutom, till min stora förvåning frågade dom även ifall dom skulle fixa till filmen då den var lite skakig! Hur bra som helst, i fortsättningen kommer jag absolut använda mig av youtube, dessutom slipper man ju reklamen. Världens största hiss till youtube!
'

Avskrittning

Publicerad 2012-04-11 20:42:08 i Filmat,

'
Bjuder på en videoblogg filmad under avskrittningen idag. Som sagt tömkördes Malle idag och vi fick hjälp av Nicole. Han var otroligt fin i slutet och det har aldrig gått såhär bra att tömköra honom!
Jag är jättenöjd över fina Malle idag, för att veta mer om dagen får ni kolla videon.

Tävlingar under 2011

Publicerad 2012-04-11 12:00:00 i Tävling,

Jag och Malle träffades som sagt för två år sen, våran första tävling tillsammans gjorde vi för ett år sedan, när jag hade haft honom i ett år. Innan det startade vi en Pay and Jump på Runsten också.

Pay and Jump 70 + 80 cm - Runsten

Jag kommer inte ihåg så mycket från denna tävling. Vi åkte dit för att få känna på hur det var att tävla då vi skulle tävla allsvenskan med Värmdö Ridklubb. Jag kommer ihåg att vi i alla fall gjorde två felfria rundor då.

Allsvenskan, förklass + lagklass 80 cm - Sorunda

Detta var våran första riktiga tävling tillsammans. Jag kommer ihåg att vi fick ett stopp i första klassen då jag inte riktigt var övertygande men att vi var felfria i lagklassen.Allsvenskan, förklass + lagklass 80 cm - Djursholm

Denna tävling kommer jag inte glömma på länge! Jag tyckte att tävlingsplatsen var så otroligt jobbig, det var så långt mellan parkeringen och framridningen så man hade ingen aning om när man skulle sitta upp och grejer så vi fick vänta i evigheter på våra starter båda gångerna.

Förklass: 8 fel, två stopp
Lagklass: 0 felClear Round 80 cm - Edsbro

Denna tävling är helt klart den bästa! Jag kommer ihåg att jag inte ville hoppa först men hoppade i alla fall clear rounden sen. När jag väl hoppade gick det hur bra som helst och jag var så glad efter denna tävling! Vi var felfria och tävlingsplatsen är absolut min favorit!LC:1 - Roslagens Rid- och körklubb

Detta är vår första och enda dressyrstart än så länge. Jag kan inte säga att vi direkt glänste, jag kunde inte få honom i form på den tiden men skrapade ändå ihop 56% med fina ord från domaren så jag var ändå väldigt nöjd över känslan på banan då han var mer avslappnad där än på framridningen!Jag hoppas på att tävlingsåret blir mycket bättre detta år, det lutar åt det nu iallafall då det går lysande på träningarna nu i alla fall! :)

Home Sweet Home

Publicerad 2012-04-11 09:19:15 i Vardag,

Hej på er!

Igår kom jag hem igen efter en gungig båtresa från Åland, det gick iallafall bra även fast det var riktigt svårt att gå runt, haha! Min dator har inte gått att ladda så därför har jag inte kunnat uppdatera er speciellt mycket, endast under dom första dagarna.

Idag ska jag äntligen träffa Malle igen, en vecka sen nu. Vi firar även våran 2-årsdag idag och det ska vi fira med en god tårta som jag ska fixa iordning. Vi får se hur mycket ridning det blir idag dock, han tappade en sko i förrgår och vi har inte fått på den så det blir nog ganska lugn ridning idag ändå.
Jag ska även se till att fixa tidsinställda under tiden jag är i stallet så att inte bloggen står helt tom!

Vi hörs under dagen!

Omhoppningssvängar

Publicerad 2012-04-06 14:08:00 i Malle och Maria ♥,

På hoppträningen i onsdags tränade vi lite på omhoppningssvängar. Vi började med att rida fram lite på egen hand som vi brukar. Malle kändes först lite konstig, liksom inte riktigt fram och kändes liksom lite konstig i steget men jag tror det kan bero på att underlaget var lite gropigt.
'
Först började vi med att rida serpentinbågar över travbommar på medellinjen, det har jag och Malle otroligt svårt för och borde träna mycket mer på. Det gick i alla fall ganska okej ändå, galoppen var mycket svårare och det var svårt att få till bra vägar före och efter!
Att hoppa fram på dom ensamma hindrena som stod på långsidan var aningen lättare och där hade vi också lagt ut en tunna och en plastduk som mur för att skrämsla till hindrena lite grann. Malle tittade inte så mycket på det och hoppade duktig över det. Omhoppningssvängarna gick väldigt bra, han hoppar så duktig när det kommer till det, duktiga prinsen. En gång kom han lite konstigt men jag tryckte på honom och duktig som han är hoppade han av stort, stolt matte var jag då kan jag säga! ♥
'
Jag är väldigt nöjd över Malls, han hoppade bra och även fast det var en övning som vi tycker är riktigt svår skötte han det galant!
'
Söten innan passet!

Åland

Publicerad 2012-04-06 10:11:06 i Vardag,

Hej på er! Uppdateringen igår var inte den bästa, ingen alls för den delen heller, haha. Internet fungerade inte till en början vilket det gör nu så uppdateringen under dom fem dagar vi är borta kommer nog ändå vara helt okej. Jag kom till våran stuga ungefär vid 2 igår, dock går klockan en timme efter här så klockan är alltså 11 här medans den är 10 hemma i Sverige.
'
Än så länge har jag inte gjort så mycket här, det har snöat massvis inatt så det är alldeles vitt på backen.. Jag hade tänkt gå ut och fota lite snart, det är i alla fall superfint här! Jag hade också tänkt att blogga om hoppträningen i onsdags och lite andra roliga saker, ni får helt enkelt hålla koll på bloggen! ;)
'
Vi hörs under dagen!
'

Utanför fönstret just nu, det är myggnät som gör det hela "rutigt", haha!

Kort Onsdag

Publicerad 2012-04-04 14:00:00 i Vardag,

Nu har jag precis slutat skolan, vi hade en riktigt kort dag idag då sista lektionen var inställd, riktigt skönt! Nu ska jag åka iväg till stallet med bussen, idag står - som ni säkert vet, hoppträning. Idag tar jag och Malle det lite lugnt, vill inte hoppa så ansträngande efter hoppningen i helgen så vi kör bara på lite markarbetshoppning av något slag!
'
Imorgon åker jag till Åland och blir borta i fem dagar, ska bli både riktigt tråkigt och lite skönt att komma iväg lite. Jag brukar inte tycka om att åka bort men jag trivs rätt bra på Åland. Jag hade tänkt fota och kanske träna lite också, så fin natur!
Vi hörs senare, efter hoppträningen när jag kommer hem igen. :)
'

Presseningsrundan

Publicerad 2012-04-04 11:28:59 i Malle och Maria ♥,

Igår skrittade jag och Malle en sväng ute tillsammans med Alexandra och Zoran. Vi red en jättebra runda med bra och varierat underlag som jag och Alexandra döpte till Presseningsrundan, vi såg presseningar överallt och just denna rundan bestämde vi då för att kalla just Presseningsrundan, fyndiga! ;)
'
Först gick vi med Signe mot ridskolan, svängde sedan in i husområdet och red en bit på en skogsslinga innan vi kom ut i området. Där gick vi mot båtis och genom skogen där, avslutningsvis klättrade vi genom skogen hem.
Mycket duktig polle under hela turen, bästa!
'
Bästa Malls efter skrittturen ♥

Bra träning

Publicerad 2012-04-03 16:00:00 i Malle och Maria ♥,

Gårdagens träning för Nicole gick lite som vanligt, i början gick det ganska dåligt, han var ganska osammarbetsvillig och tyckte det var väldigt jobbigt att behöva ställa igenom ordentligt speciellt i vänstervarvet. I slutet gick det dock väldigt bra, han var ordentligt lösgjord och jobbade på jättebra!

Vi började med att bara jogga fram honom som vanligt, det var en häst som hade kolik och gick runt i ridhuset så vi tog en liten paus ett litet tag.
Som sagt fick vi jobba igenom ordentligt i båda varven innan han lossnade vilket var riktigt jobbigt för både mig och Malle. Efter ett tag släppte det faktiskt väldigt bra och han blev riktigt härlig.

Galoppen gick väldigt bra, han var himla låg i formen vilket var bra men han var inte så stadig utan gick och nickade lite så det fick vi jobba en del på. Han vart väldigt fin där också tycker jag!
I slutet av lektionen kunde jag ställa honom bra även i traven och han gick kvar i samma varv och jag tror att han blev ordentligt lösgjord under träningen, vi flyttade också bakdelen åt båda hållen på volt vilket han skötte väldigt bra, riktigt duktig polle!

Mamma filmade en stund också så jag lägger upp den senare när jag redigerat!Dagens..

Publicerad 2012-04-03 12:00:00 i Utrustning och shopping,

..vill ha!Hur snyggt som helst. Dock är det kanske inte riktigt säsong just nu men nästa vinter ska jag absolut köpa det, det är en sak som är säker! Kanske något att inhandla under Globen 2012? ;)

Längesen

Publicerad 2012-04-03 08:42:36 i Vardag,

Hej på er! Eller godmorgon..

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här, saknar ni mig? ;) Jag har haft både fullt upp med plugg dom här sista veckorna inför påsklovet och så har det väl blivit något av en bloggpaus eller nå, har helt enkelt inte haft motivation eller tid att blogga. Nu är det dock bara nån några dagar kvar i skolan, sen åker jag och familjen till Åland där vi tillbringar helgen. Jag uppdaterar er därifrån!
Vi hörs iallafall under resten av dagen, nu är jag tillbaka och jag hoppas att ni peppar mig till att fortsätta genom att kommentera!
Bästa Malls! ♥

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela