Marias & Marshmallows dagbok

Godnatt!

Publicerad 2012-05-31 21:53:29 i Vardag,

Hallå på er!

Kvällen har varit ganska fullproppad, jag har gjort ett tappert försök till lite plugg vilket lyckats med några klara uppgifter i alla fall, bland annat en engelska text om mig själv och så har jag också försökt skriva lite på min egna låt i musiken vilket slutade med att jah raderade ett instrument och inte fick något tillagt, haha!

Imorgon har jag sovmorgon till kvart i 12, hur skönt som helst och det enda vi har på schemat är som sagt Hemmestafestivalen. Efter det ska jag iväg till stallet. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra tillsammans med Malle men det lutar i alla fall åt lite dressyr. Nu ska jag göra mig i ordning för sängen och sen lägga mig, är otroligt trött i benen idag och känner att jag behöver vila upp hela kroppen nu, blir otroligt skönt och välbehövligt med en sovmorgon! Vi hörs imorgon, sov gott.Bjuder på en gammal bild på mig och bästa Mallen med sommarmagen framme, hi hi! ♥

31/5 Skritt ute

Publicerad 2012-05-31 20:25:15 i Ridpass och markträning,

Idag fick Malle ta det lugnt, vi skrittade i ungefär en halvtimme allt som allt och gick på grusvägarna. Malle var lite tittig idag, han verkade inte alls trött av avmaskningsmedlet, haha. Han ville äta gräset i diket mest hela tiden och drog ner huvet och låtsades lukta på marken för att lura mig så att han kunde ta gräset, haha buse!

Han var i alla fall duktig idag, efter passet fick han beta lite också i ungefär en kvart, 20 minuter!

Såhär vacker var himlen under hela ritten (solen lyste över mig och Malle ♥) dock började det aldrig regna vilket var tur!

Dagens fråga

Publicerad 2012-05-31 17:00:00 i Vardag,

Vad ser ni som för/nack - delar med sommarbete? Går era hästar på dygnet runt, dagbete eller inget alls, varför - varför inte?

Slutat för dagen

Publicerad 2012-05-31 15:08:06 i Vardag,

Sitter i skolan och har nyligen slutat. Dagen har gått rätt fort ändå, vi hade ett urjobbigt springpass under idrotten men som jag var urnöjd med också! Annars är torsdagar ingen jobbig dag så jag är inte så slutkörd som andra dagar. Tummen upp!

Imorgon är jag i princip nästan ledig, jag börjar klockan 1 och ska åka med klassen för att se den så kallade Hemmestafestivalen i Gustavberg, det blir alltså det enda för dagen och väldigt lugnt.

Ska strax åka iväg till stallet och skritta på Malle, det var dels hoppträningen igår och så avmaskades han på kvällen vilket han kan vara lite trött utav, jag ska skriva några tidsinställda innan jag åker till stallet så att det inte blir helt öde under eftermiddagen! ;) Ikväll kommer även det massa bilder från London, håll utkik.

Bästa ponnyprins! ♥Hoppning

Publicerad 2012-05-31 10:36:09 i Malle och Maria ♥,

Hoppträningen igår gick väl lite sådär. Galoppen var inte den bästa, det hamnade mycket i fel efter hindrena och dessutom var galoppen lite seg..

Vi hoppade huset, först framhoppning på alla hinder och sen hoppade vi igenom banan - först lågt och sen på valfri höjd vilket fick bli 90 cm för mig. Felfritt båda gångerna med en ganska bra känsla i båda, bättre i 90 faktiskt!

Sen skulle vi hoppa ett hinder bara på ungefär 95cm - 1m, fick ett stopp av den lite för dåliga galoppen men fick vara på honom en gång ordentligt med benen och sen flög han över. Min prins! :')

Jag är nöjd över träningen, ingen jättebra men jag är ändå nöjd över oss.

WE - träning med Malle

Publicerad 2012-05-30 12:33:48 i Malle och Maria ♥,

Igår var det, som ni redan vet, WE träning för mig och Malle. Vi har aldrig prövat på det tillsammans, förmodligen aldrig annars heller.. Men till min lycka gick det hur bra som helst, verkligen!

Vi började med en övning som heter tre tunnorna, det gick ut på att göra volter runt tre stycken hinderstöd, först i skritt och sen även i trav. Denna övningen var nog svårast enligt mig men sista gången gick det riktigt bra. Jag fick öva på att sträcka mer på överlivet och rida mer med sätet och inte så mycket med handen och skänkeln utan mer blicken och vikten, jättenyttigt!

Andra övningen gick ut på att rida tight slalom även häst runt hinderstöd, först skritt, sen trav och till sist trav med skrittövergång i mitten. Malle lyssnade jättebra, han var verkligen lydig när jag red mer med sätet så det verkade han verkligen trivas med! Malle var hur duktig som helst.

Den sista övningen kände jag igen mest, vi skulle rida fram till ett bord och göra halt, lyfta en pet-flaska och sen rida fram igen. Malle var lite tveksam första gången då jag bara skulle gå förbi den men sedan flöt det på som bara den. Två sista gångerna lyfte jag också flaskan vilket var slutmålet för dagens övning! Hur duktig Malle som helst.

Jag är, som ni säkert hör, hur nöjd som helst med Malle! Han blev mycket lydigare, gladare och lättare att sitta på när jag red mer med sätet så det ska jag absolut fortsätta med mer! Skänklarna blev även mer kvicka när dom väl behövdes på riktigt. Jättebra träning och Anna Nordin var en riktigt bra och duktig tränare!Plugghäst

Publicerad 2012-05-29 21:31:22 i Malle och Maria ♥,

Har nyligen ätit middag och har precis satt mig vid datorn för en pluggkväll med musik. Duktig som jag är glömde jag boken i skolan men får hämta sakerna från skolans hemsida som en guldvärd räddning!

Träningen idag för Anna Nordin var hur rolig som helst (berättar mer om den imorgon i utförligt inlägg!). Vi lärde oss massor, både med sitsen och i just WE, detta är absolut något jag ska fortsätta med när jag får chansen och även Malle tyckte att det var superkul, en superlyckad träning helt enkelt!

Nu ska jag ta itu med plugget, prov och läxförhör imorgon - det är bara att börja.. Ha en fortsatt bra dag! :)

Bästa kung! ♥

Ändrade planer

Publicerad 2012-05-29 17:30:00 i Malle och Maria ♥,

Just nu börjar jag och min grupp att bygga fram till WE, blir hur roligt som helst!

Idag var det tänk med en skrittur men Totta frågade om jag ville vara med på WE, Working Equitation ikväll vilket jag absolut inte tackade nej till! Ikväll ska jag och Malle alltså pröva på det, har gjort det en gång på ridskolehäst en gång förut men idag är det premiär för mig och bästa Malle. Det ska bli riktigt roligt att pröva på och jag tror att både jag och Malle kommer älska det!

Önska oss lycka till så får ni mer info ikväll när jag kommer hem! :)

Sommarproblem

Publicerad 2012-05-29 15:32:00 i Tankar och åsikter,

Det enda minuset jag ser med sommaren måste faktiskt vara insekterna och solen för stallets del.

Malle har jätteproblem med framförallt solen, han får hemska solexem på mulen och blir alldeles röd om mulen, stackarn! Det som har fungerat bäst hittils är barnsolkräm med solfaktor 30, dock får han fortfarande väldigt mycket exem, redan lite nu på våren. Dock tror jag att jag kanske har kommit på hur jag ska lösa solexem problemet. Eftersom att solhelosan är så fet och sitter kvar på mulen hade jag tänkt att använda både den och barnsolkrämen, först barnsolkrämen för att skydda styrkan på solen och ovan lägga solkhelsosanen för att hålla kvar det och skydda även fast han står i hagen och äter gräs, detta tror jag verkligen på och för att svalka av lite när han kommer in kanske ha på lite vanlig helosan.

Ett annat problem under sommartiden är Malles ögon, eller snarare flugorna. Jag misstänker att flugorna sätter sig i ögonvrån och irriterar. När Malle kommer in kliar han som en galning mot mig med ögat först, det rinner och han öppnar inte ögon ordentligt, min bebis.. Detta brukar lösa sig med en flughuva men såklart är det ändå jobbigt!

Min teori på sommaren är att så mycket som möjligt kunna ha hästen utan grejer på sig. Sommaren ska vara frihet för hästarna, värme och mat hela dagarna. Inte en massa klibbiga täcken, sprayer och massa detaljer. Det är verkligen synd när man behöver hjälpa till så mycket som med eksemtäcken, flugtäcken och heltäckande hjälpmedel, skönt att jag slipper ifrån det i alla fall!

Min vackra prins! ♥

Malles träningsschema v. 22

Publicerad 2012-05-29 12:00:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Uteritt

Tisdag: WE lektion för Anna Nordin

Onsdag: Hoppträning

Torsdag: Dressyr

Fredag: Promenad

Lördag: Uteritt

Söndag: Longering

Såhär ska Malle motioneras under veckan, en ganska lagom vecka som jag fick ihop hyffsat bra enligt mig själv. Jag har så svårt att sätta ihop scheman, träningarna ligger lite smått tokigt för att få ihop ett perfekt schema.. Jag tror i alla fall att jag fick ihop det helt okej.

Malle - 28 Maj 2012

Publicerad 2012-05-29 07:04:21 i Malle och Maria ♥,

Hade egentligen planerat ett dressyrpass idag men när jag kom till stallet hade jag sällskap till att rida ut vilket jag inte missade chansen för!

Red ut en sväng runt sandtaget, skrittade mest men även en del trav på grusvägarna, lite klättring i skogen och galopp i sanden, ett väldigt nyttigt pass för lille Mallen. Dock red jag barbacka vilket jag aldrig mer gör om ute kan jag säga, han blir så fruktansvärd stor i steget och det blir omöjligt att sitta.. Haha!

Back on Track

Publicerad 2012-05-28 13:26:46 i Vardag,

Ikväll får ni vänta er mycket uppdatering! Jag har massor att visa från London, shopping, bilder och en massa text.

Håll utkik under eftermiddagen/kvällen så får ni en massa bildbomber och Londontexter. :)

London here I come!

Publicerad 2012-05-25 14:11:50 i Vardag,

I helgen åker jag till London och har inte hunnit förbereda några tidsinställda, därför kommer uppdateringen ligga lågt under helgen förmodligen. Kanske kan uppdatera något från hotellet dock, men vi hörs på Måndag om inte annat! :)

Dressyr i värmen

Publicerad 2012-05-24 23:26:55 i Malle och Maria ♥,

Tyvärr var jag så dum att jag red dressyr i värmen idag, jag fick inte riktigt igenom det jag ville och fick därför rida lite längre än jag hade tänkt - även om det inte var som ett riktigt dressyrpass.

Fokus låg inte jättemycket på formen idag utan jag red en övning med skänkelvikning, övergångar och några volter, en väldigt bra övning enligt mig själv som jag nog ska fortsätta bygga på. Galoppen la jag på fyrkanten och på volterna där jag satt och jobbade igenom honom på volterna och lät honom sträcka ut i lite lägre form på fyrkanten, då i lätt sits.

Jag är hyffsat nöjd med passet idag, det var lite kaos till och från och inte lika ordning och reda som det brukar vara. Det är bara att fortsätta jobba, dressyr behövs i både min och Malles utveckling. Helt klart!

Finaste Malle

Publicerad 2012-05-23 21:50:58 i Malle och Maria ♥,

Idag var det hoppträning på schemat och jag var hur taggad som helst idag!

Jag fick inte igenom honom ordentligt i framridningen och han var ganska seg och trött idag kändes det som hela träningen. Jag tror att mycket av tröttheten kan bero på värmen - hoppade fint gjorde han i alla fall!

Övningen idag bestod utav en serie på ena långsidan och ett ensamhinder på den andra långsidan. Vi byggde på serien lite eftersom och Malle hoppade igenom utan problem alla gånger. Några gånger landar han i fel galopp då han blir lite ställd utåt innan hindrena, det blir mycket bättre känsla och flyt när han landar rätt och då blir det klockrent.

Efter att hela serien var uppbyggd la vi på ensamhindret också vilket Malle hoppade över lätt, sista gångerna höjde vi upp till ungefär 1.05 m och en gång stannade han på det då jag inte riktigt red ordentligt mot, blev lite osäker och hetsred istället för att rida likadant som dom andra gångerna. Han blir också aningen osäker på hindret när vi inte hoppar den höjden så ofta längre, det får vi bygga upp igen. Första gången stannade han allstå men dom andra två gångerna hoppade han jättefint, kom lite nära men vad kan jag begära när vi inte hoppat den höjden på jag vet inte hur länge, Malle tyckte i alla fall att det var kalaskul och då tycker jag också det! ♥Hoppbild från förra året under allsvenskan, bästa Malle!

Friluftsliv

Publicerad 2012-05-23 14:55:23 i Vardag,

Hallå där!

Jag har varit ute i skogen och tältat med skolan från igår (därav uppdateringen), det har varit svettigt av allt gående men ganska mysigt ändå. Nu är jag i alla fall, hemma och varm efter dagens sommarvärme!

Malle tog jag hand om igår morse innan vi åkte iväg till tältningen. Vi tog en skrittur i skogen, klättrade lite barbacka och gick även ner till vattnet och myste lite där. Idag blir det hoppträning som jag ska åka iväg till nu, vi hörs mycket mer när jag kommer hem från stallet! :)

Tröttis Malle igår ♥

Tävlingar vt 2012

Publicerad 2012-05-21 21:51:43 i Tävling,

Tänkte göra en liten terminsresumé för den här säsongens tävlingar. Jag har tävlat ganska mycket dressyr den här terminen  allt som allt men även hunnit med några Pay and jumper och CR!

31/3 Runsten Pay and Jump

Årets första "tävling" ägde rum på Runsten för en Pay and Jump. Kommer ihåg att det var kaos på framhoppningen till första klassen och jag hann knappt hoppa fram av den anledningen.. Jag fick iallafall med mig 4 fel i båda klasserna, 70cm + 80cm som båda berodde på mig.21/4 Stäket Ryttarna Hästsportförening

Vår andra dressyrstart tillsammans. Malle kändes fin och formen satt vissa bitar av programmet. Domaren gav oss 56,26% å en 10:de plats av 15.1/5 Siggesta Ryttare

Hoppade en CR på en klubb nära oss. Felfria och en bra känsla hela dagen! :)


13/5 Väsby Ridklubb

En superlyckad dag med en fin Malle som kändes väldigt fin även inne på banan. Domaren tyckte om oss och gav oss fina lovord och 62,222% som även är vårat procentrekord!17/5 Siggesta Ryttare

Inte en bra tävlingsdag för mig och Mallen.. Han kändes stretig redan på framridningen och jag red inte ordentligt, 53,92% ändå en bra erfarenhet, såklart!Alla tävlingar den här terminen är bra erfarenheter och det har mest blivit dressyrtävlingar. Nästa säsong hoppas jag att vi kan komma igång ordentligt med hoppningen, jag saknar och längtar efter det så!

Svar på frågestund

Publicerad 2012-05-21 20:14:12 i Malle och Maria ♥,

Jag fick några frågor på frågestunden ändå vilket alltid är roligt! :) Jag tänkte passa på att svara på dom nu.

Har någon gång testat lite frihetsdressyr med Mallisen?
Svar: Det har jag gjort, han har fått följa efter mig, stanna när jag stannar och så kan han ju några trick som "puss".

Hur länge gick du på ridskolan innan du köpte Malle?
Svar: Jag började rida när jag var 6 år och köpte Malle när jag var 12 så ungefär 6 år alltså, alltid på Värmdö Ridklubb.

Fick du med all utrustning när du köpte Malle?
Svar: Jaa, det kan man säga. Jag fick allroundsadel, ett träns, ett regntäcke, ett schabrak, en lädergrimma och säkert något mer jag inte kommer på just nu, haha!


Vilket är ditt favorit-schabrak som du har just nu?
Svar: Det måste nog ändå vara mitt vita Hansbo-schabrak med gul och blå kant. Det är hur snyggt som helst.

Malle - 20 Maj 2012

Publicerad 2012-05-21 13:00:00 i Malle och Maria ♥,

Igår blev det ett dressyrpass på Mallisen. Började med att skritta ut en sväng innan och gick sen in i ridhuset. Malle kändes ganska fin och avslappnad men när han jobbade ordentligt lät han väldigt ansträngd, för varmt kanske?

Jag red inte alls länge eller hårt utan joggade mest runt honom lite basic, ganska fri form mestadels och lite arbete också, men som sagt ville jag inte pressa honom för hårt eftersom att han lät så ansträngd, det blev helt enkelt ett kort pass.

Igår blev det barbacka, vi har börjat misstänka att sadeln ligger lite dåligt på Malle och därför hade jag tänkt rida lite mer barbacka fram tills vi vet mer om det!Malle - 20 Maj 2012

Publicerad 2012-05-21 13:00:00 i Malle och Maria ♥,

Igår blev det ett dressyrpass på Mallisen. Började med att skritta ut en sväng innan och gick sen in i ridhuset. Malle kändes ganska fin och avslappnad men när han jobbade ordentligt lät han väldigt ansträngd, för varmt kanske?

Jag red inte alls länge eller hårt utan joggade mest runt honom lite basic, ganska fri form mestadels och lite arbete också, men som sagt ville jag inte pressa honom för hårt eftersom att han lät så ansträngd, det blev helt enkelt ett kort pass.

Igår blev det barbacka, vi har börjat misstänka att sadeln ligger lite dåligt på Malle och att den inte är formad helt optimalt för mig, därför hade jag tänkt rida lite mer barbacka fram tills vi vet mer om det!Malles vecka

Publicerad 2012-05-21 09:40:23 i Malle och Maria ♥,

Såhär ser planerna ut för Malle den här veckan.

Måndag: Dressyrlektion

Tisdag: Skritt i skogen

Onsdag: Hoppträning

Torsdag: Dressyr på egen hand

Fredag: Uteritt

Lördag: ?

Söndag: ?

Helgen kommer inte jag ha Malle då jag åker till London över helgen, jag tror dock att han kommer vila en dag och gå dressyr/ridas ut en.

Malle - 19 Maj 2012

Publicerad 2012-05-19 21:26:48 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det, som tidigare sagt, uteritt för hela slanten.

Vi red bort till travbanan och travade lite innan vi gick in i skogen, klättrade lite i backarna och myste i skogen ett tag, det var verkligen väder idag och utsikten vid våran skog är underbar! Dock ville Malle mest äta i skogen, haha.

När vi kom ut från skogen galopperade vi på travbanan, lät bara Malle galoppera på i den farten han ville - hur fort som helst! Galopperade några sträckor, både i backarna och på det plana. Sista gången var Malle verkligen hur taggad som helst och sprang som vinden, har aldrig suttit på honom när han sprungit så fort.. Häftig känsla! Det är verkligen tur att Malle är så stadig på benen!

Travade av på ängen och där var han urfin, först otroligt pigg men lugnade sig otroligt bra sen. Joggade i lägre form och han var jättelugn och koncentrarad! Ett kanonpass på min fina prins.

Två bilder från dagen ♥

Hiss

Publicerad 2012-05-19 12:00:00 i Tips och råd,

Idag måste hissen gå till Tobbe Larssons ekologiska produkter. Jag tycker själv att det är super att även hästprodukter kan vara ekologiska och nyttiga för naturen!

Själv har jag bara hästschampoot men i framtiden lär jag köpa många fler produkter av detta märke. Schampoot är väldigt drygt vilket gör att det räcker längre, dessutom doftar alla produkter väldigt gott, det kommer lukta äpple i hela stallet efter användning.

 

Hemma

Publicerad 2012-05-18 20:44:53 i Vardag,

Har varit hos min farmor hela dagen, gått lite promenader i Nyköping och ätit massa goda saker som alltid hos farmor! Idag var jag hästledig vilket hör till ovanligheterna, Alexandra har tagit hand om min prins idag och han fick vila, men beta lite ändå.

Imorgon blir det antingen uteritt eller lite dressyr men det lutar nog mest åt en uteritt då Malle var så pigg i onsdags och ville bara springa på ängen så imorgon lutar det åt att han får göra det, blir även riktigt mysigt jag hoppas såklart på att vädret blir super för den delen, det vore inte helt fel.

Glöm förresten inte att ställa frågor i frågestunden här under, vill ha mycket frågor att besvara, det gör saken mycket roligare vet ni ju.

Bild från stunden!

Frågestund

Publicerad 2012-05-18 08:54:47 i Bloggen,

Idag blir jag borta nästan hela dagen, jag ska till nyköping för att hälsa på min farmor. Jag har tyvärr inte hunnit skriva några tidsinställda men istället får ni lite tid och klura på frågor, jag tänkte nämligen ha en frågestund här.

Ni får fråga vad som helst, "det finns inga dumma frågor, bara dumma svar". Så klura nu ut ett par frågor och ställ i kommentarsfältet! Kör hårt!

Bad day!

Publicerad 2012-05-17 22:56:32 i Malle och Maria ♥,

Idag var det ingen bra dag, eller kvällen var bra med superduper trevligt sällskap men resten av dagen har mest bara varit skit..

Dagen började med att det var massa strul med startlistorna och vi kom alldeles för tidigt till Siggesta, därefter var Malle bara stretig och pigg igår, jag var dessutom inte lika koncentrerad som jag brukar vara vilket resulterade i våran värsta tävlingsritt tillsammans. Nu på kvällen fick jag även sjukt ont i magen som pricken över i;et. Inte den bästa dagen!

Tur att jag älskar min fina prins precis lika mycket även fast det inte går som på räls vissa dagar, vi kämpar tillsammans och ska bli bra tillsammans!

Malle - 16 Maj 2012

Publicerad 2012-05-16 20:27:53 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det, sagt och gjort ett ridpass på ängen vid travbanan. Vi började med att skritta fram ett varv runt och sen gick vi in på själva ängen.

La mycket fokus på volter, övergångar och galoppfattningar. I början var Malle otroligt pigg och lite frustrerad över att han inte fick springa på så fort han bara ville. Jag fick ett litet psykbryt ett tag och allt bara sprack, gud vad ledsen jag var då... Efter ett tag tog jag dock tag lite mer i galoppfattningarna, han har lite svårt att behålla lugnet och fortsätta vara i form men jag gjorde många fattningar från skritt och till slut vart han hur fin som helst där, jag kände verkligen att han förstod vad som skulle göras även fast han inte riktigt har orken att bära sig helt! När han hade gjort några bra fattningar avslutade jag och travade av några varv.

Jag är väldigt nöjd över dagens pass då han verkligen var jättefin i fattningarna i slutet även fast formen i traven inte var så lätt idag, han verkade i alla fall väldigt nöjd när vi var klara. :)

Mot stallet

Publicerad 2012-05-16 15:45:17 i Vardag,

Hej på er!

Nu ska jag alldeles strax åka ut till stallet, idag väntar en hel del pyssling i stallet. Imorgon är det ju dags för tävling och jag gillar att ha dom allra flesta sakerna klara dagen innan! Malle ska såklart även ridas, dock inte så hårt. Lite lösgörande och avcheckning inför imorgon räcker gott och väl, hade tänkt att komma ut och rida på en äng idag, jättebra för Malle att öva. :)

När jag kommer hem väntar massa bloggning, jag har varit lite frånvarande under dagen och igår kväll men ikväll blir det andra bullar ska ni se. Ni får hålla ögon och öron öppna!Favorit i repris! ♥

Hjälptyglar i massor

Publicerad 2012-05-15 18:46:00 i Tankar och åsikter,

Tänkte börja knåpa ihop ett åsiktsinlägg nu, jag har ju lovat er det ganska länge nu men aldrig börjat skriva. Nu har jag ett nytt ämne som jag tänkte prata om som jag faktiskt har ganska starka åsikter om vilket jag tror att ganska många har, nämligen om hjälptyglar. Hur mycket hjälptyglar är det okej att ha, i vilka fall ska man ha dom, är man duktig nog kan man vara utan dom osv.

Jag såg nyligen ett foto på facebook som löd såhär:

"Seriously - If you have to put THIS much crap on your horse's head, it's time to unsaddle and go back to the longe. Because, as a rider, you suck. And as a trainer, you FAIL."

Håller helt med i detta, ska man behöva så mycket hjälptyglar är man inte längre någon bra ryttare. Då har man bara en massa skarpa bett och hjälptyglar som inte annat än att tvingar ner hästen i form.. När man sedan tar av alla hjälptyglar kommer sen hästen att vara helt förstörd och inte gå bra alls, då är den alltså helt förstörd.

Jag tycker dock inte alltid att hjälptyglar är helt fel. Det kan finnas tillfället när dom är bra och då tycker jag alltså att det är bra att dom finns. Om man använder hjälptygeln på rätt sätt, sällan och hjälper hästen istället tycker jag att det mest är bra att det finns medel som kan hjälpa hästen och ryttaren.

Sammanfattningsvis, jag avskyr hjälptyglar. Jag tycker att det endast är bra ytterst sällan och när man verkligen kan använda de på rätt sätt, håller ni med?


Förmiddagspromenad

Publicerad 2012-05-15 15:51:00 i Fotat,

Vädret har varit underbart under förmiddagen och jag och Astrid var ute och gick i en dryg timme. Bland annat badade Astrid och sprang runt i skogen, härligt!

Ledig dag

Publicerad 2012-05-15 09:53:14 i Vardag,

Godmorgon!

Idag är jag ledig ifrån skolan, resten av veckan också vilket är otroligt skönt! Jag ska börja dagen med att gå en promenad med Astrid, resten av dagen har jag inte alls mycket planerat, kanske åka till stallet i tid, sitta ute på stallplanen och smörja grejer. Jag hade tänkt att ta en riktig smörjdag och smörja alla tränsen och plocka isär, tränsen är i stort behov av det nu kan jag tala om!

Malle får en lugn dag idag, ska bara gå en bit och beta med honom, snart börjar det bli dags för invänjning i beteshagarna så Malle brukar få börja lite innan det också, bara för säkerhetens skull.

Ha en bra dag, vi hörs senare! :)

Dagen

Publicerad 2012-05-14 21:45:46 i Malle och Maria ♥,

Hej på er!

Direkt efter skolan åkte jag till stallet, jag har så väldans mycket tid på måndagar så jag gick runt och pratade lite med Nicole, myste med Malle och satt hos honom i boxen och tog det mest lugnt innan jag började mocka, göra höpåsar och sådant.

Det var som tidigare sagt dressyrlektion idag som började väldigt bra, innan lektionen när jag travade några steg var Malle hur fin som helst, samma sak i traven idag. Vi gjorde skänkelvikningar på volten och lite sluta även det på volten. Malle var riktigt fin och krallig då men galoppen gick inte riktigt lika bra, den är så grymt svår! Vi gjorde några fattningar men jag har så dåligt tålamod att jag hoppade av ett tag och andades lite istället för att bli arg på Malle då. Red även igenom LC:2 som ska tävlas på torsdag, travdelen var väldigt fin men galoppen är ju lite oklar, det är bara att kämpa på, vi tar nya tag och någon gång ska vi klara det med!

Sommarbete

Publicerad 2012-05-14 17:34:00 i Tankar och åsikter,

Sommarbete, dagbete eller likadant som på vintern fast med gräs? Hur går din häst under sommaren?

För mig är det en självklarhet att Malle ska få ha semester i sommarhagen och gå på bete dygnet runt. Han har gjort det i alla åren han bott hos mig och i år är första året med dom nya kompisarna på Norra. Eftersom att Malle bara har gått i vinterhagen med sina hagkompisar och dom bara är 4 stycken i hagen betyder det att Malle kommer få många nya vänner under sommaren.

Jag tycker att det är ett plus ifall det kan vara många hästar i sommarhagen, ifall några skulle ridas eller tas upp till stallet finns det alltid många andra hästar till hands.

På sommaren får Malle också alltid vila från tävlingar, dels för att det inte är många tävlingar då men mest för att han ska få ta det lugnt på den fronten och bara få ta det helt lugnt. Jag låter även honom vila helt några veckor för att eventuellt läcka småskråmor i kroppen på egen hand.

Malle älskar även att gå på bete, njuta av den svala kvällen, äta gräs och busa med alla andra hästar. Sommaren är livet! ♥Lite härliga sommarbilder, suddiga - men härliga! :)

Bra att vara mindre!

Publicerad 2012-05-14 14:03:00 i Utrustning och shopping,

Något som är riktigt bra med att ha en av dom minsta hästarna i stallet är att man ofta får saker av dom andra i stallet när t.ex. schabrak inte passar dom större hästarna.

Jag har samlat på mig 2 stycken otroligt snygga schabrak under tiden på Norra, vilket är drygt ett halvår bara, jättebra! :)På bilden är ett av schabraken, ett supersnyggt ljusblått dressyrschabrak av märket Catago.

Malles vecka 20

Publicerad 2012-05-14 10:00:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Dressyr för Nicole

Tisdag: Lugnt, beta och gå litegrann.

Onsdag: Lätt dressyr ute

Torsdag: Dressyrtävling på Siggesta.

Fredag: Uteritt

Lördag: Dressyr

Söndag: Skritt med lillebror

Måndag morgon

Publicerad 2012-05-14 07:21:55 i Vardag,

Godmorgon på er! :)

Ny vecka som, som vanligt, börjar med skola. Denna vecka blir dock otroligt skön i skolan! Vi går endast idag och är "lediga" resten. Idag går vi också kort dag innan jag åker till stallet, idag står dressyrlektion på schemat. Det blir förmodligen ganska lugnt eftersom att vi tävlade igår både jag och Julia, som jag rider lektion med.

Jag har även skrivit några tidsinställda under dagen och ett åsiktsinlägg att börja skriva på så håll ett öga!

Finaste, bästa! ♥

Väsby Ridklubb 13/5 -12

Publicerad 2012-05-13 18:38:45 i Tävling,

Framridning: Fokuset under framridningen låg på att få Malle avslappnad, han är ganska kort på tävling och därför försökte jag bara få honom avslappnad och stadig. Jag gjorde öppnor på långsidorna vilket gick hur bra som helst och jag la volter och övergångar.

Lite fokus la jag också på min handställning, fick kritik på förra tävlingen eftersom att jag har för låg och bred hand, så det försökte jag också tänka på så mycket jag kunde. Det blev en ganska lång framridning idag och hädan efter tror jag att vi kan korta ner den något.

Collectingring: Innan jag fick gå in på banan kändes det inte så bra alls, det var en stor läskig vit skyllt på väggen med reklam så den spände sig Malle sig för, han tyckte även att dörren var väldigt läskig så där fick jag aldrig någon bra känsla..

På banan: Här släppte dock spänningarna för Malle och han fokuserade riktigt bra! Volterna satt perfekt, travlägningen och uppridningarna fick jag även riktigt bra poäng på! I helhet är jag riktigt nöjd över Malle, han var riktigt fin under hela ritten. Det enda var väl galoppen där han var lite för rak och hög men annars var han bäst hela ritten. ♥ Vi belönades med hela 62,222%, riktigt nöjd! :)

 

En liten printscreen från filmen, som jag antagligen visar er senare!

Procentrekord!

Publicerad 2012-05-13 16:47:43 i Tävling,

Tävlingen idag gick så himla bra, jag orkar inte skriva så himla utvecklat just nu men jag kan ju säga att jag slog vårat procentrekord och jag är grymt nöjd! Nu taggar vi igen till på Torsdag för ännu en förhoppningsvis lyckad tävlingsdag. :)

Världens finaste prins! ♥

Dagens ridpass

Publicerad 2012-05-12 22:23:06 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det ridhuset, regnet lockade inte till någon uteritt eller vidare så idag var ridhuset väldigt uppskattat av många skulle jag tro.

Själva ridpasset gick inte sådär jättebra, men inte jättedåligt heller. Vi var lite oense om hur, var och när allt skulle falla på plats vilket gjorde att det skedde lite missförstånd här och var och vi hade inte riktigt något bra stöd i Malles mun utan jag hade lite mer tryck bakåt och formen var inte som vanligt. Jag hoppas att detta bara var något tillfälligt och att vi kommer bra överrens imorgon igen! :)

Mål för 2012 - Dressyr

Publicerad 2012-05-12 10:00:00 i Malle och Maria ♥,

Här kommer den sista delen av mina mål för året 2012 alltså. Denna gången för enbart dressyren, dom andra delarna hittar du HÄR och HÄR.

♥ Första tumregeln för hela året är att slipa ännu mer på formen, få honom att släppa lite mer själv utan att jag behöver kämpa ihjäl mig första delen av passet och förhoppningsvis kunna ha honom i bra form redan från början.

♥ Rida ordentligt varje gång det är dressyr, göra mycket mer övningar under passen och mer lösgörande istället för att mest gå på volt och ställa och böja enbart.

♥ Rida LC med godkända resultat och prova på LB.

♥ Ha mycket bättre tålamod när jag rider, men ändå fokusera på att verkligen rida ordentligt!

Detta ska jag verkligen kämpa för i år. Detta kan bli bra, det vet jag - bara jag kämpar.. Don't stop beliving!

Lördag Morgon

Publicerad 2012-05-12 09:15:39 i Vardag,

Godmorgon på er!

Jag har precis ätit mig en stadig frukost och är redo för bloggning. Idag blir det en heldag i stallet vilket gör att jag ska göra tidsinställda till er, kom gärna med förslag - det är jag alltid öppen för! :)

Idag ska Malle ridas dressyr, ska bara försöka göra honom lösgjord och fin inför morgondagen. Jag ska såklart då också fixa allting tills imorgon, packa allt inför tävlingen, duscha Malle och smörja all utrustning. Kameran hänger med så när jag kommer hem tänkte jag skriva ett inlägg om hur jag förbereder inför tävling!

Vi hörs under dagens gång!Friday, Friday

Publicerad 2012-05-11 20:52:21 i Vardag,

Hej på er!

Idag blev det en lång dag i stallet, kom hem för bara någon timme sen och var där sedan 3 ungefär. Dagen i stallet har gått bra i alla fall, jag gjorde i ordning allt i stallet innan vi åkte iväg till klättringen. Själva klättringen gick också bra, jag har lite smått fobi för att klättra i nerförsbackar så det får vi öva på men Malle var jätteduktig även om jag inte kan säga detsamma om mig.. Malle är bäst! ♥

Imorgon blir det ett litet dressyrpass för att mjuka upp Mallisen till tävlingen på Söndag. Vi hörs med fler inlägg under kvällen!

Förresten har ni sett den nya, dösnygga headern och designen av Alexandra. Tack bästa du! :)

Mål för 2012 - Hoppning

Publicerad 2012-05-11 17:00:00 i Malle och Maria ♥,

Nu tänkte jag fortsätta lite med mina mål med Malle och mig själv under det här året. Jag har ju redan skrivit en del om sitsen som ni kan hitta HÄR.

Nu tänkte jag skriva om mina mål inom just hoppningen för året. Jag har planerna ganska planerade då jag gärna ser ett mål dit jag vill komma i år!

♥ Hoppa väldigt säkra CR-rundor.

♥ Prova LC med bra resultat och fina stadiga rundor.

♥ Få in bättre avstånd på hinder och höja svårigheten på träningarna.

♥ Jag och Malle blir ett bra team och att vi kan rädda varandra och ta vara på varandras svagheter. Att han hoppar ifrån ibland när jag inte riktigt rider helt rätt och att jag kan rädda upp honom ifall han skulle komma lite fel.

♥ För mig, aldrig tveka!

Sunny weather

Publicerad 2012-05-11 14:09:37 i Vardag,

Har precis slutat skolan och ska snart åka iväg till stallet. Idag ska vi åka iväg en bit till ett sandtag och klättra, vädret är på topp och detta kan inte bli annat än bra. Jag har dessutom gjort en massa tidsinställda under eftermiddagen så ni får hålla ögonen öppna!

Vi hörs senare, ha en bra Fredag! :)Transportskydd?

Publicerad 2012-05-11 09:14:04 i Tankar och åsikter,

Vad använder ni på era hästar när ni åker transport? Lindor, boots, transportskydd eller kanske något annat?

Själv använder jag låga transportskydd när jag åker längre sträckor, som till tävling eller längre. Det tycker jag blir ett lagom skydd men ändå inte för klumpigt. Ifall jag ska åka iväg och träna, rida någon annan stans och inte vara där så länge sätter jag på benskydd/lindor och boots - även i detta fall  när det inte är så långt.

Jag tycker det är en självklarhet att ha något på hästens ben medans man åker transport, vad som helst kan hända och det är en så trång yta att hästens ben lätt kan komma i vägen för en annan hov eller liknande.

 

 Vilodag

Publicerad 2012-05-10 21:16:37 i Malle och Maria ♥,

Idag fick som sagt Malle sin vilodag, jag borstade honom extra mycket, noggrannt och länge och sen gick jag även en kortkort promenad till sommarhagarna för att beta en stund. Malle var gladare än gladast av att få äta lite gräs och drog verkligen till det, söten! :)

Tanken för mig var att plugga idag, dock gick den planen i sjön när internet inte fungerade som det skulle nästan hela kvällen. Jag sticker iväg tidigare till skolan imorgon och så får jag plugga lite resten av kvällen - det jag hinner! Vi hörs imorgon, jag har massa inlägg på lagret!Ridpass - Tisdag #1

Publicerad 2012-05-10 15:29:00 i Fotat,

Blir bara dessa bilder från Tisdagens ridpass, fler hinner jag inte lägga upp för tillfället så det blir endast några smakprov. :) Alla bilder är fotade av Johanna.

Onsdag 9/5

Publicerad 2012-05-10 11:38:24 i Vardag,

Igår var uppdatering dålig, jag hade besök på kvällen vilket gjorde att jag satt ytterst lite vid datorn. Idag hoppas jag i alla fall att kunna leverera bättre inlägg såklart.

Igår var det hoppträning på schemat. Vi övade lite på att öka och minsta galoppen över cavalettibommar och så hoppade vi även lite vägar på mitten av ridhuset (kan visa övning och mer detaljerad beskrivning av träning senare). Hur som helst var Malle hur fin som helst, lyssnade super på galoppbommarna och hoppade som en klippa över resten av hindrena, världens finaste! ♥ Idag får han ta det lugnt och vila, det blir extra mycket ompyssling och en kort promenad där han ska få beta litegrann.

Ha en bra dag så hörs vi senare idag! :)

(Går)dagens outfit

Publicerad 2012-05-09 07:02:00 i Outfits,Jag:
Hjälm - Hööks
Fleecetröja - CRW
Ridbyxor - Classic CRW
Stövlar - Hööks

Malle:
Träns - Lyckås
Sadel - Pessoa
Schabrak - Hööks
Benskydd - Svarta Norton

Malle - 8 Maj 2012

Publicerad 2012-05-08 21:28:15 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det uteritt för hela slanten, vi blev ett riktigt bra gäng som red ut tillsammans - 5 stycken! Vi började med att rida fram runt udden, lite klättring och gå i skogen. Malle var lite slarvig med benen idag och snubblade runt lite i skogen. Han kan nog ha haft lite träningsvärk för när jag red på ängen var han inte alls lika framåt som han brukar.

Han var väldigt fin i formen idag och sökte sig väldigt mycket nedåt och jobbade på super! Jag är riktigt nöjd över honom, vi red inte speciellt hårt idag utan joggade mest runt lite på travbaneängen. När vi hade ridit klart fick han beta lite innan vi gick hem, väldigt nöjd då! :)

Malle - 7 Maj 2012

Publicerad 2012-05-07 20:50:55 i Malle och Maria ♥,

Idag var det dressyr för Nicole. Både Julia (som jag red tillsammans med) och jag ska tävla i helgen så vi övade lite på övergångar mellan galopp - skritt, öppnor och sådant lösgörande. Vi började med att trava fram och började sen med övergångarna i galopp, skritt. I början gick det inte alls bra, jag hade dåligt tålamod och Malle var en aning motstretig.

Efter lite jobb och lite djupa andetag från min sida så att jag skulle lugna ner mig lite gick det mycket bättre. Malle vart riktigt fin och högergaloppen satt som en smack! Kunde galoppera och sedan göra halt, riktigt duktig var han. Vi gjorde även några uppridningar på medellinjen i galopp med halt vid X. Malle var riktigt duktig även fast det var svårt i början. Han sticker iväg lite när jag rider upp på medellinjen men fick göra många halvhalter så gick det super!

Innan avtravning hann vi såklart också med lite travjobb också. Vi jobbade med att länga steget på en kort sträcka, från medellinjen till en bit in vid vägen (om ni förstår hur jag menar?). Malle har väldigt lätt för att länga och var hur fin som helst. Vi måste fortfarande jobba med att han ska vara kvar i samma form men han var riktigt, riktigt fin! Avtravningen var också underbar, han vart riktigt maffig och tog för sig hur bra som helst! Han var galet fin. Är så nöjd med fina Malle idag, han skötte sig lysande!

Malles vecka 19

Publicerad 2012-05-07 17:09:00 i Malle och Maria ♥,

Måndag: Dressyrträning

Tisdag: Vila, liten promenad

Onsdag: Hoppträning

Torsdag: Rida ut

Fredag: Dressyr

Lördag: Skritta ut

Söndag: Dressyrtävling på Väsby Ridklubb

Visste du att Malle...

Publicerad 2012-05-07 14:10:00 i Malle och Maria ♥,

... rullar sig i princip alltid när han fått ny torv i boxen och alltid när han har duschats?

... är otroligt känslig för skänkeln när man rider? Han grymtar ifall man tar i för hårt med benen och otroligt kvick för framåtdrivande hjälper.

... har ett otroligt bra travsteg både utomhus då han ökar på och inne när han går i rätt form? Dock är hans trav otroligt svår att sitta ordentligt i..

... är ganska känslig i ryggen och det kan ibland kännas som att han är påväg att skjuta rygg när man sitter upp precis när man spänt sadelgjorden?

... och jag tävlade vår första tävling när vi hade känt varandra i exakt ett år?

... är otroligt lugn i psyket även fast han är arab? Han är en av dom snällaste hästarna i stallet och gör aldrig något dumt!Min fina prinsponny! ♥

Mål för 2012 - Sits

Publicerad 2012-05-07 10:00:00 i Malle och Maria ♥,

Kom med idén idag att skriva lite olika mål för 2012, i lite olika kategorier. Jag tänkte börja med min sits, ska skriva upp lite mål att tänka på under hela året och sen se tillbaka och se om något har hänt med just min sits!

Dressyr:

• Händerna, sitta mer ihop med händerna och ovanför manken. Något som domaren klagade på under förra dressyrtävlingen.

• Släppa ner mina ben längre, jag spänner gärna knäna vilket är helt fel!

• Rida mera mellan handen och skänkeln, jag rider mycket med handen just nu..

Hoppning:

• Ge mer eftergift över hindrena.

• Inte kura ihop överlivet så mycket.

• Titta vart jag ska ännu mera.

Om jag tänker på dessa punkter under varje ridpass får vi se om jag kan göra någon skillnad.

Malle - 6 Maj 2012

Publicerad 2012-05-06 21:38:15 i Malle och Maria ♥,

Idag blev det både tömkörning och lite dressyr för min och Malles del, vi började med att skritta fram runt vinterhagarna. När vi kom till utebanan började jag mest i skritten och där gick det bra, tog också lite trav på volten men det var otroligt svårt och jag vart otroligt sugen på att rida lite barbacka så då tog jag av grejerna och hoppade upp barbacka istället, jag hade med mig hjälmen från början.

Malle är väldigt fin när jag rider barbacka och jobbar otroligt bra. Jag red lite övergångar på åttvolt med övergången på mitten och inte så mycket annat än att bara jogga runt lite. Jag är otroligt dålig på att göra övningar när jag rider på egen hand så det måste jag öva på! Malle var i alla fall jätteduktig hela tiden, min fina prins! ♥Söndag

Publicerad 2012-05-06 09:37:15 i Vardag,

Gårkvällen och natten har spenderats med Saga och Frida. Vi har ätit onyttigheter, kikat runt på datorn och även tagit en promenad ner till vattnet. Nu har dom precis åkt hem och jag sitter och funderar vad en dag som denna kan ha att bjuda på.

Jag hade tänkt cykla till stallet senare idag, rida lite dressyr på Malle och något utomhus också. Förresten har jag lite bloggtorka och skulle uppskatta om ni ville ge mig lite råd på vad jag kan skriva om, lite kommentarer hade heller inte skadat, så idag är det eran tur att jobba lite, kommentera och tipsa vad jag ska skriva om så hörs vi senare idag! :)


Hoppbilder

Publicerad 2012-05-05 12:00:00 i Fotat,

Här kommer lite bilder från hopptävlingen i tisdags. Jag och Malle var felfria men kom lite tokigt på vissa hinder, fast vi tog oss runt banan utan fel så jag är supernöjd!Väldigt glad Malle efter att ha klarat banan på sista bilden! :)

Falsk produktbild

Publicerad 2012-05-05 09:13:46 i Utrustning och shopping,

I Måndags var jag och mamma på Hööks, kikade runt lite på allt bara för att och la en extra titt på ett par benskydd jag funderade på att köpa.

Till min stora förvåning stämde inte färgen på benskydden alls, på hemsidan ser karborreknäppningarna ut att vara beiga men i verkligheten såg det faktiskt nästan helt vita ut.. Till min stora besvikelse!


Fredag

Publicerad 2012-05-04 21:44:56 i Malle och Maria ♥,

Denna veckan har gått kusligt fort, verkligen! Kan nog faktiskt bero på att det bara varit tre skoldagar, känns nästan inte som att veckan är slut än, haha. Bloggningen har heller inte varit på topp, har nog faktiskt varit för att jag inte haft speciellt mycket lust, får sånna svackor ibland.. Men hoppas nu att jag kan vara tillbaka som vanligt! :)

Sitter just nu och äter (åt) mintchokladtårta och lyssnar på musik, bra fredag! Har även ridit ett bra pass på Malle idag, lät han galoppera och trava på långa tyglar en stund vilket var otroligt roligt och speciellt! Satt något så otroligt mycket bättre då och Malle lyssnade otroligt, otroligt bra på både röst och säte! Bästa, bästa älskling ♥

Imorgon hade jag tänkt ta en joggingrunda på morgonen och ta en skrittur på Malle, kanske även tar ut honom och fotar lite ifall någon har lust att fota oss. Nu ska jag knalla ut med hunden och sen sova, ska kanske även ligga en stund på spikmattan, är så sjukt spänd vänsteraxeln.. Ha en fortsatt bra fredag!Snabbt gonatt

Publicerad 2012-05-02 21:55:48 i Malle och Maria ♥,

Hej på er!

Tänkte bara flika in med ett litet snabbt "gonatt-inlägg" innan jag ska sova. Ikväll ska jag prova en alldeles ny sak, nämligen att lyssna på Mindfulness när jag ska lägga mig. Jag har haft väldigt svårt att just somna och detta har jag blivit rekommenderad, hoppas på att det fungerar!

Vi hörs imorgon igen, god natt! :)Smakprov från tävlingen igår, kan ni gissa vem denna fina häst är?

Underbar promenad med min andra hälft ♥

Publicerad 2012-05-02 20:57:47 i Malle och Maria ♥,

Dagen efter tävling och idag fick Malle en promenad ner till vattnet. Han blev nämligen lite rädd för vattnet i somras då vi var nere första gången tillsammans när det blåste och vågorna lät, idag kom han i alla fall väldigt nära men lät honom bara titta för att det skulle gå helt bra och så att han inte skulle bli rädd igen.

Det var verkligen underbart väder och en riktigt underbar promenad tillsammans med min älskling. På vägen hem, på ängen, fick han beta en stund också vilket han verkade minst sagt uppskatta. Dock var det annorlunda när vi skulle gå där ifrån, söten. Snart blir det bete för honom, så lycklig han kommer att vara! ♥

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela